Přejít na obsah

Klepání (ťukání) v levé přední části vozu - vadný silentblok uložení převodovky


pusher...

Doporučené příspěvky

No to jsem zvědavej, co to bude za vynález, ten novej silentblok. MiKy má bojovej úkol zjisitit číslo. A řekl bych, že nový silentblok dostanou nejdřív ti, co tu opravu odložili a nenechávali si dávat silentbloky "co dům dal". Jsem taky zvědav na rychlost reakce servisu.  

Já aktuálně najeto 1000km od opravy a ticho.

Editováno: , autor: miklisek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ono to teď nebude klepat skoro nikomu, protože je venku zima a ta guma je prostě tvrdá. na předchozím autě, když přišla zima, tak to přestalo a začal vrzat interiér. na jaře interiér ztichl a začalo zase to uložení převodovky. teď mám ticho, ale přes léto to dělalo a na jaře to zcela určitě zase přijde, to mám vyzkoušený. takže ať tam teď dají cokoli, tak bude stejně ticho, ale jestli to pomohlo se stejně nedovíte. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

O tom já nepochybuji, určitě to ale nebylo konstrukční vadou, jako u Rapida (že to začlo po pár tisícím km a zrovna u všech když se ochladilo, do té doby nic), nýbrž běžným opotřebením.  No uvidíme, jinak já osobně bych byl rád, tuhle zimu už ne - nemám na to po všech těch reklamací už náladu, ale aby ke konci roku to zase začlo prokazatelně klepat aby mi tam dali ten inovovanej a hlavně do konce roku snad už odzkoušenej díl. příští rok v únoru mi totiž končí záruka :-) Pokud ovšem nebude svolávačka u těch co se jim měnil díl "co dům dal"  :-) jak píše miklis.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Právě nyní si servisní technik přijel ke mne pro Rapídka a odvezl si ho na výměnu silentbloku. Na dotaz sdělil, že původní mění za zcela nový, inovovaný označený číslem 6RF199555H.

Jak bude vyměněno, tak mi autíko doveze znova "před nos". Odpoledne podám raport o průběhu opravy a následném testu na "klepací" cestě.

 Jen na okraj. Kdo nebude reklamovat teď v zimě, tak na jaře a v létě nic nezreklamuje, jelikož původní silentblok při teplotách nad cca 15°C neklepe. Alespoň ne mne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Předchozí verze 6RF199555 měla index F a byl určen pro Fabii pro ruský trh. Že by RF znamenalo Russian Federation a tudíž odolný mrazu a ruským necestám? Jsem zvědav, jestli mě s "indickým" silentblokem 6Q0199555AS taky zahrnou do adeptů na výměnu za 6RF199555H. V indii sice mráz nemají, ale necesty jak v Rusku určitě.

Editováno: , autor: miklisek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak autíko mi přivezeno "pod nos". Díl vyměněn. Rozdíly v provedení silentbloku ukázány. Rozdíl je v provedení lůžka. Lůžko je mj. utlumeno pryží, a tak nemá co o co klepnout. Jedině až ta pryž "odejde", což nepředpokládám. Dále dle specifikace pryže "H" je silentblok tužší oproti původnímu.

Samozřejmostí je, že já odevzdal "briketu" a bylo mi vráceno autíko umyté, vysáté a teď vzhůru do ulic, ať ho zase ušpiním :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pánové, ták zítra mám konečně přistavit autíčko k výměně. Budou mi montovat díl  6RF199555H. Vím to, protože mi poslali mailem jeho fotku. Doufám,  že těm kteří ho už mají, tak zatím neklepe. Díky!

post-85675-0-34180900-1390238233_thumb.j

Editováno: , autor: tony.m
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám ho tam od pátku. Tento díl je v distribuci pro řešení reklamací od minulého týdne. Asi jsi druhý, kdo ho bude mít. O víkendu jsem jezdil cesty, "necesty", najel cca 450 km a po klepání ani památky. Mám i pocit, že při prudké akceleraci a deceleraci se chová přední náprava lépe, než se chovala. Nevím jak to popsat, ale "zmizel pocit" z podélného posunu, či zákmitu nápravy při řazení i akceleraci.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no mám pocit že dokud nám nezačnou klepat provizorní AFka tak se tohohle dílu asi nedočkáme.....nicmene v servise mi tenkrat rekli ze si nas zavolaj az dil bude (na druhou stranu rikali ze provizorni dil se muze potom ukazat jako finalni reseni) takze buhvi....

Editováno: , autor: rogerer
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak díl dnes vyměněn za ten avizovaný(jen mne na něm zaráží ten datum výroby-viz. foto výše)), do Servisní knížky nic nezapsáno(prý se tam uvádějí jen velké opravy), při vracení vozidla nic neukázáno(co bylo měněno), starý díl nepředán. Jen pronesena poznámka od garančního technika  v tom smyslu, že před výměnou to ještě jednou projeli a tentokrát prý nic neslyšeli. Přitom já, když jsem jim to tam rán vezl, tak ano. A projevovalo se to daleko častěji, než zpočátku. Až nyní najedu pár km, tak napíši další poznatky po výměně. :kol-47:  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...