Přejít na obsah

Octávia TDI málo táhne


umts14

Doporučené příspěvky

Dobrý den mám takoví problém že mi octávia tdi 81Kw málo táhne. Před necelým pul rokem jsem dal turbo vyčistit a nový ventil na turbu. Po opravě to krásně táhlo že mě to i do sedaček zařízlo. Turbo pravidelně vytáčím aby se nezasekli lopatky a poslední dobou to nemá vubec žádný zátah mám co dělat abych se udržel za octávii tdi 66kw. Nevíte čím by to mohlo být? Děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

umts14: Zkus ještě zkontrolovat hadičku mezi podtalkovou baňkou u turba a ventilem N75, případně ventil N75 samotný. VAG by měl ale říct víc, kde je problém. Pokud jsi řešil zatuhlou regulaci nedávno, tak tam by snad problém být neměl. Zkus ale preventivně stlačit shora palcem to táhlo k regulaci turba, zda jde stlačit o cca 1,5-2cm. V té podlatkové baňce je pružina, takže to bude klást odpor, ale zmáčknout to jde.

BTW turbo jsem si čistil před rokem a teď mi pro změnu zatuhlo/zarezlo táhlo od podtlakové baňky. Budu muset sehnat novou baňku, na kolik tě tehdá přišla? Já našel nejlevněji na netu za 1200Kč. Kdyby věděl někdo o levnější, dejte vědět. 

Editováno: , autor: m@ra
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

ahojte dovolte mi pripojit moju otazku.takisto moja oktvaka stratila vykon ako keby som mal skodu 120. v pondelok som s kamaratom dohodnuty ze s tym vybehneme na vag a zistime cim je to sposobene.ale naco som prisiel.co som cital tu diskusie tak som isiel po hadickach ci nahodou nie su predrane.hadicky.kontroloval som hadicku ktora ide do podtlakoveho regulatora turba a pozeram ze na spodnej casti toho regulatora prehrdzavena mala dierka cize je v haji ten regulator.nie je problem ho kupit a vymenit ale myslite ze je treba ist na diagnostiku a nejako ten regulator nastavit?dakujem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...