Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Kolegove, zdrzte se vulgarit a osobnich napadani ve svych prispevcich!

Mám OIII 1.6 TDI a start stop tam nemám. Možná jsem moc konzervativní, ale tohle mě příjde pouze systém na papírové snížení spotřeby.

Papirove by se to hodilo, kdyz mi at jezdim jak jezdim pocita firma pro soukrome km prumer z technicaku :)

Pročištěno od největších invektiv.

Upraveno od Pawouk

• 3 týdny později...

ten systém lze odstavit, buď trvale nebo na vypínač

určitě by šlo nějak zbastlit vypínač, jenž by simuloval nezapnutý pás řidiče, pak by systém nebyl funkční...

• 1 měsíc později...

Zajímavý článek o použití materialů ložisek klikového mechanismu ve spojení se systémem start/stop.

post-32075-0-18315800-1380977653_thumb.jpost-32075-0-75960500-1380977655_thumb.j

Ozi: já sem teď jezdil s O3 bez start stop systému, vím zcela určitě, že tam nebyl, pač na tom tlačítku startování motoru kontrolka nebyla, nic jsem nevypínal a auto nezhasínalo....takže dělají.

Jinak můj názor je, že je k to akorát "vopruz", když si představím popojíždění v kolonách, asi by mi hráblo. (vím že se to vypíná)  Jinak i baterka musí dostávat dost zabrat...když si představím, že ráno vlezu do vymrzlého auta, venku -20, já vyjedu ze dvora, po 50-ti metrech zastavím, pač dávám přednost na křižovatce, jezdí dost aut, povolím spojku a chcíp. A zase, start studeného motoru, který se samozřejmě po padesáti metrech nestačil zahřát a možná šel ještě na systič....

Upraveno od Clint

start stop - moje veliká láska a spokojenost.... záruka na autě je 4 roky 120 tis. v tu domu už bude auto u jiného majitele, takže nějaké závady či mouchy neřeším....

nějakou spotřebu či ekologii neřeším, prostě zajímavá a příjemná věc....

to clint: trochu víc si o tom přečti, co píšeš je zbytečná obava, dokud není auto vytopeno nebo v létě vyklimnatizováno start stop není aktivní.... mimo to, pokud víš že budeš popojíždět nebo chceš aby motor po vystoupení z auta běžel - vypneš start stop tlačítkem u řadící páky... je tam víc pravidel, i při silném sešlápnutí brzdy motor nastartuje, nebo když při stání z kopce pustíš brzdu a máš tam neutrál, motor nastartuje (kolona z kopce), nebo zapneš vyhřívání čelního skla nebo nějaký jiný spotřebič a auto nastartuje.... podobně je dáno kdy se naopak motor nevypne.... rovněž pokud má řidič nezapnutý pás, je start stop mimo provoz...

Když neřešíš spotřebu, v čem je to pro tebe zajímavá a příjemná věc?  Poslední generace motorů je již na toto nejspíš uzpůsobena, ty u kterých to bylo zaváděno jako u prvních moc ne.

hlavně to u O III funguje trochu jinak a hlavně start je okamžitý, krátký a rozdíl mezi odjezdem z křižovatky u auta s a bez žádný, tedy časově úplně i úkonově stejný....

příjemné je to třeba i v tom, že to nutí vyřazovat na křižovatce rychlost, nestát na spojce, příliš brzo před dojezdem nemačkat spojku (záležitost 80 % ženských), auto napíše ekotip, že vymáčknout spojku až pod 1 300 ot./min. 

myslím si že vliv na spotřebu nebude až tak znatelný...  

závěr: příjemné je prostě to ticho na křižovatce i když nemám 1,2 TSI 

Tak ticho mám a motor neslyším už teď....:D   A nemusí vypínat. Kolikrát jsem ho chtěl omylem i startovat, jak nebyl slyšet, ještě je to pro takové omyly ochráněné. 

To o studeném motoru (že SS nefunguje jsem netušil)

Tož pravda, s TSI nemusíme řešit ticho, to už tam je. V exempláři OIII 1.6 TDI, s kterým jsem měl možnost jet, to ovšem bylo všechno jinak = špatně. S/S si dělal co chtěl. I úplně studený motor po ujetí asi 300 m a zastavení na křižovatce vypnul. Asi nějaká sw chybka.

Čert ví, jak to je. Já bych to každopádně do auta nechtěl ;)

Nápodobně, ale mám obavu, že tato "vymoženost" se v budoucnu stane povinnou součástí každého vozu. Ale jak jsem to popisoval výš, tam byla nejspíš nějaká závada.

ať to v autě klidně je, ale ihned to chci vypnout ;) Jinak podle automobilek, asi nafták je ideální denně startovat klidně 100 krát.... 

já vím jak to funguje, s kým jsem vždy jel tak to zběsile mačkal a nadával na to. takže O2 FL for ever...

Upraveno od kokta7

Zalezi na mnoho faktorech, ktere ovlivnuji, jestli dojde k vypnuti motoru, ci nikoliv. Nejen teplota, napeti baterie, zda je ridic upasovan, odber spotrebicu atd atd :)

Vypnout trvale to nejde, coz je nejvetsi skoda :(

Jediny motor, kde to ma smysl je 1.6TDi, ten motor ma priserny zvuk, vubec snad neni odhluceny...proste des, nejradsi bych ho neslysel :D

Jestli jsem dobře četl, tak SS nevypne motor, když je mimo jiné připojen přívěs. Tak mě napadá- říci ŘJ, že je připojen, nebo si dát přípravu pro tažné a propojit což není zásah do auta. Nápad....

To je možná pravda. Zkusím kouknout do nějakého návodu.

Tak si ještě můžeš udělat podomácku zapínání mlhovky vypínačem na palubní desce ;) Něco podobného jsem měl ve staré stodváce, když ještě mlhovky nebyly povinné...

Upraveno od Clint

:kol-47: A taky ti myslim nebudou fungovat zadni senzory, PP ti bude hlasit vadu vsech zarovek na voziku... Tudy asi cesta nepovede..  :kol-32:

jj senzory nedělají píp píp :) zadní mlhovka u OCT II jde povolit přes vcds s přívěsem, senzory bohužel netuším ale mělo by to jít taky, otázka jak u oct 3

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.