Červenec 12, 201213 r Na dojazd do pneuservisu by to stacilo, ale domov nerataj ze s tym dojdes. Neviem co by na to povedal diferencial.
Červenec 12, 201213 r Docela si nedovedu představit, že někam pojedu s plnohodnotnou rezervou 215/60R16! To bych do kufru dal tak ještě kartáček na zuby a tím bych asi končil. Už vím které auto nikdy nebudu chtít. Yeti, nemá totíž žádný kufr ...Spíš mi jde o rozměr. Aktuálně obuto 215/60/R16 a zimní 205/55/R16.Nebude problém s diferenciálem, nebo ESP ?... Jak to, že máš širší gumu a větší profil a naopak užší s nižším? Takhle se ten rozdíl ještě zvětšuje. Upraveno Červenec 12, 201213 r od Wojnar
Červenec 12, 201213 r Jak to, že máš širší gumu a větší profil a naopak užší s nižším? Takhle se ten rozdíl ještě zvětšuje. No není to nic neobvyklého, letní sada je ještě origo z výroby a zimní dodáno od auto Havex a je to dle specifikace v TP OK. Jde mi jen o to, jaký může nastat problém, pokud to zimní kolo použiji na dovču jako rezervu. Pokud budu doma, tak to sebou tahat nebudu. Jestli by to mělo dělat nějakou paseku, tak zkusím v pneuservisu půjčit nějaký starší kolo stejného rozměru, jaký dává škodovka jako rezervu - 195/60/R16
Červenec 13, 201213 r No jde o to, že tohle dělá rozdíl v obvodu kola 5%, viz simulátor. Je divné, že to takhle vůbec zapsali do TP. Třeba na OI je mezi koly co mám zapsané v TP 205/55 16" a 195/65 15" rozdíl 0% a další, 205/60 15" je menší jen o 1%. Nejde ani tak o to mít současně ty kola nasazené, s tím dloudobě asi nikdo nepočítá, ale taky o tachometr, třeba. Jak psal Sranki, diferáku se to dlouhodobě a při větši rychlosti nemusí líbit. Něco teda snese, ale 5% není málo.
Červenec 13, 201213 r Tak diferák vyrovnává rozdíly v otáčkách jednotlivých kol. Když jsou oba kola stejně velké, rozdíl není žádný nebo jen minimální a diferák tak nemusí nic vyrovnávat. Pokud mu dáš jedno kolo podstatně menší, diferák je tak zatížený jednostranně a tohle se mu líbit zrovna nemusí. Nevím, možná je to jen planý poplach a foukáme na studené, ale určitě bych s takovou konfigurací na přední nápravě nevalil domů třeba 200 km a po dálnici. Na zadku si měj co chceš , tam je každé kolo samo za sebe.
Červenec 13, 201213 r jj,dík. Já jsem myslel, že obyčejný diferák vždy pohání jenom jedno kolo, že vůbec nic nevyrovnává. Když jsem měl auto na zvedáku, máš motor v provozu jedno kolo chytíš rukou tak se ti točí jenom jedno kolo. U samosvoru je to asi jiné. Upraveno Červenec 13, 201213 r od Voice
Červenec 13, 201213 r ... máš motor v provozu jedno kolo chytíš rukou tak se ti točí jenom jedno kolo. ... Právě díky diferáku. Jinak táhnou vždy oba, právě díky diferáku. V zátáčce nebo při jednom kole podhuštěném se jedno kolo otáčí pomaleji a druhé rychleji, ale oba táhnou současně, právě díky diferáku. V zimě, když je jedno kolo na ledě a druhé na asfaltu, tak se právě stane cos popsal a točí se jen jedno kolo, to kterému to jde lehčeji, právě kvůli diferáku. Proto taky existují uzávěrky a nejrůznější EDS a pod.
Červenec 15, 201213 r No rozhodne sa mu to pacit nebude. Myslim, ze by to podstatne zvisilo teplotu a nie som si uplne isty ako je na tom olej v diferaku co sa tyka odolnosti pri tepelnej zatazi. Tak aby si si diferak nahodou neuvaril Okrem toho, ak mas stvorkolku, diferak mas aj vzadu a plni tu istu funkciu ako vpredu. ABS a ESP by si s tym mohlo poradit, ale rozhodne to nie je na dlhu cestu. Aj preto vyrobcovia obmedzuju max. rychlost na dojazdovej rezrve na 80kmh.
Červenec 17, 201213 r Také zde se zajímavě řeší rezervní kolo na Yetiho. Nabízí se možnost si sehnat si placatou rezervu z VW - 3.5J x 16 ET25.5 s pneu o rozměru 135/90/16R, vyrobit si při troše šikovnosti podlážku podle vzoru z těchto fór: http://www.briskoda.net/forums/topic/220015-yeti-boot-floor-conversion/ http://www.briskoda.net/forums/topic/160480-real-full-size-road-wheel-as-spare-wheel-will-it-fit/
Únor 6, 20196 r Tak jsme domů koupili též yetiho bez rezervy.. .Řešil jsem, jestli dokoupit a vozit nebo ne... Kamarádi mají pneuservisy a výhradně nedoporučují dojezdové kolo, kvůli 80km/h na dálnici, takže jsem objednal z vrakáče komplet kolo 205/55/16, které bude v garáži , no a jak se pojede někam daleko tak se postaví do kufru a hotovo, v autě mám originál lepící sadu a kompresor a přikoupil jsem ještě sadu na opravu propíchnuté pneu (knoty apod.). Základ je mít někoho, kdo by event. kolo dovezl, kdyby s tím jel někdo (třeba moje žena), která je technický brontosaurus a kolo ji vyměnil...
Březen 26, 20241 r Pánové (případně dámy) Jakej je rozdíl mezi rezervou a těmi polystyrenovými přihrádky pro verzi 4x4 a 4x2. Máme Yetiho 4x4 (2010) bez rezervy a kompletní rezerva na 4x4 nejde sehnat, tak jsem si myslel, že bych to mohl nějak upravit z tý rezervy určenou pro 4x2. Nikdo mi nebyl schopnej říct v čem je rozdíl (ani prodejci) ta rezerva pro 4x2 se dá ještě koupit. Případně bych klidně koupil od někoho kdo by rezervu pro 4x4 prodával. O kolo mi vyloženě nejde, to se dá poskládat, ale ty polystyrény, hever, klíč, podlaha. Upraveno Březen 26, 20241 r od jafry
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.