jipol57 Vloženo 21. Květen 2013 Sdílet Vloženo 21. Květen 2013 (editace) Někde tady na foru se psalo, že i po obyčejném odpojení baterie potom psal airbag chybu. Ale to je takový extrém, ale asi se to může stát. Potom už jedině vymazat wagem. Možná to dotyčnému trochu zajiskřilo a airbag to špatně vyhodnotil. Baterku je potřeba rázně odpojit, rázně připojit. Ale určitě je lepší ji odpojit i s tím nepatrným rizikem. Nezapomeň taky na malé torxy, ale ty určitě máš, s těmi se na Fábce šroubuje téměř všechno. Jestli se můžu zeptat. V jakém železářství to mají tak levné XZN nástrky? Kdybych jel někdy kolem, že bych si doplnil sadu.Dík za odpověď. Jo stačí odpojit jen kostru Editováno: 21. Květen 2013, autor: jipol57 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Capucino Vloženo 22. Květen 2013 Sdílet Vloženo 22. Květen 2013 (editace) Takže dobrá věc se podařila! Dálková světla opravena! Byl roztavenej kousek pojezdu té páčky (viz.foto), takže ty dálkový světla při jakýmkoliv pohybu páčky byly pořád seplý. Trochu jsem to vyspravil drátkem, který jsem tam zatavil. Jinak to šlo celý v pohodě, sice jsem ze začátku nemohl odcvaknout ten airbag, protože jsem se tam nemohl dostat, chce to kratší šroubovák. Ale mám další problém! Než jsem se do toho dal, tak na budíkách byl čas - dojezd km - celkový km. Po opravení (odpojení baterie) je tam čas - venkovní teplota - celký km. Jsou tam úplně holý páčky, takže dle mého názoru to auto má PP, akorát má jiný páčky. Co vy na to? Nebo jak to zjistím? Editováno: 22. Květen 2013, autor: Capucino Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Capucino Vloženo 22. Květen 2013 Sdílet Vloženo 22. Květen 2013 Našel jsem ten vin dekoder, ale tam o tom nic psanýho není E0A = Žádné akční provedení1D0 = Bez závěsného zařízení5SL = Vnější zpětné zrcátko vlevo, asferické5RQ = Zpětné zrcátko vpravo, konvexní1KM = Bubnové brzdy zadní6FF = Vnější zpětné zrcátko a další díly v barvě vozu1AC = Antiblokovací systém ABS3FA = Bez střešního okna (plná střecha)1N2 = Řízení s posilovačem, elektro/hydraul.1NL = Se zakrytím pro kola z lehké slitinyH1F = Pneumatiky 195/55 R15 85H4UE = Airbag pro řidiče a spolujezdce4R2 = Elektrické ovládání předních oken, zadnímechanicky3NC = Zadní sedadlo a opěradlo, dělené, sklopné4QU = 3-bodový samonavíjecí bezp. pás vpředu, při nehodě elektricky napínaný, výškově nastavitelný4X1 = Boční airbag vpředu4A0 = Bez vyhřívání sedadel8L3 = Střešní anténaJ1P = Baterie 220A (44Ah)7AA = Imobilizér elektronický8GD = Alternátor 90A6Y0 = Bez varov. zaříz. překročení rychlosti9AP = Automatická klimatizace - Climatic8RE = 4 reproduktory (pasivní)7Q0 = Bez navigačního přístroje8UA = Rádio s CD8QL = Klíček s dálkovým ovládáním zamykání vozu8X0 = Bez omývacího zařízení světlometu4K3 = Centrální zamykání s dálkovým ovládáním a safesystémemB03 = Země typových zkoušek-ČESKÁ REPUBLIKAG02 = Tlumení předníQN0 = Bez zásuvky pod předními sedadly3L1 = Mechanické výškové seřizování levého předního sedadla (pravé přední sedadlo bez výškového seřizování)9P0 = Bez kontroly zapnutí bezpečnostních pásůQ4H = Sport-komfortní sedadla vpředu7X0 = Bez pomocného parkovacího zařízení9W0 = Bez přípravy/vestavby autotelefonu8WB = Mlhové přední světlomety7A0 = Bez přípravy/vestavby CD-měniče3GA = Bez nákladové podlahyQG0 = Bez prodlouženého servisního intervalu0GG = Exhalační předpis EU4L03 = Okruh pérování 03F0A = Žádné zvláštní vozidlo, standardní provedení3S4 = Příprava pro příčný střešní nosič Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 23. Květen 2013 Sdílet Vloženo 23. Květen 2013 Nešmrncnul sis při tý demontáži - montáži o knoflík nulování počítadla km? A neměls na sobě něco z uměliny? Tohle dělá, když se na palubovku vybije statickej náboj, že to přeskakuje... Ještě zkus vypnout baterku, na dvě vteřiny cvaknout vypínačem světel (aby se tutově vybily všecky kapacity v rozvodu) a pak baterku znovu připoj, jestli se to zase nepřepne... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Capucino Vloženo 23. Květen 2013 Sdílet Vloženo 23. Květen 2013 (editace) Z umělotiny jsem asi nic neměl, ale o knoflík nulování jsem možná zavadil (když jsem bojoval s tím vycvaknutím airbagu), těžko říct. Nechám to tak, manželka je spokojená s tím, že ji to ukazuje venkovní teplotu. Mně osobně vyhovoval ten dojezd, ale já tím nejezdím. Přemýšlel jsem, že seženu páčky na PP a vyměním je. Bude pak to přepínání PP fungovat, nebo se to bude muset nějak nakodovat? Co jsem pročítal forum, tak na dodělání PP jsou potřeba budíky, páčky a teplotní čidlo. Ale je mi divné, že to ukazuje teplotu, pak by tam už to teplotní čidlo mělo být, ne? Editováno: 23. Květen 2013, autor: Capucino Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 24. Květen 2013 Sdílet Vloženo 24. Květen 2013 Teplotní čidlo na vnější teplotu najdeš pod krytkou u levý mlhovky - vypadá jako taková černá žárovička. A to co popisuješ mi přijde jako nedodělaná výměna za "budíky" s PP - samotnou palubní přístrojovku s PP už tam máš danou, informaci z CAN-sběrnice načítá, ale nemůžeš ji ovládat, protože ti chybí právě ten správnej komplet páček s ovládacím tlačítkem na pravý páčce. Zkus s tím zajet na diagnostiku a zjistit, jestli náhodou už tuhle etapu záměny to auto neabsolvovalo... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Capucino Vloženo 4. Červen 2013 Sdílet Vloženo 4. Červen 2013 Tak, abych to tu nějak uzavřel. Na diagnostiku jsem to nedal a sehnal jsem páčky s ovládáním PP za 200 Kč. Dnes jsem je vyměnil a funguje to. Dnešní výměna oproti té první byla rychlá, když vím kam mám hrábnout, co povolit, tak je to během chvilky. Takže tam buď PP byl a někdo vyměnil páčky nebo jak psal Ekkar, si to předchozí majitelka chtěla nechat dodělat, ale nedošlo to až do finále. Každopádně tam teď PP je a funguje. Stálo mě to 254 Kč a můj čas, ale aspoň jsem se zase něco naučil. Myslím si, že to byla snadnější varianta než se otravovat s reklamací. Tím to končím a ještě jednou všem děkuji za rady a nabídnuté pomoci. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mpinos Vloženo 12. Duben 2014 Sdílet Vloženo 12. Duben 2014 Zdravím, včera jsem si koupil novou Fabii II (2008) a nějak si nevím rady se světly. Po nastartování a zapnutí světel (poloha přepínače uplně vpravo) mi svítí potkávací a dálková světla (modrá a zelená ikona na palubce). A nevím, jak vypnout ty dálkový světla. Když dám páčku u volantu dopředu, tak se vypnou potkávací světla a svítí pouze dálková. Když tu páčku držím v poloze k sobě, tak v jednom bodě mi už svítí jen potkávací, ale tu páčku musím držet. Zdá se mi, že to funguje opačně, než by mělo. V prodejně nám prodejce tvrdil, že modrá ikona na palubce jsou normální potkávací světla, že se to tak teď dělá, jestli je to prý naše první auto. Byl den, a tak jsem to nepoznal, ale v noci, když už jsem si vozidlo vezl domů mi bylo jasné, že jsou to dálková světla. Je to moje první škoda Fabia a nevím, je to rozbité nebo se to jenom někde přepíná? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Galvi Vloženo 12. Duben 2014 Sdílet Vloženo 12. Duben 2014 (editace) Modrá jsou opravdu dálková - obrázek: Zajel bych za prodejcem a zeptal bych se ho, zda někdy řídil auto a používal dálkovky... Ať z tebe nedělá blba a přečte si manuál, než řekne nějakou blbost.. Vypínání a zapínání viz manuál, ale jestli ti to blbne, je možné, že je špatný spínač v páčce... EDIT: Když páčku přitáhneš k sobě, fungují dálkovky jako světelná houkačka, ale jakmile páčku pustíš, vrátí se do původní polohy a dálkovky zhasnou.. Editováno: 12. Duben 2014, autor: Galvi 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mpinos Vloženo 12. Duben 2014 Sdílet Vloženo 12. Duben 2014 Takže normálně po nastartování a zapnutí světel do úplně té pravé polohy by měli svítit jen potkávací světla? Protože mně svítí jak potkávací, tak dálkový a v tom případě je to teda rozbitý. Jde mi o to, jestli se to třeba někde nedá přepnout nebo tak nějak... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Galvi Vloženo 12. Duben 2014 Sdílet Vloženo 12. Duben 2014 Když otočíš spínač světel, ten kulatý vypínač doprava, o 2 pozice (první pozice jsou obrysová světla, 2. pozice potkávací světla) Pokud se ti spolu s tím rozsvítí i dálkové, máš to opravdu rozbité.. Dálkové by se mohli rozsvítit jedině, kdyby byla levá páčka pod volantem zatlačená dozadu - to jsou dálkové zapnuté, pokud ji máš v prostřední pozici, musí být dálkovky vypnuty. Když ji přitáhneš k sobě, jen dálkovkama zablikáš, ale páčka v této poloze nedrží a zase se vrátí do střední polohy. Nikde jinde to nejdou dálkovky přepnout ani zapnout, než jen levou páčkou pod volantem. Pokud tedy máš páčku pod volantem ve střední pozici a zapínají se ti dálkovky po otočením spínačem světel o 2. pozice doprava, jedná se o závadu nejspíš v páčce pod volantem... Určitě zajeď za prodejcem a požaduj opravu.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Galvi Vloženo 12. Duben 2014 Sdílet Vloženo 12. Duben 2014 A jinak jsem si teď všiml, že už tady jedno takové téma se stejným problémem je TADY, tak prosím pokračuj v tam.. Tady na nás určitě za chvíli vlítne moderátor a vynadá nám Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mpinos Vloženo 12. Duben 2014 Sdílet Vloženo 12. Duben 2014 Ok díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 12. Duben 2014 Sdílet Vloženo 12. Duben 2014 špatná páčka... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 12. Duben 2014 Sdílet Vloženo 12. Duben 2014 A jinak jsem si teď všiml, že už tady jedno takové téma se stejným problémem je TADY, tak prosím pokračuj v tam.. Tady na nás určitě za chvíli vlítne moderátor a vynadá nám Vlákna jsem sloučil. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mpinos Vloženo 12. Duben 2014 Sdílet Vloženo 12. Duben 2014 Tak auto jsem jim tam zavezl zpátky a říkali, že to jsou špatný kabely. Nechají si ho tam přes noc a zítra si pro něj zase pojedu. Díky za pomoc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 12. Duben 2014 Sdílet Vloženo 12. Duben 2014 Toho prodejce bych chtěl potkat - valit zákazníkovi do hlavy takovej klín, že potkávačky mají modrou kontrolku, to je brutus vojeb na přesdržku... By dostal takovou čočku, že by od něj pes kůrku nevzal! 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alesak17 Vloženo 22. Duben 2014 Sdílet Vloženo 22. Duben 2014 Zdravím. Dnes při jízdě z práce se mi stalo totéž. Pořád mi svítí dálkové. Chtěl jsem se zeptat,není možné ten kus plastu,který je opotřebovaný,se k němu dostat i bez sundání airbagu? Oplastování volantu je možné rozdělat? Tak na rychlo jsem koukal ze spodu pod páčkou je jeden torx. nechce se mi to sundavat celý. Díky moc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 23. Duben 2014 Sdílet Vloženo 23. Duben 2014 Ty obě páčky jsou bohužel vcelku - je to slisovaný a svařený dohromady, nejde to jako u šáde-fáčka-feli vyměnit každá zvlášť, ale musí se to měnit jako celek. A ještě navíc záleží, jestli to je auto s tempomatem nebo bez něj a s PP nebo bez něj - prostě těch páček jsou celkem 4 různý VZÁJEMNĚ NEZÁMĚNNÝ verze... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Galvi Vloženo 23. Duben 2014 Sdílet Vloženo 23. Duben 2014 Airbagu se neboj.. Máš ho sundaný, když to děláš poprvé, tak za minutu nebo 2.. Je to jen o tom mít správný gryf na vycvaknuti těch zobáčků co jej drží.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alesak17 Vloženo 23. Duben 2014 Sdílet Vloženo 23. Duben 2014 Tempomat tam nemám. to PP nevím co je. Páčky by měli být jen obyčejné. když odpojím baterku,tudíž vytáhnu i klíček,jak pootočím volant,když je zamčený? Děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HjM Vloženo 23. Duben 2014 Sdílet Vloženo 23. Duben 2014 PP je palubní počítač. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alesak17 Vloženo 23. Duben 2014 Sdílet Vloženo 23. Duben 2014 Tak to mám jedná se o Fabii II generace rok výroby 2009, 1,4 16v 63Kw. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
alesak17 Vloženo 23. Duben 2014 Sdílet Vloženo 23. Duben 2014 Takže podle,tak jak jsem to tu projížděl,opravit se to dá? Nechce se mi do toho strkat v každém případě takových peněz. Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Galvi Vloženo 23. Duben 2014 Sdílet Vloženo 23. Duben 2014 alesak: Já airbag sundával se zapojenou baterkou.. Pootočil jsem volant, odjistil jednu stranu airbagu.. Poté vložil klíč, odemkl si volant otočil tak abych mohl odjistit druhou pojistku.. Pak vytáhl klíč, odjistil airbag, odpojil.. Jediné na co dávat pozor, aby si tam ten klíč nedal dřív, než budeš mít airbag znova připojený, jinak vyskočí chyba.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.