jojo Vloženo 15. leden 2015 Sdílet Vloženo 15. leden 2015 (editace) Zdravím .Mám YETÍKA r.v.10/2012, kúpené ako skladový nový voz v 2/2013.Mám premenlivý servisný interval.Pár dní po kúpe ( cca týždeň ) som zistil na displeji, že servisná kontrola bude za cca 26500km/660 dní.Dotazoval som sa u predajcu prečo nemám nastavený servisný interval 30000km/730dní, tak ako mám na štítku pre servis - povedali, že preveria - nestalo sa tak.Teraz v decembri 2014 som musel absolvovať servisnú prehliadku (21500km) a bol som velmi zvedavý aké hodnoty pre ďalší servis mi ukáže displej, neukázal nič, len vyčiarknuté (žiadne ) údaje.Po cca 18 dní a ubehnutí 500km mi displej ukázal, že ďalší servis bude za 515 dní a 22300km.Bol som som dosť udivený a volal som do servisu technikovi, ten mi to vysvetlil tak, že oni servis nenastavujú, len nulujú, palubná jednotka sleduje prevádzku a následne po čase vyhodnotí termín/km ďalšieho servisu.Neviem ako vám, ale mne sa to nejako nezdá aby za 18 dní a po 500km mi odrátalo 7 mesiacov a 7700km do ďalšej kontroly.....Zať má OCII 1,2 TSI a nemu to ukazuje správne (aspoň termín) Prosím vás aké máte vy skúsenosti, prípadne prosím o radu čo s tým.Pekne ďakujem za všetky reakcie Editováno: 15. leden 2015, autor: jojo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
McMatej Vloženo 15. leden 2015 Sdílet Vloženo 15. leden 2015 Funguje to tak jak má. Buď rád. Nebo si myslíš, že olej má vydržet 30 000 km za jakých koliv podmínek? Řídicí jednotka vyhodnocuje znehodnocení oleje např. podle teploty motoru, spotřeby paliva, polohy plynového pedálu atd. Z těchto údajů určí termín výmeny oleje. viz příloha 44-Prodloužené-servis.-intervaly.pdf Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fufal Vloženo 16. leden 2015 Sdílet Vloženo 16. leden 2015 Rychleji přicházíš o km a čas např. častými studenými starty. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 16. leden 2015 Sdílet Vloženo 16. leden 2015 právě proto se se to jmenuje proměnlivý servisní interval, já jsem se u něho nikdy přes 25.000km nedostal Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 16. leden 2015 Sdílet Vloženo 16. leden 2015 jojo- chce to číst návod a ne hned reklamovat. Jinak zkus najet 5000 km v jednom kuse a auto ti natáhne interval třeba vo 7000 km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jojo Vloženo 16. leden 2015 Autor Sdílet Vloženo 16. leden 2015 Ešte raz všetkým pekne ďakujem za reakcie, obzvlášť McMatej-ovi za publikáciu ( prečítal som ).Všetci tu prevažne spomínate problematiku najazdených km - to mi je jasné, že podľa štýlu jazdy budem mať aj interval pre ubehnuté km, ale stále mi nedá prečo ma palubná jednotka posiela na servis o cca 7 mesiacov skôr ako 2 roky..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 16. leden 2015 Sdílet Vloženo 16. leden 2015 2roky/30tkm sú hodnoty maximálne ...takže všetko medzi 1rok/15tkm a 2roky/30tkm je OK Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kokta7 Vloženo 16. leden 2015 Sdílet Vloženo 16. leden 2015 nech si přepnout na Q14 = 15000km/1 rok a nemusíš takovyhle nesmysly řešit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 16. leden 2015 Sdílet Vloženo 16. leden 2015 na Q14 radšej nie,to by nešlo ... ..radšej QI4 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mattisse Vloženo 10. Únor 2016 Sdílet Vloženo 10. Únor 2016 (editace) Hledal jsem, ale nikde jsem nenašel. Nevíte někdo, kdy vyskočí na maxidotu upozornění na blížící se servisní prohlídku? Prostě hláška "Prohlídka za ... km nebo ... dní" po zapnutí zapalování. Jde mi o to kolik km před daným intervalem tato hláška vyskočí? Co je tam standardně naprogramováno. Nejde mi o stav vozu v palubním menu, ale jen o tu hlášku. Editováno: 10. Únor 2016, autor: mattisse Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.