Únor 14, 20178 r Samozřejmě počet najetých kilometrů je třeba zohlednit, ale toto byl nějaký test originálních a neoriginálních filtrů a tam to tak prostě v průměru vyšlo a určitě to neberu jako mustr, ale výměna filtru po roku myslím že je přinejmenším zbytečná.
Únor 14, 20178 r Ten test čo som ja čítal bol profesionalny, žiadna baba povedala...... Ak pouvažuješ tak to dáva logiku proste zanášaním sa síce znižuje priepustnosť ale stále menšie a menšie nečistoty sa dostanú do motora.
Únor 14, 20178 r Skoro se mi chce jako Ostravakovi říct "Tak nejezdi za INVERZE" když je, tam u Vás, vzduch na Ludofovo číslo ČU. Aby jsi nemusel ten vzduchový filtr tak často měnit. Upraveno Únor 14, 20178 r od ralff
Únor 14, 20178 r Ten test som zatial nenašiel ale našiel som tu na prime: http://play.iprima.cz/autosalon/autosalon/autosalon-2016-50/test-vzduchovych-filtru
Únor 14, 20178 r No pokud jsi ujel těch 25000 až 30000 km za ten rok, tak jo. Udělal jsi dobře. Motoru vadí prachové části a ne NO a další sjrajty, co dělá vzduch u nás v Ově na 3,14ču.
Únor 14, 20178 r před 3 hodinami, ronall napsal: ale výměna filtru po roku myslím že je přinejmenším zbytečná. Není, je to jen a jen o provozu
Únor 15, 20178 r Tak jasné že může být všechno levnější ;)Tak to je vse v AS dělané, a je tam nějaký BEHR
Únor 26, 20178 r Procetl jsem to tu a moc moudrejsi teda nejsem Mam objednanou Fabku combi 1.2 66kw + mi prodejce nacpal ten servis standard (s 50% slevou) Rocni najezd mivam cca 10 tisic a nerad bych prvni olej menil po dvou letech - muzu teda jeste nejak pozadat o zmenu servisniho intervalu? Tj. co bude nejlepsi pro auto/motor + abych nejak slusne vyuzil predplaceny servis...
Únor 26, 20178 r Taky jsem ho tam měl, ale pak jsem to dal pryč a vzal jsem místo toho něco jiného. Ten předplacený servis platí pouze jenom na interval 30 000 a nebo po 2 rocích. Takže když to budeš chtít měnit každý rok a nebo každých 15 000, tak to na to platit nebude a možná když budeš mít ten předplacený, tak to ani nebudeš moc dělat takhle a budeš muset čekat na klasický od Škodovky přímo. Z toho všeho plyne, že když nejezdíš skoro vůbec, tak do servisu pojedeš 2x za záruku. Podle mě se to nevyplatí a je lepší si místo toho koupit ještě do výbavy auta něco. Upraveno Únor 26, 20178 r od Mics0d
Únor 26, 20178 r jo toho jsem se obaval - kdyz uz to mam objednane a zaplacenou zalohu -> muzu s tim jeste neco delat?
Únor 26, 20178 r Kdyby to bylo, jak to chceš ty a myslel jsem si to i já, že to tak jde, tak by se jim to ani nevyplatilo no Když není zařazené ve výrobním kalendáři, tak to jde změnit. Jde to cca změnit 3-4 týdny před výrobou. Upraveno Únor 26, 20178 r od Mics0d
Únor 27, 20178 r Předplacený servis se nijak do auta nemontuje, to by přece mělo jít změnit ikdyž bude auto zařazený, než se podepíše smlouva o předání a "Škofin". Víc ale milerád provede a poradí po telefonu tvůj prodejce.
Únor 27, 20178 r Tak pan byl te dobroty a napsal mi: K Vašim dotazům:1) Předplacený servis kryje pouze prodloužený interval (2 roky/30.000 km). Podle mě nemá smysl jezdit do servisu mimo předepsané prohlídky, vůz je na to připraven a vybudete zbytečně platit více. Pokud budete chtít jezdit každý rok, předplacený servis mohu zrušit, dejte mi vědět, jak se rozhodnete. Ten predplaceny servis jsem dostal s 50% slevou teda za 9000Kč. Předpokládám, že tam bude ten interval QI6 min max 15 000 km / 1 rok 30 000 km / 2 roky Takze to kryje tu první po dvou letech a pak ještě ve 3 a 4 letech? tj. ta druha a treti prohlidka uz jsou po jednom roce nebo taky az po dvou? No a zasadni věc teda je, pro co se rozhodnout... chtěl bych menit ten olej každý rok - to mi ten předplacený servis v této podobě umožní nebo mě pošlou do háje s tím, že mám přijet až po 2 letech? Předem díky za jakoukoliv radu :-)
Únor 27, 20178 r Kdyz beres nove auto, tak tam automaticky mas LL s variabilnim intervalem, proto ti predpdlaceny servis delaji 2roky/30t Rada: Vykaslat se ne predplaceny service, po roce se objednat a chtit vymenit olej (+filtr) a nechat si tam dat pevny interval (ne LL). Auto ti prekoduji na rok/15t (podle toho co prijde drive).
Únor 27, 20178 r Diky za radu - pockam jeste, co zavola zenska primo ze skodovky - slibila, ze mi to zjisti, zda jde nejak kombinovat predplaceny servis a rocni interval prohlidky. Ale jinak to udelam presne jak pises :-) EDIT: Tak vyřešeno a předplacený servis zrušen. Z výroby má prý pevný interval QI4 rok/15000km pouze citigo a vozy s CNG - vše ostatní má ten QI6. Teoreticky bych prý mohl v liché roky měnit olej/filtr a v sudé využívat ten předplacený servis - vzhledem k tomu, že ten interval je proměnlivý a nemusel by přesně padnout na druhý a čtvrtý rok, tak jsem to raděj zrušil - bych v tom servisu asi jinak byl za úplnýho idiota... Upraveno Únor 28, 20178 r od devilek22 Doplnění informací
Březen 1, 20178 r Chtel bych se zeptat tech, co prechazeli na pevny interval, co je pravdy na tom, ze je pote nefunkci cidlo teploty oleje (resp. zobrazebni teploty na maxidotu) a musi se zpetne aktivovat. Olej staci 4l?
Březen 1, 20178 r Me se to stalo (u OII FL), ze bylo cidlo teploty oleje deaktivovano (protoze u pevneho intvl neni potreba pro sledovani kvality oleje)... Pozadal jsem o aktivaci a bylo nebyl s tim problem (osobne teplotu oleje sleduji vice nez spotrebu a dokud neni olej zahratej, tak se snazim motor nevytacet).
Březen 1, 20178 r To nie je len cidlo teploty. Snima aj hladinu. A v tychto pripadoch sa neodpaja uplne, iba od maxidotu, ecu vie o teplote a hladine stale. Aktivaciu spravite pri neochote servisu cez VCDS alebo cez Caristu.
Duben 12, 20178 r Dnes som bol na garančnej prehliadke po dvoch rokoch v predajni Rm Jet Trnava. Prístup 100%. Auto som priviezol o 10:00 a o 11:40 bolo všetko hotové. Testovali komplet všetko plus výmena oleja a kabínového uhlíkového filtra. Dolievali deci brzdovej kvapaliny a tak isto aj pol litra chladiacej kvapaliny. Kontrolovali stav akumulátora a aj nastavenie svetlometov. Olej som si priniesol sám kokrétne Shell 0w 30 norma vw504.00 cena servisu bola 93,54€
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.