Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Nazdar milichky.

Podložky mám aj gumený krúžok na spodok aj vrch. Pružiny som kúpil 64 mm. Doložiť ešte podložku časom nebude problém. Ešte som to nerobil, akosi mi nevyšiel čas. Keď to spravím, tak dám vedieť, ako to fachčí.

Vloženo

dobrá práce Fumiha  :kol-47:. U Spacebacku možná bude stačit slabší pružina, jelikož tam není tolik plechů. Ale každopádně to chce změřit tu mezeru mezi tlumičem a pístnicí v zavřeném stavu a taky změřit tu vzdálenost kde se kufr otevře sám.

• o 4 týdny později...
  • o 3 týdny později...
Vloženo

Tak jsem neodolal a také jsem si objednal pružiny na "automatické otevírání dveří kufru".Nainstaloval jsem je, zjistil jsem že mi nevyhovují, od instaloval a teď bych se rád zeptal jestli o ně někdo nemá zájem?Jsou jeden den použité.

Stav viz. foto - ve vnitř pružiny je vidět že je oškrábnutá barva jak pružiny klouzaly po pístnici vzpěry kufru.

Kdyby někdo měl zajem, cena domluvou.

post-85484-0-76784300-1399821029_thumb.j

post-85484-0-33507300-1399821050_thumb.j

post-85484-0-20435100-1399821065_thumb.j

post-85484-0-41370200-1399821076_thumb.j

post-85484-0-02535100-1399821096_thumb.j

Vloženo (editace)

Samodřejmě jsem věděl.Ovšem v kufru převážím Huskyho.Zavírání kufru - je potřeba vyvinout větší sílu na zavření víka( přetlačit pružiny ) a kdyz mi sedí pes v kufru tak se mi moc bouchat s víkem nechce.

Tudíž pro mě k ničemu, kdyby měl tedy někdo zajem.Leží mi tu doma ;-)

Editováno: , autor: Rapid2013
  • o 2 týdny později...
Vloženo

No ,funkcí se mi to líbí moc, o tom žádná ale asi se do toho nepustím jelikož bych měl jednak strach o plynovky (i když to je mezi nima a pružinou vypodložené) a za druhé o panty pátých dveří. Vznikne tam vlastně páka přes kterou se dveře v pantech vyvrací. Ale v každém případě si mi to i tak líbí.

Vloženo

Nemyslím si, že by pružiny nějak extrémně namáhaly uchycení vzpěr a panty pátých dveří, stejnou sílu musíš překonat i při stlačování vzpěr při zavírání pátých dveří. Co se týče vzpěr, tak ty se víc nenamáhají a ani nemůžou, pružiny slouží pouze k vytvoření odskoku pro překonání prvních několika centimetrů otvírací dráhy, než sílu k otevření dveří převezmou vzpěry, ty pak pracují stejně jako by tam pružiny nebyly. Viz video výše v provedení u Golfu. Tam to je s vytvořením síly pro odskok vymakané ( tovární výroba ) a síly jsou stejné. Samozřejmě, že vzpěry musí být plně funkční, aby dveře samy otevřely, ale na to nemá instalace pružin vliv. Přečti si o tom víc v diskuzích v sekci Octavia a dále na internetu, také je spousta videí na youtube.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...