Přejít na obsah

Mylná spotřeba PC x skutečnost


Krejdy

Doporučené příspěvky

Zdravím,

mám takový problém neshoduje se mi spotřeba udávaná na pal. PC a skutečná podle tankování a ujetých km na spotřeby.cz. Rozdíl je o cca 1,2 l/100km a to se mi zdá celkem dost. Jedná se o motor 1.9 TDi 77 kW s DSG.

Spotřeba dle PC je cca 6l/100km a skutečná 7.2 l/100km. Tím že jezdím povětšinou město a dálnice tak mi ta spotřeba ani nepřijde moc vysoká, ale ten rozdíl se mi zdá celkem dost. Nevíte někdo co s tím? Nebo čím by to mohlo být? Motor mám nachipovaný na cca 99 kW.

Za rady a zkušenosti děkuju...

Editováno: , autor: Krejdy
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem volal do autochip a ve čtvtek tam jedu a provedou mi korekci aby to ukazovalo skutečnou spotřebu. Jen se chci zeptat co říkáte na tu moji skutečnou spotřebu 7,2 l/100km. Skladba me jizdy je povetsinou mesto se studenym motorem a DSG převodovka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Že PP skrelsluje spotřebu je notiricka známá věc a z čeho přesně spotřebu vypočítává ti neřeknu protože nejsem odborník ale nejen tady na fóru už se o tom psalo x a stačí pohledat odpověď na obojí. 1,2 je už hodně oproti zkušenostem jiných. Jenže když se podívám na tvoje údaje na spotreby.cz tak je to dost chaotický. Seš si jistý že tam nemáš chybu?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nemam to jen ze spotreb.cz, na tento server jsem přišel až nedávno. Počítal jsem si to už dříve v excelu podle natankovaní a najetych km. Takže spíše vycházím z toho co mi vychází u mě než na spotřeby.cz. Na spotřeby jsem dal pouze par posledních tankování.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

No co já mám zkušenosti tak normální data ukazují odchylku tak do 0,5l/100km ... už jsem zkoušel i s čipnutá autama. Některé byly horší některé lepší (rozdíl klidně kolem 1,5l). Ale podle zkušeností mi daleko víc do spotřeby kecaly kola. Třeba z 1,6 TDi jsem jezdil podle palubáku za letních 15 za 5,3 a podle tankování za 5,8 ... pak jsem jezdil v zimě na 16 a palubák ukazoval 5,9 a já napočítal podle tankování 5,4. Potom těžko radit. Není v kombipřístroji nějaká korekční konstanta na spotřebu?? Tou by to šlo možná korigovat.

Editováno: , autor: Mates_XIV
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...