Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Nazdárek všici, nevíte kolik litříků oleje je do 1.9 SDI? Do servisu kvůli tomu jezdit nebudu, pač takový banalitky jako výměna oleje si radši udělám sám. :-) Thx

• o 4 roky později...
Vloženo

Tady neni vubeci duležite zdali 5w40 nebo 10w40,ale duležita pro tvuj motor je norma ktera je dana vyrobcem.Koukni na tu normu a podle ni vyber olej.S olejem od renomovaneho kterehokoliv vyrobce určitě nešlapneš vedle.Pokud jezdiš spiš kratke trasy a popojiždiš pak se doporučuje o něco zkratit interval vyměny.

• o 2 měsíce později...
  • o 2 týdny později...
  • o 3 týdny později...
Vloženo

Presne tak, vyhozene prachy. Kdyz to nema turbo, tak se neni ceho bat. Idealni 10w40 do tak zastaraleho motoru ;)

A i s tou 10w40 si ten motor bude chrochtat :palec2:

Miluju takove ty radilky, co napisou hned dej tam Castrol 5w40 aniz by vedeli co v tom aute bylo a jestli treba nahodou nezere olej, to by se pak asi majitel divil, kdyz by to byla olejnicka. Nekteri lidi jezdi i na 15w40 a nemaji problem. To pak by asi nastal problem tak soupnout u 5w40! Dulezita je norma 505 00.

• o 1 měsíc později...
Vloženo

Presne tak, vyhozene prachy. Kdyz to nema turbo, tak se neni ceho bat. Idealni 10w40 do tak zastaraleho motoru ;)

A i s tou 10w40 si ten motor bude chrochtat :palec2:

Miluju takove ty radilky, co napisou hned dej tam Castrol 5w40 aniz by vedeli co v tom aute bylo a jestli treba nahodou nezere olej, to by se pak asi majitel divil, kdyz by to byla olejnicka. Nekteri lidi jezdi i na 15w40 a nemaji problem. To pak by asi nastal problem tak soupnout u 5w40! Dulezita je norma 505 00.

no ja mam sdi-cko, davam len castrol abo valvoline 5w-40 kazdycg 15tis,ale chystam sa predlzit interval na 20,000km...

nemal by byt problem, co? dik

Vloženo

Ja do svojho SDIčka lejem Valvoline 10W 40 Max Life 100 000 km. Je to bordový obal a je to pre motory, čo majú viac ako 100 tis. km. Teraz mám nabehané 288 tis. km a je to OK. Olej mením po 13 000 km. :palec2:

Vloženo

no ja mam sdi-cko, davam len castrol abo valvoline 5w-40 kazdycg 15tis,ale chystam sa predlzit interval na 20,000km...

nemal by byt problem, co? dik

držel bych se výměny max po 15t km. Skoro nic tím neušetříš a motoru to vůbec neprospěje, spíše naopak

• o 10 měsíců později...
Vloženo (editace)

Ahoj,

nikde jsem to tu nenašel ani nevygůglil.

Víte někdo, jaký olejový filtr bych si měl koupit do fabie r.2000 1.9 SDI? V příručce ani v Cedrychovi jsem to nenašel. Chtěl bych to koupit tady, protože to mám blízko, ale maj tam strašně moc rozměrů a nevím o vybrat..

Díky za rady!!

BTW olej mam vyhlídnutej Castrol Magnatec 10w-40 505.00 A3 B3

Editováno: , autor: xkoll108
  • o 1 měsíc později...
Vloženo

Doporučená doba výměny je 15000km/rok....pokud se jezdí dost po městě, nebo couračky, doporučuju výměnu zkrátit na 10000km...jinak u SDi olej musí plnit normu VW 505.00 doporučená viskozita 5W40 - 10W40

• o 3 měsíce později...
Vloženo (editace)

zdravím páni. mám ten isto podobný problém ... mám 1.9sdi, 47kw ... najazdených okollo 152.000km.

čaká ma výmena oleja, doteraz motor bol odchovaný :rock: na Castrol Magnatec 5W-40 C3 ...

chcel by som popýtať o radu, že či mám v tom Castrol Magnatec 5W-40 C3 pokračovať alebo je čas na zmenu?!

nejaké pochybnosti o strate oleja, úniku by som vylúčil ... nemám s tým problém. :kol-31: teda zatiaľ ...

poradí niekto?!? ďakujem. :punk:

Editováno: , autor: thomas69

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...