Přejít na obsah

Problém s brzdami


Longer377

Doporučené příspěvky

  • o 3 týdny později...

A jak vám sedí obložení na kotouč plošně? Konktrétně ta část obložení, co má rovnou hranu (blíž k náboji), mi nedosedá úplně a dělá to rezavé mezikruží. Stejný problém i po výměně kotouče a obložení, ovšem pouze levá strana - nechápu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Když je tu diskuze o brzdách, tak bych se chtěl na něco optat - zda někdo má skušenost:

Jel jsem na původním obložení/nový vůz-ale najeto70t.km/ vloni Dolomity bez problémů. Letos mi měnili obložení na předku a po půl roce /obl. má najeto 10 t.km/- na stejné štrece - se mi z brzd často kouřilo. Není to nekvalitním nebo neorigo obložením? Najeto celkem 83t./km.

Dík za info

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Ahojte všetci.

Hľadal som, ale podobný problém som tu nenašiel, tak sa skúsim spýtať tu. Snáď mi niekto odpovie

Dnes sa mi objavil zaujmavý problém na brzdách. Pri brzdení sa mi ozýva pravdepodobne od zadných bŕzd (bubnové) nejaké akoby šuchotanie, alebo cvakanie. Frekvencia závisí od rýchlosti auta. Ale stáva sa to len pri určitej sile brzdenia. Keď brzdím slabo, tak je ticho a keď brzdím silno, tak je tak isto ticho. Len pri takej strednej intenzite brzdenia sa to ozýva. Pri zatiahnutí ručnej brzdy sa to neozýva.

Keď som zastavil, tak som skúšal šlapať na brzdu a niekde buď od zadného kolesa, alebo niekde spod auta sa ozýva škrípanie alebo vŕzganie počas zatláčania brzdového pedálu aj počas uvoľňovania.

Auto inak brzdí rovnako ako doteraz, bez nejakých problémov.

Stretol sa niekto z Vás s niečím podobným?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Tak o tom už po přečtení dalších témat nebudu pochybovat. Sám dokážu s popocí "kámoše na pedálu" brzdy odvzdušnit, ale dělal bych to hodinu. Navíc jsem pozjišťoval,  že bude nejspíš problém se zadními válečky, takže je nechám vyměnit a kapalinu zároveň s tím. Nojo, od dob Formana se už lecos změnilo =)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky mi tekl brzdový váleček a výměna je prkotina,když jde povolit ten šroub co ho drží a brzdová trubka.Jediný problém a dost velký je v tom,že když teče váleček,tak jsou mastné od kapaliny i čelisti a ty se musí vyměnit.Mění se obě kola.Nejsem automechanik a výměna válečků i čelistma mi trvala asi 30 minut jedno kolo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

z DP - výměna brzdové kapaliny a hodnoty pro její vytlačení.

 

Pořadí: Spojkový váleček, brzdový třmen

Množství kapaliny, které musí být vytlačeno: Spojkový váleček 0,1 litru Pravý zadní 0,3 litru Levý zadní 0,3 litru Pravý přední 0,2 litru Levý přední 0,2 litru

 

Celkové množství vytlačené brzdové kapaliny: cca 1,15 l.

Editováno: , autor: Combi2002
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přátelé děkuji za informace,

dnešní stav je takový, že mi to začalo viditelně cákat z pravého zadního kola - 1 kapak za minutu. Už jsem objenaný ke známému na servis, Potřebuju toho stejně poopravit trochu více, tak mu to tam nechám. Já se v tom v týhle zimě fakt vrtat nebudu =) Asi jsem diletant, ale času je taky málo...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ahoj chlapi, mám dotaz ohledně ABS,ted jak začalo náledí, tak se mi stala tato věc, jedu po náledí a chci zabrzdit, začne kopat ABS, vše je asi OK, ale když se dokloužu na sucho, tak předpokládám, že by měl nastoupit učinek brzd bez ABS, ale opak je pravdou, stále kope ABS, je to normální, a taky při bržedění na ledu se auto nedá moc řídit, má tendenci, že přibržDúje pravé přední kolo, jinak brdové sdestičky a kotouče jsou vzadu i vpředu nové a taky kapalina, co by to molho být

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A stalo se to jen jednou nebo je to stále? Ono stačí i když je mokro pokud máš silné s dobré brzdy. Na tom ledu to auto klouže v podstatě jak chce..řekl bych, že jestli ti ulítne buď doprava nebo doleva, tak tomu až tak moc nezabráníš. Stačí hrbolek, stačí kousíček na, který to kolo najede a jede spíš do té strany. Ověřit si to můžeš na suchu, když se rozjedeš a pustíš volant (pokud máš v pořádku geometrii) a začneš brzdit, to pak auto táhne do jedné ze stran. A pak je ještě jedna možnost, že pak už ABS nemuselo kopat a máš nerovný kotouče.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No stalo se to několikrát, kotouče jsou nové a brzdí auto velice hezky, geometrie je udělaná,určitě máš pravdu, že stačí hrbolek a to auto se stáčí,jen mě děsí to že jakmile začne ABS brzdit ,tak kdyžpřejede nasucho tak stále jde ABS, a to si myslím, že při jízdě vkoloně, kdyauta nemají ABS, tak mám problém já

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, já jsem tohle zažíval s Fiatem Marea v kombajnu. Auto těžký jak kráva. Tedy... jestli zde můžu nazývat Fiat autem... (nechci urážet). Na suchu při normálním brždění v pohodě, při silnějším sešlápnutí brzdy hned ABSka, bez ohledu na rychlost, i v momentech, kdy bych zastavil na 5ti metrech i se Š120. Závada nikdy nenalezena, prý je to prostě vlastnost danýho kusu (auta) - info z autorizovaného servisu. Někdo mi taky radil zajet s tím na polygon a pěkně to tam vyzklušet, už jsem bohužel nestihl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jo,tak jsem dneska byl na diagnostice, nebyla zjištěna žádná chyba, bylo mi řečeno, že to může být chyba v jednotce ABS, to se mi moc nezdá, při bržděný auto jede rovně, geometrie zkontrolovaná, ještě se tam mechanici bavili o čidle, které by mohlo být zalepené, jinak se mám dostavit až bude náledí a otestujou si to sami, tak se docela toho náledí děsím, abych k nim vůbec doklouzal bez nehody,

 

nesetkali jste se s tím, že by mohl být problém v ložiskách, které maji ABS v sobě jsou tam nalisovány a byly by již za zenitem?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...