Publikováno Duben 20, 201312 r Poradí odborník či je možné trvale cez diag.zásuvku vypnúť štart-stop systém octávia III 4/2013, 1,6TDI-cr?
Květen 1, 201312 r Motor 01 - Přizpůsobení - Aktivace/Deaktivace systému START/STOP A nebo překodovat jednotky které se kódují dle Start/Stop. Je to to BCM, Clima a motor.
Květen 6, 201312 r Jestli to vůbec půjde odkódovat. Tyto věci jsou relevantní pro homologaci vozu. Všechno je zadáno v onlinu stejně jako třeba imobilizer.
Květen 13, 201312 r http://auto.idnes.cz/statistiky-spolehlivosti-aut-deq-/auto_ojetiny.aspx?c=A130510_145320_auto_ojetiny_fdv
Květen 13, 201312 r chybovost systemu potesi, hlavne kdyz nejde OIII koupit bez nej... otazka mozna trochu mimo, ale nedostal SII jako novinku moznost Start/Stop v MR 2012? nebo ma na vyrazny propad jeho spolehlivosti neco jineho?
Květen 16, 201312 r Chce to vyzkoušet,jde jen o zvyk,já se za co nejnižší spotřebou neženu,a emise přenechám úředníkům v Bruselu...
Srpen 8, 201312 r nechápu proč vypnout.... plně mi to vyhovuje a rychle jsem si na to zvyknul, nevidím v tom problém, když mi to např v koloně vadí, použijí tlačítko, naopak rozjezd na řižovatce jestejně rychlý, není tam přeci žádný moment navíc.... pokud tedy není někdo zvyklej na semaforu mít celou dobu zařazenou jedničku a sešlápnutou spojku :-D
Srpen 9, 201312 r Autor Tak to sa mne po 2,5 mil.km ťažko zvyká po každom štarte mačkať tlačítko.Pri mojej práci /taxi/ štartujem denne viac ako 50x, zvlášť pri posúvaní na stanovišti.Systém nevie,či na križovatke budem stáť 2 sekundy,alebo minútu.Vypne.Nastupuje klient,otváram kufor,klient platí,idem zacúvať, systém motor vypne.A pre mňa dôležité,po hodine jazdy po diaľnici 140km/h zastavím na pumpe a potor vypne,to by som ja u TDI nikdy neurobil.Ešte dobre,že tam je to tlačítko.Toto je moja šiesta octávia a žiadnej doteraz štartér nevydržal viac,ako 200tis.km pri tom veľkom počte štartov počas práce.
Srpen 9, 201312 r co to píšeš za hovadiny???? jaké mačkat tlačítko??? napřed si o tom něco přečti.... u manuálu startuješ sešlápnutím spojky (stejně musíš řadit a spojku sešlápnout) u automatu pustíš brzdu... pokud víš že budeš popojíždět nebo chceš aby motor po vystoupení z auta běžel - vypneš start stop tlačítkem u řadící páky... je tam víc pravidel, i při silném sešlápnutí brzdy motor nastartuje, nebo když při stání z kopce pustíš brzdu a máš tam neutrál, motor nastartuje (kolona z kopce), nebo zapneš vyhřívání čelního skla nebo nějaký jiný spotřebič a auto nastartuje.... podobně je dáno kdy se naopak motor nevypne.... vypnout motor po jízdě po dálnici není problém, nová TDI mají dvouokrohové chlazení, které např turbo dochlazují i po vypnutí motoru!!! sorry, ale píšeš samé hovydiny, napřed si o tom něco přečti, než to začneš kritizovat.... je tam zcela jiný startér, podobně akumulátor atp....
Srpen 9, 201312 r Než tady začneš házet tisíce otazníku, tak si příspěvek pořádně přečti. Píše, že startuje i 50x denně, a jak dobře víš, tak se systém start&stop znovu zapne po každém nastartování, proto to chce vypnout natrvalo, jelikož už tak dost zatěžuje startér a nepotřebuje žádné další zbytečné starty navíc. Upraveno Srpen 9, 201312 r od Lancelot
Srpen 9, 201312 r pravda, ano uznávám, bylo to myšleno z jeho strany trochu jinak.... nemačkat start stop ale OFF - ale i tak si myslím že to není úplně pravda i na tom štaflu může popojíždět start stopem, pokud se nebude být že si vybije baterku, ale ze zkušenosti s tím, že na štaflu většina taxálistů má puštěné rádio nebo TV či DVD... tedy odběr má.... a pokud tam bude na start stopu stát delší dobu a bude mít vyřazeno auto buď pokud to bude třeba nastartuje samo (klima, topení, baterka a pod) a pak zase zdechne... nebo jak bude potřebovat nastartovat nenastartuje po sešlápnutí spojky, ale disp. mu napíše nastartujte motor nebo tak nějak.... ani nemusí pokaždé mačkat (myšleno OFF)
Srpen 9, 201312 r pánové, abychom předešli dalším invektivám, doporučuji si ověřovat informace, jako jsem to udělal já, tedy: všechny verze výbavy a motrů jdou objednan bez systemu start stop a rekuperace... Původně to nešlo ale nyní to jde a to i pro bezklíčkové provedení.... Pěkný zbytek dne...
Srpen 9, 201312 r neřeš ceník ani konfigurátor, ani podle jednoho autosalon auto neobjednavá, mají svůj aktuální systém... Prostě jsem zavolal svému prodehci a na konkrétní otázku jsem dostal konkrétní odpověď.... Jednoduché.... Potvrdil mi že zrovna dnes objednával auto pro taxikáře a ten to tam nechtěl
Srpen 9, 201312 r A já ho tam nechtěl a bylo řečeno, že u 1,8TSI mám smůlu (V tu dobu už neplatila povinnost brát startstop pro každou OIII). Zavolej k prodejci a ověř si ještě tu 1,8..
Srpen 9, 201312 r Je to přesně jak píše MichalRr. U 1.8 TSI to bez toho objednat nejde (tedy minimálně nešlo u auta objednaného v dubnu). O víkendu jsem to měl od kamaráda půjčené a pro člověka, který sedne do auta jede v kuse trasu 200 km je to asi jedno. Ale pro někoho kdo jezdí s častými zastávkami je to dle mého názoru hrozný vynález. Má to v kombinaci s DSG a ten systém se chová naprosto nesmyslně, takže za mě naprostý souhlas s Foterem. Navíc měsíc a půl se intenzivně pokoušel dohodnout s prodejcem a pak i přímo ze ŠA na trvalém vypnutí, ale bez úspěchu. Takže pro něj prozatím jediná alternativa je tlačítko a já jsem šťastný, že to ve svém autě nemám. Upraveno Srpen 9, 201312 r od hansHK
Srpen 9, 201312 r overeno, 1,8 start stop standard, stejne tak standard u vsech TDI DSG... Naopak u RS nejde start stop objednat vobec... Upraveno Srpen 9, 201312 r od PetrHravec
Srpen 9, 201312 r Divne je ze kdyz to tam ted u nejakych vozu neni, ze to proste nejde deaktivovat uplne. Nevim o co SA jde. No ja ho tam nastesti taky nemam, nez stacilo jit auto do vyroby, z prvotni dubnove objednavky se mi ho v prubehu podarilo vyhodit.
Srpen 9, 201312 r Autor Vážený pán Petr Hravec. Hovadiny píšeš ty.Ja som napísal a trvám na tom,že po štarte /klúčom/ lebo ten používam prvý,musím mačkať tlačítko.A to preto,aby mi následne ten systém nepracoval,alebo lepšie povedané bol vypnutý.Prečítal som toho dosť a napr.keď systém pracuje a mám automatiku na svetlách,tak motor zhasne,ale svetlá stretávacie svietia ďalej,kolegovi predomnou do zrkadiel. Nemám čas tu teoretizovať,väčšinou tu len čítam.Snáď ešte niečo.Ten motor môže mať aj 5 okruhové chladenie,ja budem po dlhšej jazde po diaľnici nechávať 1-2 minúty dochladzovať turbo so spusteným motorom.Viem aj to,že štartér je na to dimenzovaný,ale neverím,že vydrží 300tis.km pri tom počte štartov.Vo firme máme ešte 4 octavia II face,z toho jedna už má štartér menený po 205 tis.km. A vo februári to u nás bez toho objednať nešlo,dodané bolo v apríli.Na Slovensku to bolo u výbavy elegance v základe. Možno je to kačica,možno to bolo na nejakom fóre,ale čítal som,že BMW povolilo importérovi v USA na niektorých svojich modeloch ten systém deaktivovať trvalo. Upraveno Srpen 9, 201312 r od foter
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.