Březen 6, 20178 r před 50 minutami, McMatej napsal: Mojím favoritem jsou pořád hydrostavy... No dykť ty zalepený hydra (+ blbý svody s katem) přiznala i škodovka, tak proč o tom jakkoliv pochybovat?
Březen 7, 20178 r Asi o tom moc lidí neví, nebo tomu nevěří. Proč by jinak chtěli řešit podpalování ventilů jinými vodítky, sedly, ventily, více viskozními oleji, nepodtáčením, nepřetáčením, nebrzdění motorem atd.
Březen 7, 20178 r No ví se o tom, ale i ti kdo dostali (koupili) nové hlavy s katem origo od škody opětovně podpálili. Dokonce i jeden bez katu podpálil. Myslím že kat není prinární příčinou spíš důsledek podpálení ventilu. Nespálená bohatá směs z nekompresního válce mohla pravděpodobně roztavit voštinu katu a výrobce raději automaticky dodával novou hlavu s katem. Asi nechtěli riskovat, že zákazník s novou hlavou příjde do servisu že se mu po jejich zásahu pokazil kat, ač by byl už předtím načatý jen se to nestihlo projevit. Toto by se špatně prokazovalo a zavdalo příčinu spekulacím. Takto má výrobce klid a zákazník si to zapaltí
Březen 7, 20178 r Je to tu pořád dokola.Už jsem to jednou psal.Říkal mi kamarád z ŠA přímo z vývoje motorů,že chyba je v přicpávání katu a tím vysoké teplotě a podpalování ventilů. Jediným řešením je je dát kat dole pod auto nebo...ale to tu nebudu psát,ani do SZ,páč nechci vyvolávat debatů jedinců,kteří o tom prd vědí a jen melou nesmysly nebo že se někde něco dočetli z netu,to zaprvé a zadruhé to není až tak legální úprava.
Březen 7, 20178 r Ale možná i kecám: koukám do etky a opravdu byl kat jiný, včem fyzicky jiný nevím, ale číslo má odlišné. Náhrada končí "X" čímž se označil modifikovaný kus Napadá mě nezkoušel někdo dodatečný náporový chlazení katu - svodů jak to dával výrobce na původní 1.6 16V FSI? asi taky tušil problém s přehříváním
Březen 7, 20178 r před 22 minutami, cosby napsal: Je to tu pořád dokola.Už jsem to jednou psal.Říkal mi kamarád z ŠA přímo z vývoje motorů,že chyba je v přicpávání katu a tím vysoké teplotě a podpalování ventilů. Jediným řešením je je dát kat dole pod auto nebo...ale to tu nebudu psát,ani do SZ,páč nechci vyvolávat debatů jedinců,kteří o tom prd vědí a jen melou nesmysly nebo že se někde něco dočetli z netu,to zaprvé a zadruhé to není až tak legální úprava. Aha tak cajk a téma asi může admin zamknout ... Jen pro mě jakožto nesmysly meloucího jedince prosím o info čím se kat přicpával? zaráží mě že si toho nikdo s podpálenými ventily nevšiml že má ucpaný kat. dík
Březen 7, 20178 r 8 minutes ago, KarlosTDi said: koukám do etky a opravdu byl kat jiný, včem fyzicky jiný nevím, ale číslo má odlišné. Náhrada končí "X" čímž se označil modifikovaný kus "X" na konci cisla dielu u koncernu znamena len to, ze pri kupe je potrebne vratit stary diel na protihodnotu. Byva to bezne u KAT, hlav, motorov, vsetkeho co sa da este repasovat recyklovat. Za dalsie v minulosti znamenali vsetky X-kove diely (ako sa im hovori), ze clovek kupuje vzdy repasovany diel, dnes to uz na 95% neplati a diely su nove len s nizsou cenou pretoze sa vracia stary poskodeny diel
Březen 7, 20178 r před 30 minutami, cosby napsal: Je to tu pořád dokola.Už jsem to jednou psal.Říkal mi kamarád z ŠA přímo z vývoje motorů,že chyba je v přicpávání katu a tím vysoké teplotě a podpalování ventilů. Jediným řešením je je dát kat dole pod auto nebo...ale to tu nebudu psát,ani do SZ,páč nechci vyvolávat debatů jedinců,kteří o tom prd vědí a jen melou nesmysly nebo že se někde něco dočetli z netu,to zaprvé a zadruhé to není až tak legální úprava. Never tomu to su len blaboli. mne behali fabie bez katu s oblbovakom aby nesvietila ikona motoru a aj tak sa podpalovali ventily.
Březen 7, 20178 r Hubo má v tomhle pravdu. O téhle úpravě,která moc nefunguje jsem už taky slyšel. Ale osobně jsem ji neviděl,ani nezkoušel,tak nechci o tom nic rozšiřovat.
Březen 7, 20178 r Never tomu to je len zhoda nahod. (pisal som ti sz ohladne maxidotu) Upraveno Březen 7, 20178 r od hubo44
Březen 11, 20178 r Robim teraz repas motora 12V ale tak hrozne vybite voditka ventilov som ešte nezažil ani u LPG.
Březen 11, 20178 r Máš k té káře nějaké bližší info? Zanedbaná údržba (olej po 30tis.), krátké trasy, dálnice pod plným..., nebo prostě náhoda-páteční auto.
Březen 11, 20178 r Len tolko že ma 237t. km. AZQ, 5W40 castrol edge, interval vymeny 10tis. motor krasne čističky žiadne usadeniny či olejove blato ale hlava nenormalne vymlatena.
Březen 12, 20178 r Ja som to mal veľmi podobné pri polovičných km. Všetko OK až na ventily a vodítka. Ani z katalyzátora sa nedal vyklepat biely keramicky prach. Olej sa menil max. po 10t, obvykle 7-8 a pár krát to bol 5W-50. Akurát bola možnosť že k tomu prispeli veľmi staré sviečky - asi ešte od výroby.
Březen 14, 20178 r V 11. 3. 2017 na 22:26, hubo44 napsal: Robim teraz repas motora 12V ale tak hrozne vybite voditka ventilov som ešte nezažil ani u LPG. Motor dokončeny ale strašne buchanie ked sa pohyňa auto vytočenym volantom do lava. Pod akumulatorom čakalo prekvapko.
Srpen 21, 20178 r Zdravím mám problém při volnoběhu mi rachotí něco ? tdd,tdd, já si myslím že je to rozvodový řetěz může tam něco chybět ? prosím pomoc.
Červenec 11, 20241 r Podpalene ventily - Fab I 2003, pri 195 000 km sa rozsvietila kontrolka motora ,namerane tlaky ~ 8 / 4 / 8 atm, komplet generalka motora
Červenec 14, 20241 r vydrzala by asi dlhie ,ale predtym (80 000 km ) ju mala prvomajitelka- a ta davala na dialnici pedal na doraz v (marnej) snahe dosiahnut 150 km/h
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.