Přejít na obsah

OII RS křídlo


xxxjohny

Doporučené příspěvky

Zkoušel jsem co to udělá, vytáhl to na tachometrových 230 (samozřejmě ne na silnici :-) )a křídlo neuletělo, takže jsem bohužel nemohl porovnat jak by se auto chovalo v téhle rychlosti bez něj ;). Ale jako designový prvek nemá chybu :palec2:

Editováno: , autor: Merlin 67
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Ono to neni zas tak slozity, aspon strucne.

RS ma udavanou maximalni rychlost 242km/h (TSi, manual) a protoze se od cca 200km/h zacina lamat chleba v oblasti podelne stability, neni spoiler u RS samoucelny.

Ano, v beznem provozu je to jen designovy doplnek odlisujici RS od bezne serie, ale nad 200km/h (v Nemecku to neni nerealny) to svuj ucel plni.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...
  • o 2 měsíce později...

Atest 8SD musíš mít, aby to bylo způsobilé k provozu na pozemních komunikacích. V případě, že to bude vypadat jako origo křídlo, tak to asi nikdo řešit nebude. Pokud si tam nalepíš/našroubuješ žehlící prkno ve stylu Rychle a zběsile, tak to každýho rozumnýho policajta bude nutit tě zastavit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jako origo ani vzdáleně nevypadá. Spoilercentrum by k tomu ale něco mělo dávat (kromě lepidla :kol-28: ). Myslím, že pokud to nebude vystupovat mimo obrys vozu a nemělo by mít ostré hrany o které by se někdo mohl zranit, tak by to mělo být v pohodě. Na silnicích jezdí mnohem víc exotičtějších křídel a nikdo to neřeší... toliko můj pohled

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 9 měsíců později...

Dobry den,

rad by som sa opytal aky je vas nazor na toto:

nedavno som videl na Octavii Tour, spoiler 5. dveri, z Octavie RS.

Aj ked Tour II. je samozrejme socialny model, vyzera to dobre.

Ma to nejaky prakticky zmysel, okrem toho ze to vyzera pekne?

Ma to taketo oznacenie:

 

Spoiler 5. dveří RS kód: FAA610004

Editováno: , autor: otras mozgu
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, vdaka za odpoved. Samozrejme ze neocakavam pokles spotreby, alebo nejake zazraky, chcel som len vediet, ci to ma akykolvek prakticky vyznam.

V podstate si mi odpovedal.

Ja som sa o tom bavil s kamaratom, on mi tvrdil ze to moze trochu pomoct (pritlak), ak mam prazdne auto (prazdny kufor), priblizne okolo rychlosti nad 130km/h.

Znie to logicky, ale nemam s tym ziadne skusenosti, ani nikoho nepoznam, kto by mi to potvrdil, alebo vyvratil. Takze vopred dakujem za akekolvek odpovede :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jasně, teoreticky tam nějaký přítlak bude, teda jestli je to konstruováno tak aby to nějaký vyvodilo a není to jen čistě designovka. Nějaké zlepšení obtékání vzduchu u liftbacku bude dle mě vcelku zanedbatelné...

 

Ale k čemu by byl potřeba přítlak při rychlosti nad 130 km/h.. Na dálnici při téměř furt rovné jízdě přítlak ti v ničem nepomůže a nějaké závody, kde se ve vysoké rychlosti zatáčí a je potřeba aby auto sedělo asi také moc často jezdit nebudeš a nakonec ani náhon na zadek také nemáš, takže ani z tohoto důvodu tě přítlak vzadu nevytrhne  :)

A když už jsem u přítlaku na zadek, tak by ti to zákonitě v extrémním případě odlehčilo předek a tím pádem by si měl vlastnosti auta ještě horší...  :kol-28:

 

Já to chápu jen jako že to prostě autu dodá na sportovním vzhledu, ale jiné výhody bych v tom nehledal  :kol-32: ..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Jake je srovnani kvality mezi originalnim dilem a neoriginalnim. Predpokladam, ze neoriginalni bude zcela jiste hure zpracovan, popripade bude pouzit mene kvalitni material, ze ktereho je spoiler vyroben. Otazkou ovsem zustava, jestli je onen rozdil take cenove vyrovnany. Jde o to, ze na Felicii jsem si nechal pred lety dodelat originalni zadni spoiler, ale neco tak kriveho sem dlouho nevidel (z urciteho uhlu na slunci bylo na rovne plose videt zvlneni), proto se pidim i po alternative. Nechat to nekde nakalovat nebude problem, spise mam strach, aby ten levnejsi, "osizeny" na slunci diky teplotni dilataci nepopraskal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 4 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...