XJOHNNYX Vloženo 28. Duben 2014 Sdílet Vloženo 28. Duben 2014 já pokud mám nad 100°C olej, tak nevypínám a dochlazuju Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 28. Duben 2014 Sdílet Vloženo 28. Duben 2014 o kolega u O III nemusí, neb O III dochlazuje sama.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 28. Duben 2014 Sdílet Vloženo 28. Duben 2014 To umí i OII. Ale je lepší nechat chvilku běžet motor, protože při tom dochlazování cirkuluje jen chladící kapalina a ne olej. A navíc, kdo zná přesné podmínky, za kterých to elektrické čerpadlo běží? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 28. Duben 2014 Sdílet Vloženo 28. Duben 2014 O II má dovouokruhové chlazení jako nové motory pro O III ? - tím bych si nebyl tak zcela jistý... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 28. Duben 2014 Sdílet Vloženo 28. Duben 2014 TSI ano (predpokladam, ze vsechny), TDI ne. Jak je to u OIII nevim. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 28. Duben 2014 Sdílet Vloženo 28. Duben 2014 (editace) Všechna TSI ano. U TDI CR je tam el. čerpadlo v okruhu chlazení zpětného vedení výfukových plynů.EDIT: a na rozdíl od TSI jsem nenašel, zda mají nové TDI EA288 vodou chlazené turbo. Z učebních pomůcek to není úplně zřejmé. Editováno: 28. Duben 2014, autor: Pawouk 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dannys Vloženo 29. Duben 2014 Sdílet Vloženo 29. Duben 2014 (editace) Star/stop mám u 4x4 2.0 TDI prej to tam dávají automaticky co se týče systému nemám problém start je fakt rychlej akorát si pořád řikám jestli to nežere víc když se auto startuje.Ale je to o zvyku a vážne to zas neotravuje a když už tak to lze vypnout.Když člověk stojí v koleně tak proč nemít vypnuto když to startuje fakt rychle. Editováno: 29. Duben 2014, autor: Dannys Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sejky Vloženo 29. Duben 2014 Sdílet Vloženo 29. Duben 2014 Mohu se Vás zeptat jak ten systém start-stop funguje? někde jsem četl, že se motor vypne pokud je splněno zároveň několik podmínek pro vypnutí - např okolní teplota, ohřátí motoru.. Pravidelně se mi však stává, že nastartuji - dojedu na první křižovatku a motor se vypne po minutě jízdy od nastartování - co na to říká ten diesel když ten motor není vůbec ohřátý to nevím. Zda se mi že start-stop vypíná motor vždy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Flag Vloženo 30. Duben 2014 Sdílet Vloženo 30. Duben 2014 Vypíná i relativně studený motor. Zažil jsem stavy nevypnutí z těchto důvodů: Regenerace DPF Zapnuté vyhřívání čelního skla Zapnutá klima Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 30. Duben 2014 Sdílet Vloženo 30. Duben 2014 Mohu se Vás zeptat jak ten systém start-stop funguje? někde jsem četl, že se motor vypne pokud je splněno zároveň několik podmínek pro vypnutí - např okolní teplota, ohřátí motoru.. Pravidelně se mi však stává, že nastartuji - dojedu na první křižovatku a motor se vypne po minutě jízdy od nastartování - co na to říká ten diesel když ten motor není vůbec ohřátý to nevím. Zda se mi že start-stop vypíná motor vždy. pročti si toto téma: Systém start-stop obecně (úspora, nebo otrava?), tam je to vše popsáno a vysvětleno Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosby Vloženo 30. Duben 2014 Sdílet Vloženo 30. Duben 2014 Jinak vypnutí-Severní Morava-Kopřivnice Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 30. Duben 2014 Sdílet Vloženo 30. Duben 2014 (editace) tady seš, nemohl jsem si an tebe vzpomenout, zprávu jsem vymazal.... někdo ze severu hledal někoho šikovného a nemohl jsem si vzpomenout na tvůj nick .... dej o sobě vědět i do vlákna ke kódování VCDS - sem Editováno: 30. Duben 2014, autor: Hravec Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wolfspitz Vloženo 1. Květen 2014 Sdílet Vloženo 1. Květen 2014 T té teplotě oleje, já mám měření teploty oleje na Sorim z olejové vany kde je 8,5 l oleje a zatím mám vždy teplotu 70-80 C a vyjímečně s velkým vlekem to bylo necelých 90 C. Mám to měření teprve od začátku roku a tak jsem zvědavej na léto, ale je vidět že velká olejová náplň má své výhody v nižším tepelném zatížení oleje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hurikan88 Vloženo 1. Květen 2014 Sdílet Vloženo 1. Květen 2014 (editace) větší olejová vana má výhodu v tom že do ní nacpeš víc chechtáků, krása Editováno: 1. Květen 2014, autor: Hurikan88 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wolfspitz Vloženo 1. Květen 2014 Sdílet Vloženo 1. Květen 2014 Neviděl bych to tak tragicky, olej 5W-40 objednávám ve velkým na netu a tak si klidně olej sám měním po 10 tkm a vím že dělám motoru dobře a stojí mě to podstatně míň než v servisu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jardakulich Vloženo 17. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 17. Červenec 2014 Porad vetsi a vetsi otrava!!!!! 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
molczik Vloženo 5. Srpen 2014 Sdílet Vloženo 5. Srpen 2014 Já měl Start/Stop systém v posledním autě a u OIII si teď užívám, že tam ta mrcha není. Podle mě je to u naftových motorů nesmysl. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lukyboy Vloženo 13. Srpen 2014 Sdílet Vloženo 13. Srpen 2014 Za mě zbytečnost, kterou vypínám, když nezapomenu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NickRabit Vloženo 14. Srpen 2014 Sdílet Vloženo 14. Srpen 2014 Možná hloupý dotaz.... Mám cca týden Octavii III Fresh s motorem 1.2 TSI 77KW, 5MT, modelový rok 2015 s barevným Swingem.Je tohle auto vybaveno touto vychytávkou? Motor mě na křižovatce nevypíná, tlačítko vypnutí start-stop ani položku pro nějaké nastavení v infotainmentu Swing jsem nenašel. Né, že by mě teda vadilo, kdyby tam tahle část výbavy zrovna nebyla, ale měl jsem za to, že se dává do všech OIII Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrik Vloženo 14. Srpen 2014 Sdílet Vloženo 14. Srpen 2014 U akční nabídky Fresh lze mít Start/stop pouze za příplatek a jen u motorizace 1,6TDI/77kW Do všech OIII se naštěstí rozhodně nedává, některé vybrané motorizace to mají bohužel v základu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sighart Vloženo 14. Srpen 2014 Sdílet Vloženo 14. Srpen 2014 Dávalo. Ale velmi brzo to zrušili a teď je to součást řady Greenline a nebo balíčku Greentec. A myslím, že to mají RS (minimálně kamarádova to má). Ale do "obyčejných" Octavií to nedávají standardně. Takže ty to v autě zcela jistě nemáš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NickRabit Vloženo 14. Srpen 2014 Sdílet Vloženo 14. Srpen 2014 To je ovšem výborná zpráva Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jardakulich Vloženo 14. Srpen 2014 Sdílet Vloženo 14. Srpen 2014 Chlapi, budte radi, vetsi zbytecnost a 3.14covinu jsem v aute nemel. Doufam, ze v dalsi generaci popr.faceliftu to bude vypinatelne naporad a ne pred kazdou jizdou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hravec Vloženo 14. Srpen 2014 Sdílet Vloženo 14. Srpen 2014 (editace) tomu nejspíš nevěříš ani ty sám.... spíš naopak.... líp už nebude, jen hůř... Editováno: 14. Srpen 2014, autor: Hravec 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 14. Srpen 2014 Sdílet Vloženo 14. Srpen 2014 Taky to tak vidím. Ani bych se nedivil, že to EU časem nařídí do všech aut povinně a je jedno pod jakou záminkou. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.