Přejít na obsah

Fabia III


schimmer

Doporučené příspěvky

Je fakt že kvalita aut možná klesá a šetří se kde se dá, ale na druhou stranu si myslím, že s tím klesá i cena a když né cena tak je větší výbava. Si vemte co se dalo koupit před 10 lety za 300tis. a co se dá koupit dnes. A to nemluvím o stoupajících mzdách, atd. Podle mě jsou dnes auta prostě levnější i když mnohdy na úkor kvality. Kdyby zas byli dražší a kvalitnější tak by to lidi třeba nekupovali...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ano slušné - Ambition výbava, to je prostě slušná.

 

A jak výrobce že ti nedává jinou volbu ? můžeš jít jinam... 

 

Cena všech komodit za posledních 10let vzrostla, cena práce také, konkurence úplně nejvíc a zákazníky zajímá hlavně cena, ty věci co nám vadí, drtivé většině kupujících nevadí a ani na ně nepřijdou.

 

Je zajímá to, že nyní max. vybavenou Fabii 3 koupí za 350tis kdežto když si kupovali první Fabii před 10 lety v maximální výbavě ( což byla tak polovina výbavy současného maxima ) tak stála o 100tis víc. To lidi zajímá...

 

EDIT: kdo by teď z vás dal 600tis za středně vybavenou Octavii 3 ale stejně poctivě udělanou jako byla a stála  první ? Já teda rozhodně ne...

Editováno: , autor: Rypicong
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

á ty vole, dobrej fail s Teslou LH :))) no aspoň byla sranda...

 

PS: já ne, nelíbí se mi jejich negativní kampaň, je to arogantní automobilka... Ale dneska me rozesmálo, kolegyně ma i30 combi po faceliftu a naříkala jak jí musí vyměnit celou bandu na ostřikovače, že jí odešel motůrek a je v ní zalisovanej. A já se jí zeptal co jí na tom odešlo a ona že prej nějaká zpětná klapka se přidřela :), tak jsem se hned rozesmál a vzpomněl na tebe a řekl jsem jí, no, tak tu já tam v Rapidu nemám :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ale no tak Juraj07, opět jsi si začal a vůbec ti nejde o nějakou plodnou diskuzi. nikde ho nikomu necpu. Dokonce v jiném vlákně za cenu F3 kombi tam cpu i30 kombi... Jsi bohužel paranoidní :)

 

PS: a dokonce ve vlákně kde jsem hodnotil Rapida, tak nenajdeš že bych ho někomu po zkušenostech doporučil... ba spíš naopak...

Editováno: , autor: Rypicong
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já si myslím, že tímto směrem jako vy výrobce neuvažuje. Pro něj je jediné důležité jaký bude mít zisk z prodeje aut.

 

Tzn. je mu úplně jedno jestli auto, např. F3 bude stát X nebo Y peněz. Důležité pro něj je aby se počet prodaných F3 x zisk na jednom kuse = co největšímu zisku. Na toto má automobilka celý tým lidí, kteří to počítají zepředu a zezadu a dojdou nakonec k nějaké ceně.

 

Předpoklady (rozumějte vstupní data) jsou dány jasně - konkurence, vlastní výrobní náklady, konečná cena, počet prodaných kusů, koupěschopnost obyvatelstva, délka života modelu, vývoj...

 

Proto je zbytečné se tady rozepisovat o tom jestli je dobře nebo né, že F2 měla nějakou kvalitu/výbavu a F3 ji nemá. To prostě pro výrobce není důležité. Důležitý je celkový zisk.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Stránku kvality materiálů bych si nechal až ty auta budou u dealerů a bude možné je vidět live. Do té doby to nemá smysl ... když jsem si šel loni pro O3 a sedl si na salónu do Rapida, překvapilo mě, jak sociálně to auto uvnitř působí. Nejen tvrdé plasty, ale i na pohled - tapecáky apod. Nicméně takový je trend, auta jsou levnější = někde se to musí odrazit.

Ty dojezdy oken jsou tragický, to by mi asi vadilo (vjezdy do garáží apod.), jinak se na to celkem těším páč přemýšlím o výměně F2 MC pro ženu a nakupování aut mě baví :) nicméně počkám minimálně na příští MY...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kolik je takovych, kterym zalezi na dojezdech? 20%? Mně jejich nepřítomnost vadí, ale bohužel su já i většina lidí tady v menšině.

 

Souhlas. Já už bych si třeba auto bez automatickejch dojezdů oken a otevírání oken klíčkem na dálku nekoupil. Pro někoho to jsou prkotiny, ale když si člověk zvykne to používat, automaticky to v novém autě očekává. K čemu je mi, že na jedné straně praktičnost auta zvýší škrabkou ve víčku nádrže nebo držákem vesty pod sedačkou, když na straně druhé zase osekají jiné praktické věci.

 

Dokud se Škodovka nevzpamatuje a nepřestane šetřit na užitečných věcech, nemůže čekat, že si od ní koupím další auto.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...