Přejít na obsah

olej 1.2 12V HTP 2006


Doporučené příspěvky

Ahojte,

otec mi predcverom hovoril, ze mu zcal blikat OIL na displaji, do servisu chodi kazdy rok, tento rok sa mu podarilo nabehat viac KM, servisny interval ma v oktobri a tak sa ma pytal, ci tam moze doliat olej a aky? doteraz chodil do auto boat v bratislave (original autoservis) chcem sa spytat aky olej tam dava servis a aky tam moze doliat? Jazdi 50/50 dialnica,okresky/mesto, kratke trate, cital som si tu nieco o 5w50 a o 10w40(vraj ho davaju v origo servise)... chcem sa spytat ci moze doliat 5w50 do origo oleja(asi 10W40, niesom si isty) co davaju v servise alebo ci ma dolievat iba povodny? Tiez sa chcem spytat, cital som tu uz toho dost, a uz som aj zmateny, ten 5w50 zvlada vyzsie teploty, ale nieje hustejsi? Nehcem aby ho tam otec dal a v zime na hustom oleji odpalil olejove cerpadlo. Zima sa u nas pohybuje cca do -5/-10... najazdenych ma nieco cez 80 000 km.

Dik za odpoved

P.S.: aktualny olej je cieny ako nocna obloha.

P.S.S.: Nemal by vymenit komplet olej?

P.S.S.S: Exituju miesta, kde sa da odlozit olej? A ake su poplatky za spracovanie. Preto aj chodi do servisu, lebo to nechce skladovat na chate, uz tam ma 12litrov zo skody 120LS :)

Dik

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, pokud myslíš nápis OIL u poččítadla kilometrů, tak to značí nutnost výměny oleje (najeto 15.000km nebo 1 rok od poslední výměny). Nezmená to, že je potřeba dolít olej.

Pokud chceš opravdu dolívat, tak musíš stejnou hustotu 10W40 jako tak nalili v servisu a ještě se stejnou specifikací VW.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

presne ako píše Rosťa...treba ten olej vymeniť

to aký olej tam dáva BOAT v BA my nevieme :kol-32: ...kedže to je autorizák,tak na motore alebo na boku prístrojovej dosky by mal byť štítok,aký olej tam je

doteraz chodil do auto boat v bratislave (original autoservis) chcem sa spytat aky olej tam dava servis a aky tam moze doliat? J

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podle mého názoru je jedno jakou značku oleje použiješ, jen je třeba dodržet udávanou viskozitu. Od výroby tam je 5w40, když tam dáš 10w40 tak nic neskazíš. :kol-47:

Zajeď do servisu tam ti dají novej olej s fitrem. Je to sice dražší, ale nemusíš nic dělat :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

šaňo, mne sa osvedčil edge 5w30 ale dal by som akýkoľvek ktorý spĺňa VW50400 (táto norma prekrýva všetky predošlé), značku podľa najnižšej ceny...

Straý olej ti zoberú zadarmo v zberných dvoroch - kde sa vozí komunálny odpad. Ak má nabehané 15tis nech vymení za nový. Starý treba nechať vytiecť čo najdlhšie ideálne aj hodinku - samozrejme musí byť horúci. Potom novú vložku filtra a 3l oleja.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

zdravím,letos jsem se prvně odhodlal si vyměnit olej sám.A rozdíl v barvě oleje byl patrný hned.Zatímco olej měněný v servisu byl prakticky po pár km hnědý,můj olej i po 1000 km byl stále žlutý.Což přičítám tomu,že v servisu nemají čas nechat vše pořádně odkapat a možná i trochu ošidí olej.Takže teď si budu měnit olej sám,mám jistotu,že tam mám to,co jsem si koupil a udělám to pořádně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ja tam davam shel 5w40 ako od výroby a bez problémov mam ten istý motor a najazdených 178000 km nezere to ani kapku kupis ho v BA na galvaniho ulici je tam predajna suciastok stoji okolo 7€ liter.

Editováno: , autor: sgar1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

...ja dávam znacku MOBIL. Donedávna som používal označenie Synt S 5W40 ale ten sa už nevyrába a náhrada za neho je SUPER 3000 X1 5W-40. Som s ním maximálne spokojny, od výmeny do výmeny nedolievam ani kapku. Olejový filter vždy používam BOSCH HU 710X od výrobcu MaNN.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...