dj.gets Vloženo 24. Duben 2006 Sdílet Vloženo 24. Duben 2006 mám tento motor, při 90.000km jsem měnil olej, před tím tam byl esso 5w 40, vždy se tam dával tento, teď jsem dával CASTROL RS Formula, a teď při 101000km tedy po 11000km, mi palubká hlasí oranžové světlo, málo oleje, kde může být chyba?diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
malisss Vloženo 24. Duben 2006 Sdílet Vloženo 24. Duben 2006 Treba to jen zere olej , zkus ho dolit. Kolik ho mas v motoru ??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dj.gets Vloženo 24. Duben 2006 Autor Sdílet Vloženo 24. Duben 2006 byl to olej 0W 40, když jsem ho měnil tak jsem tam nalil 5litrů, včera jsem půl litru dolejval, ale na rysce je vidět že tam toho moc není. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
malisss Vloženo 24. Duben 2006 Sdílet Vloženo 24. Duben 2006 no bud ti to nekde tece, a nebo ti to zere olej. Ale jestli musis dolit 0,5 litru tak se nekam ztratit musi ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host Guest Vloženo 24. Duben 2006 Sdílet Vloženo 24. Duben 2006 Mě to problikávalo taky, nechal jsem vyměnit olej a kontrolka problikávala dál. Pak přišli na to, že zlobí hladinový čidlo oleje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dj.gets Vloženo 24. Duben 2006 Autor Sdílet Vloženo 24. Duben 2006 Mě to problikávalo taky, nechal jsem vyměnit olej a kontrolka problikávala dál.Pak přišli na to, že zlobí hladinový čidlo oleje. olej se nikde nestráci, jako že by někde tekl, ale určitě někde se ztráce, protože na rysce je vidět že je ho tam učitě málo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krysarr Vloženo 24. Duben 2006 Sdílet Vloženo 24. Duben 2006 byl to olej 0W 40, když jsem ho měnil tak jsem tam nalil 5litrů, včera jsem půl litru dolejval, ale na rysce je vidět že tam toho moc není. Dej zpatky 5W40 a bude to nejspis ok, 5W40 tomuhle motoru sedi jak <|> na <--B Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BadyS Vloženo 24. Duben 2006 Sdílet Vloženo 24. Duben 2006 Dej zpatky 5W40 a bude to nejspis ok, 5W40 tomuhle motoru sedi jak <|> na <--B taky bych řekl že mu neprospěla změna olejíku...nevím zas tak se v tom nevyznám třeba bude řidší a motör ho pomalu schroustal?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dj.gets Vloženo 24. Duben 2006 Autor Sdílet Vloženo 24. Duben 2006 Dej zpatky 5W40 a bude to nejspis ok, 5W40 tomuhle motoru sedi jak <|> na <--B taky bych řekl že mu neprospěla změna olejíku...nevím zas tak se v tom nevyznám třeba bude řidší a motör ho pomalu schroustal?? jo jo, ridši určitě je.asi dam zpatky ten 5W 40, chci ale tam dávat kvalitní olej, co by ste doporučili? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomáš Vloženo 24. Duben 2006 Sdílet Vloženo 24. Duben 2006 Ten druhý olej je řidší a víc ho žere,to je normální. Jako u prodloužených intervalů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
krysarr Vloženo 24. Duben 2006 Sdílet Vloženo 24. Duben 2006 Dej zpatky 5W40 a bude to nejspis ok, 5W40 tomuhle motoru sedi jak <|> na <--B taky bych řekl že mu neprospěla změna olejíku...nevím zas tak se v tom nevyznám třeba bude řidší a motör ho pomalu schroustal?? jo jo, ridši určitě je.asi dam zpatky ten 5W 40, chci ale tam dávat kvalitní olej, co by ste doporučili? Ja davam uz nekolik let 5W40 Castrol TXT softec nebo Magnatec a spokojenost. V zime parada a spotreba sla dolu. 0W40 je opravdu ridsi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host Guest_prochy_m Vloženo 30. Duben 2006 Sdílet Vloženo 30. Duben 2006 nebo tam dej polosyntetiku 10W-40 zase hustší a pro tenhle motor dostačující.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Maverick Vloženo 30. Duben 2006 Sdílet Vloženo 30. Duben 2006 Zustan u 5W-40 a bude to OK. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
laky Vloženo 30. Duben 2006 Sdílet Vloženo 30. Duben 2006 JJ, taky bych zustal u 5W-40 a jiny pokusy bych nedelal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
prochy_m Vloženo 14. Květen 2006 Sdílet Vloženo 14. Květen 2006 já měl problém se simerinkem na řemenici.. mc to nabylo znát že teče ale tekl .. adst.. vyměnil jsem to a ok.. používám speed 10W-40 a prolong. nemá to chybu.. psíni ICQ když budeš chtít s něčím poradit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
davidecek19 Vloženo 21. Květen 2006 Sdílet Vloženo 21. Květen 2006 nechej 10w - 40 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fredy Vloženo 21. Květen 2006 Sdílet Vloženo 21. Květen 2006 Ja davam 0w-40 a je O.K. nezere to a uz mam najazdene 250 000km, olej stale o.k. Treba pravidelne menit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tompo Vloženo 21. Květen 2006 Sdílet Vloženo 21. Květen 2006 Ty sis pořídil benzín, kterej má nalítaný 250 tis. km? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fredy Vloženo 21. Květen 2006 Sdílet Vloženo 21. Květen 2006 50 000km som najazdil ja. Ale nesťažujem sa . Zatiaľ som nemal problémi s ničim. fachčí ako hodinky. Akurat mi odišiel mikrospínač na dverách. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lulda Vloženo 31. Květen 2006 Sdílet Vloženo 31. Květen 2006 Mám tam Texaco 10W-40. Myslím, že je dostačující.Nejspíš ti to trochu papá. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jozinko1 Vloženo 14. Květen 2007 Sdílet Vloženo 14. Květen 2007 Hello. Mam najazdene na sucasnom oleji cca 11000 km. asi pred tyzdnom som kontroloval hladinu a zistil som, ze je nizko. tak som tam dolial skoro 1l noveho oleja. dnes mi pri jazde zacala svietit kontrolka oleja a ja som zistil ze je zase nizko. Mam 1.6 75kW rok vyroby 2003 najazdene 86000km Nezda sa mi, ze by olej niekde vytekal, teda aspon doteraz som si to nevsimol. Je mozne, ze by to malo taku spotrebu??? A este jedna otazka.. mam tam castrol softec txt 5w40 ale dnes som tam dolial softec 5w30. dufam, ze som tym nic nepokazil... taky som mal v kufri ako rezervu...Dik za rady Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Matrix Vloženo 14. Květen 2007 Sdílet Vloženo 14. Květen 2007 kdyby to zralo tolik oleje, bylo by to urcite citit a mozna i videt jinak výrobce udává že na 1000 km se může dolít až litr ! Já osobně teda za 15.000 km nedoleju vubec nic, ta by me to asi taky vydesilo, ale zkontroluj gufera na klice, nech si premerit tlaky a uvidíš na čem jsi. Pokud by olej někde utíkal, muselo by to bít při obhlídce vidět, pokud nikde nic, pak to bude ten olej asi žrát. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
joachimdarmo Vloženo 14. Květen 2007 Sdílet Vloženo 14. Květen 2007 Ten Softec 5w30/40 je riedky ako voda. Aj mne to zralo pomaly 1l/1000km. Presiel som na hustejsi a mam pokoj. A pokial ti ozaj niekde viditelne netecie tak ho len zozere. Asi tak. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
m.s.k Vloženo 16. Srpen 2007 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2007 Mám dotaz. Za jízdy se mi rosvítila kontrolka oleje, ale oranžově. V příručce jsem vyčetl že by mělo jít o nízký stav oleje. Zastavil jsem, vypnul motor, potom znova nastartoval a kontrolka svítila zase. Dojel jsem do garáže a zkontroloval jsem olej. Bylo ho tam trochu pod půlkou mezi ryskami, tak jsem tam tak 0,2 l dolil. Nastartoval jsem a kontrolka uš nesvítila. Je to ale zvláštní, že by to hlásilo nízký stav oleje když ho tam bylo mezi ryskami. Nemůže být problém někde jinde ? 1,6 75kw 2001. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
beeson Vloženo 16. Srpen 2007 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2007 Mám dotaz. Za jízdy se mi rosvítila kontrolka oleje, ale oranžově. V příručce jsem vyčetl že by mělo jít o nízký stav oleje. Zastavil jsem, vypnul motor, potom znova nastartoval a kontrolka svítila zase. Dojel jsem do garáže a zkontroloval jsem olej. Bylo ho tam trochu pod půlkou mezi ryskami, tak jsem tam tak 0,2 l dolil. Nastartoval jsem a kontrolka uš nesvítila. Je to ale zvláštní, že by to hlásilo nízký stav oleje když ho tam bylo mezi ryskami. Nemůže být problém někde jinde ? 1,6 75kw 2001. Pokud kontroluješ olej u teplého motoru vždycky bude hladina na měrce výše než je skutečný stav oleje. Proto tě to hlásilo "olej" i když na měrce byl mezi ryskama, olej po zahřátí vzlíná a mírně nabide na objemu . Olej se měří u studeného motoru. Nic se neděje, dolil jsi trochu oleje a jezdíš dál. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.