Přejít na obsah

Super-béčko 2.5 Tdi tiptronic spotřeba a rozvody?


Flat..

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny hrdé majitele Superbů. Nedávno jsem se stal také hrdým majitele Super-béčka 2.5 Tdi 120 Kw tiptronic r.2007, výbava Elegance, 138000 Km. Fakt moc luxusní přesedlání z mé Okty jedničky, zatím jsem moc spokojenej. Hledal jsem hodně dlouho na fóru ohledně spotřeby téhle motorizace, ale téměř nic jsem nenašel. Tak se ptám: Kolik máte dlouhodobou spotřebu? Já jezdím asi tak 50% město 50% dálnice a spotřebou jsem něco nad 9 litráků. Zdá se Vám to ok? Jsem za 2 týdny objednanej u Tdifuna na chip, tak pevně doufám, že spotřeba půjde dolů. Co si o tom myslíte?

A když už tedy jsem tak rozepsanej: Po kolika km se maj dělat rozvody u tohohle motoru? Když jsem ho kupoval, tak mi říkali že za 14 tísíc se maj dělat, takže by to odpovídalo 150 000 km, ale jistej si teda moc nejsem. Jinak v servisce rozvody vypsaný nejsou :-/ Díky všem moc za rady a postřehy!

post-59320-0-16371300-1328019467_thumb.j

Editováno: , autor: Flat..
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takovou spotřebu mám taky. Z toho si nic nedělej.

Jinak rozvody by se měli dělat při 120 tisících.

Chip ano ale pozor na automat. Nesmí to být moc. Já osobně to mám na 136kW

Téééda, tak s těma rozvodama už to je asi slušně přejetý :-/ Asi bych je měl co nejdřív, udělat, že? Levný to taky asi moc nebude :(

Jinak s tím chipem budu opatrnej. Každopádně myslím že podle fóra je Tdi-fun rozumnej borec a ví co dělá.

Jinak velkej rozdíl těch 16 Kw nahoru? :)

Editováno: , autor: Flat..
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak nakonec jsem si domluvil rozvody u známýho co vlastní autoservis a dá mi to za nákupku. Sada rozvodů na tenhle motor 5000 - 7500 Kč plus práce, tak nakonec to snad nebude tak hrozný :) Potom ten čip a ještě mírný rozleštění a obnovení laku a budu spokojenej :) Snad ta spotřeba půjde po čipu o něco dolů, už se moc těším :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No přinesl jsem mu servisku od Superba, koukali jsme na to a olej a další věci byly měněny před 5000 km takže možná proto to vyjde tak levně, že se budou měnit asi jen čistě rozvody + pumpa. No uvidíme, já tomu zase tak moc nerozumím. Třeba bráchovi dělal na Oktu II 1.9 rozvody za 6800,- což myslím je nezkonkurenčí cena.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jo měněno může být vše,ale jak psal Libor tak to asi bude cena jen za rozvody + možná ta vodní pumpa.Ale automaticky se mění i tlumič vibrací.A to je další cena.Pokud ti mechanik řekne že to je dobré tak ti radím abys raději připlatil a nechal to vyměnit přijednom.A nech si zkontrolovat i kladky přes které jde řemen klimatizace a altík.Mi už to šustilo takže jsem měnil i to.Prostě nesmíš to podcenit.Raději doplatit a mít zase minimálně 120 000km klid.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jo jo a to jsem se myslím bavil s Ace Venturou a ten říkal něco kolem 30 000kč za 2,8

Takže jestli máš možnost někoho mimo značkový servis (asi většina lidí už ví,že značkový neznamená kvalitní,ale pouze drahý) tak neváhej

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...