Přejít na obsah

Otáčky motoru


Yofresh

Doporučené příspěvky

Myslím, že obmedzenie rýchlosti by bola lepšia možnosť ako obmedziť otáčky, osobne by som vedel aj na HTP motore využiť otáčky do 5000 či už pri predbiehani alebo pri rozbehu. Obmedzovač na nejakých 130kmh by asi dával zmysel v tvojom prípade.

 

PS: nové fabie to majú ten obmedzovač podobne ako tempomat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vadí ti to kvôli spotrebe, alebo kvôli niečomu inému? Ak ide vodič cez povolené limity, je to jeho riziko. Ak riešiš spotrebu, strhni im to z platu! Alebo ešte lepšie, daj im na takéto diaľničné presuny k dispozícii auto s normálnym motorom! 1.2 HTP to síce zvládne, ale ak si aspoň trochu realista, tak priznáš, že na takéto dlhé diaľničné presuny to je jeden z nahorších motorov. Jedine že by to bolo probené na LPG, aby to aspoň nestálo toľko keď to treba tankovať.
A čo sa týka výdrže oleja, tak možno by som trochu skrátil interval, prípadne ak sa s autom jazdí takto stále, tak by som nalial 5W-50-ku.

Dávať obmedzovač na maximálne otáčky je hazard so životmi. Obedzovač na maximálku už sa pochopiť dá, ale tiež treba nechať nejakú rezervu. Stačí raz natrafiť na okreske na debila ktorý začne akcelerovať v momente keď zaregistruje že HTP už je vedľa neho a tvoj zamestnanec má sakra veľký problém, ak zrazu nebude vedieť akcelerovať ďalej.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak je na tom zvukový projev při těchto otáčkách? U 1,4 16V při nějakých dálničních 140 km/h tzn. otáčky někde lehce přes 4000 ot. při dálkové nesu dost těžce, zesiluji rádio atd.  :kol-28:

 

Ja som prave vcera absolvoval s AZQ nejakych 340 km cisto po dialnici a 140 km/h. Toci to 4500. HTP ma prave vyhodu ze pri vysokych otackach to nie je moc hlucne. Pri tych 140 po rovine sa motor straca v aerodynamickom hluku. Pri 160 uz motor trochu pocut, ale ziadna katastrofa.

 

Ked obcas presadnem do Felicie, ta sice toci menej pri 140, ale motor uz pocut vcelku vyrazne. Vyvazovaci hriadel robi svoje...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...