Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Tak pokud lenost dovolí, tak zástěrky nemontuju. Mám teď své první auto bez nich a musím říct, že to je hodně znát. Boky zadního nárazníku obalený bahnem, přední část prahů totéž... Auto myji zpravidla jednou do roka - spoléhám na jeho samočistící schopnost, bez zástěrek to ale nefunguje - u předchozích aut se zástěrkami přitom problém nikdy nebyl. Stačilo, aby pořádně zapršelo, či delší jízda v dešti...  

Vloženo

Mám přední i zadní zástěrky, ale i tak nečekejte nějaký zázrak. Auto se sice špiní méně, ale i tak je to dost. Ty zástěrky jsou dost malé. Na OII jsou o poznání větší a je to znát. Dal jsem je tam, abych neměl od kamínků otlučené prahy a zadní nárazník, ale jejich účinnost mě dost zklamala.

• o 1 měsíc později...
  • o 3 roky později...
Vloženo

Ahoj,

potřeboval bych radu, zda lze dodělat lapače nečistot na obě nápravy u OIII RS, nyní disky R19 Extreme. Místo tam je (zatáčení, naložení?). Případně jaké obj. č.

Už jsem stihl projet asfaltem během výspravy, teď je tam zase nějaké mazadlo, pryskyřice,... o ohledu na ostatní během deště ani nemluvě.

• o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...
Vloženo

Dával jsem zástěrky na f3.

Je pravda že jsou menší než F1/2.

Ale pořád je lepší než nic. Alespoň si nehazete  bordel a kamení od předních kol pod auto.

Když občas jedu po dálnici za deště tak vidím jen mlhu za auty predemnou.

Pak se podívám na kapotu a chce se mi brečet!

Kdyby měli všechna auta zástěrky bylo býti lepší. Ovšem výrobce by to zruinovalo.

Vloženo

Za mě také účinnost nic moc. Přední dveře a prahy jsou lehce lepší, ale zadní část vozidla nepoznala rozdíl. Toto je pohled z mé strany. Ale když koukám na svůj přední nárazník a kapotu, tak bych zástěrky nařídil všem. Sice odletujícím kamínkům na 100% nezabrání, ale alespoň zredukuje.

Vloženo

Přesně mám auto z 3 letého operaku --> tedy nikomu na nem nezáleželo. Přední nárazník a kapota presne podle toho vypadaj.

Čekal jsem že je před prodejem spravi, ale asi jen vyberou peníze od toho kdo s ním jezdil za poškození a nechají si je.

Vloženo

Na autě, které se vrací se toto provozní opotřebení neřeší, je to v tzv. akceptovaných poškozeních (u většiny leasingovek). Škrábance, trhliny, důlky apod. jsou penalizovány a jsou účtované na vrub firmy, která auto užívala. Leasingovka toto nespravuje, ani velká poškození typu odřeniny atd. Mohl bych ti tu dát pár aut, které jdou do aukce jak vypadají :rolleyes:

Jinak zástěrky za mě mají také rozhodně smysl. I kdyby zachytily menší procento, za tu cenu není o čem. Alespoň přední na ochranu karoserie, i když na zimu dávám i zadní - snad to za celou dobu ušetří alespoň jedno čelní sklo :-)

• o 1 měsíc později...
  • o 2 měsíce později...
Vloženo

Tak já dávám kompromis a sice jen dopředu. Máme tu asi 15 km úsek silnice I. třídy, kde se sype inert a pokud můžu porovnat, jiná auta zde bez předních zástěrek, mají po pár zimách počátek prahu za předním kolem bez laku a ty starší i rezavý. Vzadu to neřeším, tam je plast.

Pokud jedete kolem 90 km/h na inertu, dost to auto trpí.

• o 6 měsíců později...
Vloženo (editace)

Za mě přední určitě. Ty ani nevypadají na autě divně a i jsem se setkal s názorem že to vypadá dobře. 

Mám na autě celoročně přední i zadní hlavně kvůli vystrčeným kolům ven které jsou na maximum pro legální schválení a zápis do TP. (přední kola jsou o cca 4mm víc ven než vnější hrana zástěry, zadní kola jsou s vnější hranou zástěrky) 

Za deště před instalací auta jedoucí zamnou opravdu přes vodní stěnu neměla šanci vidět co se děje předemnou a nemusím auto každý týden mýt. Lepší ochrana podvozku před bordelem všeho druhu je největší plus. Jediná nevýhoda je u mě občasné škrtnuti kvůli sníženému podvozku. 

Editováno: , autor: Joker 85
Vloženo

Tak se podivej, co se deje mezi lemem zasterky a blatnikem, jak se tam ty kaminky jebou sem a tam a rejou do laku. Ihned jsem je sundal. Mam auta do 4 let/150 tis a nemam omlacene prahy od kaminku pri normalnim provozu a aspon vidim, co se tam deje. Tim ti nevyvracim tve presvedceni, ale nazor mam jiny. 

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...