Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Hlohovec - Chotesov pri Plzni. 2 ludia.

Skusim natankovat kolko bude realita ?

20181124_141757.jpg

takz cesta spet a priemerka od tankovania - na tu som natankoval 43l takze namiesto pocitacom vypocitanych 5,7 je realita 6l/100km

asi by to chcelo korekciu

spet.jpg

tank.jpg

Jde na O3 udělat přes dIagnostiku korekce ukazatele spotřeby paliva tak, jak to bylo u O2?

Ano, lze např. přes Caristu

• 5 týdnů později...

dalsich 600km, priemer podla pocitaca 6,0 ; realita 6,3 podla tanku.

budem musiet zajst do servisu ci mi to vedia posunut, nech sa to netvari tak prijemne :(

ale zas pri 160-180km/h je asi jasne ze na spotrebu nejazdim :D

Defaultní nastavení kalibrace nádrže je u OIII nastavena na - 12,8.

Na drive2.ru doporučovali nastavit výchozí hodnotu na 4.

Co se týče kalibrace samotné spotřeby, mělo by to jít nově přes Caristu. Standardně pak přes VCDS.

Preco 4?

Ale to je kalibrace "dojezdu", resp zbylého množství paliva kdy ukáže ukazatel 0km a ručička padne na 0, ne? To není korekce spotřeby.

Ano, však o tom píšu v prvním odstavci.

Ve druhém zmiňuji, že by korekce spotřeby měla jít tak jako v OII ve VCDS. Mám takový pocit, že jsem to zahlédl i v některé betě od Caristy.

Poprosim odpoved preco prave 4.

skOd@: něco jsem o tom četl na německých fórech. Ta výchozí hodnota "-12.8" je jen nějaká počítačová hodnota jako "nenastaveno". Nově lze nastavit hodnoty od -8 do 8, což vyjadřuje litry. Obecně doporučují nastavit hodnotu na 4 (co vím, tak do TDI při dojezdu 0, natankuješ 45-46 litrů nafty). Lze prý nastavit i hodnotu 5, ale to už se nedoporučuje, protože by za určitých podmínek např. s dojezdem 5 km mohla být nádrž na suchu. Na změnu reaguje nejen aktuální dojezd v PP, ale zvedne se i ručička palivoměru o ty 4 litry paliva. Já mám jen informace z netu. Pokud to máte někdo vyzkoušené, rád bych slyšel vaši zkušenost.

Spoiler

Jinak kalibraci spotřeby u 03 (10/2016) jsem si teď nechal udělat ve ŠA. Výchozí hodnotu 100% mi změnili na 105% a zdá se, že to už ukazuje přesně +/- 0,1 l/100 km. Takže to určitě jde.

• 4 měsíce později...

U mně O3 1.6 TDI 77kw spotřeba po cca 120 000 km je na 5,2 litrů/100 km, v zimě tak o 0,5 litrů více. Jezdím pravidelně trasu Přerov - Brno a zpět, tzn. u mě to bude asi 60% dálnice, 20% okrsky, 20% město. Jezdím spíše svižnější jízdou, rychlostní limity dodržuji tak, aby mě to případně nestálo body :-)

• 1 měsíc později...

Má dnešní spotřeba doslova zarazila.Po navratu z výletu s celou rodinou a plným kufrem.Normálně jezdím v průměru 4.2l na 100km.Myslete si co chcete ale jak důchodce zaručeně nejezdí.

IMG_20190623_182709.jpg

To ale není oktávka, ale 2kovej superb, ne? Ten má jiný motor. 

• 2 týdny později...

Také přidám nějaké foto když už ho mám, protože většinou to zapomenu vyfotit. Cesta do Chorvatska, v autě čtyři lidi + plný kufr zbytečností (však to znáte). Trasa Šumperk - Olomouc - Brno - Mikulov - Vídeň - Graz - Ljublaň - Maribor - Pula. Foto zachycuje jen cestu někam do Slovinska, pak už jsem to nevyfotil. Konečný průměr zůstal 4,4 litru, průměrná rychlost byla přesných 100km/h, takže vlastně skoro to samé co na fotce.

Jízda klasická 55, 95, 135 tempomat všude kde to šlo (tedy téměř celá trasa kromě 85 Vídeň a 105 v tunelech)

Před dovolenou bylo počítadlo vynulováno, teď při 3 tisících km od nulování po dovolené a týdnu popojíždění v ČR se dlouhodobá průměrná ustálila na 4,7 litrech takže tak jako můj dřívější dlouhodobý průměr. Tomu pomohlo i 1,5 hodinové pocukávání v koloně při zpáteční cestě na Slovinských hranicích (průměrná zpět 4,7 litru místo 4,4 cestou tam).

IMG_2627.thumb.JPG.263eac5e69fca21556aa9d40677a3e17.JPG

Upraveno od ZbyšekSU

• 2 týdny později...

Ostravsko-Trutnov. Průmeřnou rychlost, která byla cca 82km/h při té samé spotřebě, pokazila kolona v HK a následně hustý provoz na Trutnov s častými semafory.

IMG_1053.jpg

Přidávám spotřebu z další cesty. Tentokráte Ova-Kutná Hora po D1, tempomat 135km/h. Auto plně obsazeno dospělými a kufr plný zavazadel.

IMG_1189.thumb.jpg.d0c97309fdd3095a024caa2bdb44f738.jpg

• 3 týdny později...

Myslim ze jazdim jak hovado ked cumim na vase cisla. 4,7 som mal cestou do chorvatska. 4 ludia plny kufor a jazda za kamosom ktory vynimocne prekracoval 110kmh aj na dialnici. Naspet dialnica 150 tempomat a krasnych 5,6....

dnes , vychod zapad , dialnica nonstop 150, jedna kolona asi 40minut, 5,6 (miestami pritlacim aby som neprekazal ale to len chvilkovo)

mam nieco pokazene

Upraveno od misocko
doplne aktulnejsich hodnot

• 1 měsíc později...

" "

Upraveno od Radius_001

• 3 týdny později...

" "

Upraveno od Radius_001

Pěkná spotřeba[emoji106]. Jezdím za podobná čísla. Dle mého se jedná o velmi podařený motor.

A to máte 85kW? Jaká máte kola? Já se pod 5 litrů s O3 FL 85kW na 17kách dostanu jen při místních pojížďkách, když jedu dál je to 5,5. Když jedu po dálnici 140, je spotřeba k šesti...

V práci máme O3, 77kW, na 16kách a ta jezdí jak píšete vy, 4,5-5.

a to máte 85kW? Jaká máte kola? Já se pod 5 litrů s O3 FL 85kW na 17kách dostanu jen při místních pojížďkách, když jedu dál je to 5,5. Když jedu po dálnici 140, je spotřeba k šesti...

V práci máme O3, 77kW, na 16kách a ta jezdí jak píšete vy, 4,5-5.

Ano, 85kW. Kola 18” zimní i letní.

" "

Upraveno od Radius_001

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.