Přejít na obsah

Nejdou vypnout dálková světla

Jan Pokorný

Doporučené příspěvky

Někde tady na foru se psalo, že i po obyčejném odpojení baterie potom psal airbag chybu. Ale to je takový extrém, ale asi se to může stát. Potom už jedině vymazat wagem. Možná to dotyčnému trochu zajiskřilo a airbag to špatně vyhodnotil. Baterku je potřeba rázně odpojit, rázně připojit.

Ale určitě je lepší ji odpojit i s tím nepatrným rizikem.

Nezapomeň taky na malé torxy, ale ty určitě máš, s těmi se na Fábce šroubuje téměř všechno.

Jestli se můžu zeptat. V jakém železářství to mají tak levné XZN nástrky? Kdybych jel někdy kolem, že bych si doplnil sadu.Dík za odpověď.

Jo stačí odpojit jen kostru

Editováno: , autor: jipol57
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže dobrá věc se podařila! Dálková světla opravena! Byl roztavenej kousek pojezdu té páčky (viz.foto), takže ty dálkový světla při jakýmkoliv pohybu páčky byly pořád seplý. Trochu jsem to vyspravil drátkem, který jsem tam zatavil. Jinak to šlo celý v pohodě, sice jsem ze začátku nemohl odcvaknout ten airbag, protože jsem se tam nemohl dostat, chce to kratší šroubovák.

Ale mám další problém! Než jsem se do toho dal, tak na budíkách byl čas - dojezd km - celkový km. Po opravení (odpojení baterie) je tam čas - venkovní teplota - celký km. Jsou tam úplně holý páčky, takže dle mého názoru to auto má PP, akorát má jiný páčky. Co vy na to? Nebo jak to zjistím?

post-63276-0-55097000-1369217561_thumb.j

post-63276-0-09451100-1369217575_thumb.j

Editováno: , autor: Capucino
Odkaz ke komentáři

Našel jsem ten vin dekoder, ale tam o tom nic psanýho není

E0A = Žádné akční provedení
1D0 = Bez závěsného zařízení
5SL = Vnější zpětné zrcátko vlevo, asferické
5RQ = Zpětné zrcátko vpravo, konvexní
1KM = Bubnové brzdy zadní
6FF = Vnější zpětné zrcátko a další díly v barvě vozu
1AC = Antiblokovací systém ABS
3FA = Bez střešního okna (plná střecha)
1N2 = Řízení s posilovačem, elektro/hydraul.
1NL = Se zakrytím pro kola z lehké slitiny
H1F = Pneumatiky 195/55 R15 85H
4UE = Airbag pro řidiče a spolujezdce
4R2 = Elektrické ovládání předních oken, zadnímechanicky
3NC = Zadní sedadlo a opěradlo, dělené, sklopné
4QU = 3-bodový samonavíjecí bezp. pás vpředu, při nehodě elektricky napínaný, výškově nastavitelný
4X1 = Boční airbag vpředu
4A0 = Bez vyhřívání sedadel
8L3 = Střešní anténa
J1P = Baterie 220A (44Ah)
7AA = Imobilizér elektronický
8GD = Alternátor 90A
6Y0 = Bez varov. zaříz. překročení rychlosti
9AP = Automatická klimatizace - Climatic
8RE = 4 reproduktory (pasivní)
7Q0 = Bez navigačního přístroje
8UA = Rádio s CD
8QL = Klíček s dálkovým ovládáním zamykání vozu
8X0 = Bez omývacího zařízení světlometu
4K3 = Centrální zamykání s dálkovým ovládáním a safesystémem
B03 = Země typových zkoušek-ČESKÁ REPUBLIKA
G02 = Tlumení přední
QN0 = Bez zásuvky pod předními sedadly
3L1 = Mechanické výškové seřizování levého předního sedadla (pravé přední sedadlo bez výškového seřizování)
9P0 = Bez kontroly zapnutí bezpečnostních pásů
Q4H = Sport-komfortní sedadla vpředu
7X0 = Bez pomocného parkovacího zařízení
9W0 = Bez přípravy/vestavby autotelefonu
8WB = Mlhové přední světlomety
7A0 = Bez přípravy/vestavby CD-měniče
3GA = Bez nákladové podlahy
QG0 = Bez prodlouženého servisního intervalu
0GG = Exhalační předpis EU4
L03 = Okruh pérování 03
F0A = Žádné zvláštní vozidlo, standardní provedení
3S4 = Příprava pro příčný střešní nosič

Odkaz ke komentáři

Nešmrncnul sis při tý demontáži - montáži o knoflík nulování počítadla km? A neměls na sobě něco z uměliny? Tohle dělá, když se na palubovku vybije statickej náboj, že to přeskakuje...

Ještě zkus vypnout baterku, na dvě vteřiny cvaknout vypínačem světel (aby se tutově vybily všecky kapacity v rozvodu) a pak baterku znovu připoj, jestli se to zase nepřepne...

Odkaz ke komentáři

Z umělotiny jsem asi nic neměl, ale o knoflík nulování jsem možná zavadil (když jsem bojoval s tím vycvaknutím airbagu), těžko říct. Nechám to tak, manželka je spokojená s tím, že ji to ukazuje venkovní teplotu. Mně osobně vyhovoval ten dojezd, ale já tím nejezdím.

Přemýšlel jsem, že seženu páčky na PP a vyměním je. Bude pak to přepínání PP fungovat, nebo se to bude muset nějak nakodovat?

Co jsem pročítal forum, tak na dodělání PP jsou potřeba budíky, páčky a teplotní čidlo. Ale je mi divné, že to ukazuje teplotu, pak by tam už to teplotní čidlo mělo být, ne?

Editováno: , autor: Capucino
Odkaz ke komentáři

Teplotní čidlo na vnější teplotu najdeš pod krytkou u levý mlhovky - vypadá jako taková černá žárovička. A to co popisuješ mi přijde jako nedodělaná výměna za "budíky" s PP - samotnou palubní přístrojovku s PP už tam máš danou, informaci z CAN-sběrnice načítá, ale nemůžeš ji ovládat, protože ti chybí právě ten správnej komplet páček s ovládacím tlačítkem na pravý páčce. Zkus s tím zajet na diagnostiku a zjistit, jestli náhodou už tuhle etapu záměny to auto neabsolvovalo...

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

Tak, abych to tu nějak uzavřel. Na diagnostiku jsem to nedal a sehnal jsem páčky s ovládáním PP za 200 Kč. Dnes jsem je vyměnil a funguje to. Dnešní výměna oproti té první byla rychlá, když vím kam mám hrábnout, co povolit, tak je to během chvilky.

Takže tam buď PP byl a někdo vyměnil páčky nebo jak psal Ekkar, si to předchozí majitelka chtěla nechat dodělat, ale nedošlo to až do finále. Každopádně tam teď PP je a funguje. Stálo mě to 254 Kč a můj čas, ale aspoň jsem se zase něco naučil. Myslím si, že to byla snadnější varianta než se otravovat s reklamací.

Tím to končím a ještě jednou všem děkuji za rady a nabídnuté pomoci.

Odkaz ke komentáři

• o 10 měsíců později...

Zdravím, včera jsem si koupil novou Fabii II (2008) a nějak si nevím rady se světly. Po nastartování a zapnutí světel (poloha přepínače uplně vpravo) mi svítí potkávací a dálková světla (modrá a zelená ikona na palubce). A nevím, jak vypnout ty dálkový světla. Když dám páčku u volantu dopředu, tak se vypnou potkávací světla a svítí pouze dálková. Když tu páčku držím v poloze k sobě, tak v jednom bodě mi už svítí jen potkávací, ale tu páčku musím držet. Zdá se mi, že to funguje opačně, než by mělo. V prodejně nám prodejce tvrdil, že modrá ikona na palubce jsou normální potkávací světla, že se to tak teď dělá, jestli je to prý naše první auto. Byl den, a tak jsem to nepoznal, ale v noci, když už jsem si vozidlo vezl domů mi bylo jasné, že jsou to dálková světla.

Je to moje první škoda Fabia a nevím, je to rozbité nebo se to jenom někde přepíná?

Odkaz ke komentáři

Modrá jsou opravdu dálková - obrázek: dalkova_svetla_small.jpg

Zajel bych za prodejcem a zeptal bych se ho, zda někdy řídil auto a používal dálkovky... Ať z tebe nedělá blba a přečte si manuál, než řekne nějakou blbost.. 

Vypínání a zapínání viz manuál, ale jestli ti to blbne, je možné, že je špatný spínač v páčce... 

EDIT: Když páčku přitáhneš k sobě, fungují dálkovky jako světelná houkačka, ale jakmile páčku pustíš, vrátí se do původní polohy a dálkovky zhasnou..

post-35598-0-43218700-1397297907_thumb.p

Editováno: , autor: Galvi
Odkaz ke komentáři

Takže normálně po nastartování a zapnutí světel do úplně té pravé polohy by měli svítit jen potkávací světla? Protože mně svítí jak potkávací, tak dálkový a v tom případě je to teda rozbitý. Jde mi o to, jestli se to třeba někde nedá přepnout nebo tak nějak...

Odkaz ke komentáři

Když otočíš spínač světel, ten kulatý vypínač doprava, o 2 pozice (první pozice jsou obrysová světla, 2. pozice potkávací světla) Pokud se ti spolu s tím rozsvítí i dálkové, máš to opravdu rozbité.. Dálkové by se mohli rozsvítit jedině, kdyby byla levá páčka pod volantem zatlačená dozadu - to jsou dálkové zapnuté, pokud ji máš v prostřední pozici, musí být dálkovky vypnuty. Když ji přitáhneš k sobě, jen dálkovkama zablikáš, ale páčka v této poloze nedrží a zase se vrátí do střední polohy. 

Nikde jinde to nejdou dálkovky přepnout ani zapnout, než jen levou páčkou pod volantem.

Pokud tedy máš páčku pod volantem ve střední pozici a zapínají se ti dálkovky po otočením spínačem světel o 2. pozice doprava, jedná se o závadu nejspíš v páčce pod volantem... Určitě zajeď za prodejcem a požaduj opravu..

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

Zdravím. 

Dnes při jízdě z práce se mi stalo totéž. Pořád mi svítí dálkové. Chtěl jsem se zeptat,není možné ten kus plastu,který je opotřebovaný,se k němu dostat i bez sundání airbagu? 

Oplastování volantu je možné rozdělat? Tak na rychlo jsem koukal ze spodu pod páčkou je jeden torx. nechce se mi to sundavat celý. Díky moc. 

Odkaz ke komentáři

Ty obě páčky jsou bohužel vcelku - je to slisovaný a svařený dohromady, nejde to jako u šáde-fáčka-feli vyměnit každá zvlášť, ale musí se to měnit jako celek. A ještě navíc záleží, jestli to je auto s tempomatem nebo bez něj a s PP nebo bez něj - prostě těch páček jsou celkem 4 různý VZÁJEMNĚ NEZÁMĚNNÝ verze...

Odkaz ke komentáři

alesak: Já airbag sundával se zapojenou baterkou.. Pootočil jsem volant, odjistil jednu stranu airbagu.. Poté vložil klíč, odemkl si volant otočil tak abych mohl odjistit druhou pojistku.. Pak vytáhl klíč, odjistil airbag, odpojil..

Jediné na co dávat pozor, aby si tam ten klíč nedal dřív, než budeš mít airbag znova připojený, jinak vyskočí chyba..

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...