Přejít na obsah

Podsvit Climatroniku plus konverze barev


Pitris.K

Doporučené příspěvky

Nn, tou konverzi barev myslim když mi ted svíti zelene a černé písmena tak to prehodit aby to bylo černé a svítily jen zelené písmena.Chtěl bych to do bíla a zkonvertovat abych to mel stejne jako maxidot v Roomu.V novych octavkach to ma třeba radio swing atd.Pry se to da nejak udělat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pak myslíš blbě. Obrácení se říká INVERZE - a docílit to jde, akorát se ten displej musí rozebrat a vyměnit mezi sebou 2 tenké plastové fólie, které jsou na přední a zadní straně displeje. Přesně se jim říká POLARIZAČNÍ FILTRY. Pokud ten zadní přemístíš dopředu a přední opačně dozadu, dosáhneš ten efekt který si žádáš - svítící znaky na tmavém pozadí.

Barvu znaků pak musíš vyřešit změnou barvy podsvícení = výměnou zelených LED za bílé - a protože bílé mají jiné propustné napětí, čeká Tě asi i výměna předřadných odporů v podsvícení za jiné, s mírně nižší hodnotou odporu - přesnou hodnotu jde vypočítat nebo Ti ji poradí někdo, kdo už LEDky v podsvícení měnil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A to jsem radši nerozváděl, JAK to funguje a PROČ tam ty polarizační filtry vlastně jsou - jen jsem napsal co se musí udělat... lollollol Ne, neboj - nebudu pokračovat, prostě to tak je - když ty fólie vezmeš, nebudeš je nijak otáčet a jen je přesuneš stejně jako bys v balíčku karet srovnaných lícem na jednu stranu zaměnil tu nejsvrchnější s tou nejspodnější a zároveň zachoval předchozí orientaci karet, dosáhneš té inverze zobrazení. Hlavní asi bude, jestli se ten displej dá nedestruktivně rozebrat, aby se ty fólie daly jednoduše sejmout, zaměnit a zase přiložit plus to všecko smontovat bez porušení funkce...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 1 měsíc později...

chceš vymontovat jen ovladací část? Vymontovat radio - vycvaknout rameček, pod ním 4 šrouby, odpojit anténu a napájecí konektor. Vyndat kastlík pro rádio (střední díl přístrojovky), drží na několika šroubech jak za radiem, tak ve spodní části. Pak se dostaneš na spodní šrouby co drží panel clima (ze spodu 2ks), než to vyndáš odpojit konektor a vycvaknout dva boční panýlky (jeden s vyhříváním a esp, druhý prázdný, nebo držák telefonu)..

To by mělo být v kostce celé..

M.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...