Přejít na obsah

Divné klepání při 900ot/min 2,5TDI


Vašuz

Doporučené příspěvky

Zdravím, měl bych takový menší dotaz. Koupil jsem si supa 2,5 tdi, s motorem nemám žádné zkušenosti. Auto ve velice dobrém stavu, jak z venku tak zevnitř, jsem druhý majitel v ČR, první byl starší chlápek. Najeto 270tkm. Po nastartování na volnoběh nádherný zvouček, vše jak má být. Ovšem když se například rozjíždim pomalinku bez plynu tak při 900ot/min slyším takové divné klepání. jak to vleze nad, tak už nic, opět vše ok. Zátah dobrý vše dobrý. Jen mě toto trápí a myslím že ten zvuk by tam být asi neměl. Tak se chci pouze optat zda s tímto máte nějaké zkušenosti. Moc díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kámo, nezlob se, ale klepání kdesi je hodně šikoký pojem. Pochybuji, že kluci, kteří tomu rozumí, Ti budou vůbec odpovídat, spíš se Ti to tu přeplní názorama místních chytrolínů, že Ti z toho půjde hlava kolem. Bylo by dobré specifikovat, odkud ten zvuk jde (podvozek,spojka,převodovka,motor), ev. někoho svézt s otevřenou haupnou a aby poslouchal při rozjezdu a hledal, odkud to jde. Prostě co nejvíce specifikovat problém....

Taky doporučuji dát si do podpisu typ motoru a kilowaty...

Editováno: , autor: SUP1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to 2,5 tdi 114 kw... ja vim tezko se to vysvetluje, aletreba nejvice to je slyset, kdyz dam rucni brzdu zaradim 1 a poustim jen pouze pomalinku spojku, tk jak se to dostane do zaberu, tk je to takovy hlasity klepot, nekde od motoru, zitra zajedu za mechanikem, tak to natocim a zkusim sem hodit video, treba nekoho neco napadne=)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevim no, je to jen kdyz se to dostane do zaberu a fakt bez plynu.. treba jak na tom videu.. mam rucku poustim pomalu spojku a jak je to v zaberu tak klepi klep.. dneska jsme to zkouseli  s otevrenou kapotou a od motoru to temer nebylo slyset... nejvic to je slyset uvnitr....vacky jsou kontrolovane a ty jsou v cajku...=) na volnobeh to je nadherne tichoucke... pri pridani plynu take... takze to asi zatim nebudu resit a uvidim esi se to nejako projevi=) 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A mozna i jak uz jsem se zde parkrat docetl jsem ten schyzofrenik ktery resi kazdej divnej zvuk=D jinak bych si toho temer ani nevsimnul.. Potreboval bych slyset nejakou jinou 2,5=) kdyz by se zatahla rucka, pouze poustela spojka, tk co to v tom zaberu dela za zvuky..=)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...