Přejít na obsah

pomoc při výměně oleje

sladek

Doporučené příspěvky

zdravím,nenašel by se někdo z Prahy a okolí,kdo by mě zaučil při výměně oleje a filtru.Mám feldu 1.3. Sice jsem šikovný na ruce,ale na poprvé jsem moc opatrný,nerad bych něco zvoral.Olej,filtr,montérky si přinesu,jen potřebuji dohled na ruce,abych něco neutrhl atd.Servisu už moc nevěřím,zvlášť při výměně oleje a tak hledám tuto možnost.Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ahoj, nezlob se, ale co na to, chceš učit?? zahřeješ olej, povolíš šroub od vypouštění, vypustíš olej a necháš okapat, vyšroubuješ olejový filtr, vytáhneš a očistíš kontrolní měrku oleje... po té dáš nový těsnění na vypouštěcí šroub,šroub utáhneš- s citem! vemeš olejový filtr,gumové těsnění filtru potřeš olejem a našroubuješ, utáhneš pouze rukou !, vložíš měrku oleje, naleješ do motoru cca 4 litry oleje- zkrátka aby ho bylo na horní části kontrolní části měrky, nastartuješ, zkontroluješ, zda ti zhasne mazání, necháš chvilku běžet a zkontroluješ hladinu oleje.. to je vše.. hodinka práce i s okapáním starého oleje.. olej tam nalej 10w40, nebo 15W40,podle mě je to uplně jedno, pokud chceš autu dopřát, dej tam 10W, pokud ne, dej tam 15W,jakékoliv značky, je to uplně jedno, nezapomen, že bys měl udělat i nastavení vůle ventilů---

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...