Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

  • o 2 týdny později...

Tak zkoušim toho Pioneera a CD a tak hraje fakt pěkně a ani vůbec rádio nešumí. Ale místo toho aby šumělo se zeslabuje zvuk, když je slabší signál a někdy to tudíž jakoby kolísá ten zvuk...Ale je to lepší než to šumění a celkově to má asi trošku lepší příjem, ale že bych z toho byl úplně nadšenej....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vypadá to, že si odborník, tak co myslíš, neměl bych si přepočítat Bessellovi funkce abych věděl přesný frekvenční spektrum každý namodulovaný stanice a věděl kolik ladit? A nevíš jakou má rádio polarizaci, jestli vertikální nebo horizontální a nebo je to jedno? Nebylo by lepší mít v autě nějakej blbej superhet? Možná to zeslabování je způsobený špatným AVC toho rádia a to šumění zase mohlo bejt způsobený špatnou AFC. Jen mi to tak napadá, protože s jiným autem v tom místě je třeba příjem úplně normální a ve fabce se mi tak trochu zeslabuje, jak sem psal... :kol-43:

Editováno: , autor: Standis
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...
Tiez by ma zaujimalo ci tam ten zosik je alebo nie. Ked som kupil auto a dal som si namontovat radio, tak mi nauctovali len antenny adapter a krytku. Tvrdili ze to radio je v poho ale aj tak to hra FM stanice na hovno. Je to nejaky Sencor s odnimatelnym MP3 playerom 1GB asi za 7L, tak snad to nie je ziadny smejd.

Bez urazky ked sa to vola sencor je to smejd ked aj za 7 litrov s tym prijmom je to u kazdeho radia osobite. Mam fabcu 2002 a zosik tam neni domontovali mi ho origo v skodovke myslim s pracou nakyx 700sk mal som v aute panasonica za 4ku ten chytil radio aj v jadrovom kryte teraz tam mam Sony CDX mp 80 stalo 20 000 ale hra jak mojej babky tranzistor co sa tyka fm casti cdcka hra ako vinko ale radio nestoji ani za prd.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Mám ve Fabce autorádio Panasonic CQ5355N a nějak špatně chytá rádio... Když auto stojí tak je signál dobrej, ale jakmile jedu tak se z něj vytrácí zvuk "sterea" - jakoby někdo nepatrně ubral hlasitost, nebo přepínal na mono, prostě kolíše to...

Fantom mám, zkoušel jsem i jiný, anténu proměřoval. Zadní repra jsou dodělávaný - dráty tažený podél auta vpravo/vlevo nad "prahy".

Jaké napětí má jít do po koaxu do antény? Kostří se rádio někde samostatně? Nebo stačí jen od napájení - "+","-" . :)

Nevíte čím to může být?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zmeraj na koaxe na strednom vodiči za výhybkou napájania antény smerom k anténe napájacie napätie. Musí byť 12V,alebo max. 14,4V pri naštartovanom motore. Ak napätie tam nie je, nie je napájaný anténny predzosilňovač. Ak napätie tam je, chyba bude v predzosilňovači antény,alebo vo výhybke napájania antény.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ak nie si vf elektrotechnik, ani nebudeš vedieť čo máš merať a ešte k tomu bez schémy.:) Jednoduché vyskúšanie, čo je chyba: Strč do autorádia do anténneho konektora na stredný vodič kus obyčajného kábla, cca 1 meter a nechaj ho voľne niedke v predu v aute. Potom vyskúšaj príjem jazdou, či je príjem lepší ako s anténou, čo máš,alebo je lepší s kusom kábla. A máš tak zistené, čo je chyba.:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To jsem zkoušel, pověsil drát k zrcátku-svisle přišlo mi to stejný. VF technik nejsem, ale i ty SMDéčka v anténě změřit dokážu, ale bez schématu se po tištáku blbě "leze"... :feve:

ještě mě napadlo použít odrušovač, jestli není vstup zes. v autorádiu zahlcenej nějakým bordelem....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Chci se zeptat jak 100% poznám že mi správně funguje fantomové napájení antény,aniž bych vyndaval radio??

Jde mi o to že jsem si sám zapojil místo orig škoda ms201 nové pioneer deh-2120ub,asi jsem vše udělal správně,ale chci se ujistit.Prohodil jsem spínané + se stálým přímo na kabeláži rádia,zapojil jsem fantom adapter mezi antenu a radio,z napájecího iso v autě jsem odendal 5. pin a na jeho místo vložil pin s modrým drátem od fantoma,ten vytažený pin jsem akorát zaizoloval a nechal volně.Nejsem si ale jistý kvalitou signálu radia a tak se ptám kdyby teoreticky nebyl fantom napájený správně (nebo bych ten modrý vodič vůbec nezapojil) šlo by mi vůbec radio???

Jde mi o to že si nejsem jistý jestli jsem rádio hned po koupi nezkoušel zapojit na původní iso i s tím orig 5. pinem od škoda,ve kterém bylo druhé stálé + a nemohl tím odpálit na radiu to napájení antény které tam bylo přímo proti zapojené.Nechce se mi znova vytahovat rádio,protože to byla taková pakárna tam narvat,jenom abych to proměřil.Nemůžu to napájení změřit někde na střeše u antény jednoduše jestli tam je při puštěném rádiu těch 12V ??????

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 let později...

Zdravim,

potřebuji poradit, u Fabie 2004 s orig rádiem Symphony se mě zhoršil příjem.

Vag píše chybu: 00856 - Radio Antenna, 29-00 - Short to Ground.

Počítám, že chyba bude nejspíše v zesilovači v anténě, ale když jsem jí rozebral, tak nevypadá zas tak špatně (viz. příloha).

Má někdo nápad jak jí proměřit, než koupím novou? Zkoušel jsme měřit napětí (naměřeno 9,4V) a kostru jestli má kontakt na plošňák tím pinem dole.

Děkuji za rady.

post-63172-0-47593600-1430677924_thumb.j

Editováno: , autor: 9martin
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...