Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Čau, mám nově OIII v elegance, ale není tam zrcátko s dešťovým senzorem. Chtěl jsem se zeptat, zda by tam šel dešťový senzor nějak snadno dodělat. K zrcátku vede plastová krytka, kterou by mohla vest kabeláž, vše je vidět na fotografiích. Díky za reakce

post-44446-0-59958900-1432630296_thumb.j

post-44446-0-09446400-1432630328_thumb.j

post-44446-0-50664500-1432630350_thumb.j

Vloženo (editace)

Práve čakám na dažďový senzor a chystám sa to v najbližších dňoch nahodiť. Ak máš automatickú klimatizáciu, v tom kryte pod zrkadlom sa nachádza senzor vlhkosti, ktorý by mal ísť vymeniť za svetelno/dažďový senzor. Ešte budeš potrebovať prepínač svetiel s polohou AUTO a dokódovať senzor do BCM. Dám info keď to budem mať za sebou.

Editováno: , autor: iwhy
Vloženo

Ahoj, dík za info. Jo mám automatickou klimatizaci a tím pádem je v zrcátku senzor vlhkosti, o kterém mi původně ve škodovce tvrdili, že je to dešťový senzor, po koupi a vyzkoušení se mi však omluvili, že si to spletli :). Ještě jsem se chtěl zeptat, tu změnu senzorů a přeprogramování dělají ve škodovce nebo si to děláš sám? Já nemám možnost si to sám přepreogramovat a asi bych tím ztratil záruku. A ještě se zeptám, pokud tam bude nový dešťový/světelný senzor, obsahuje v sobě i ten senzor vlhkosti? Dík moc za info

Vloženo

Tak pokud uznali, že se spletli, tak jim dej šanci chybu napravit. I tak se ale obávám, že cestou autorizovaného servisu to nepůjde. Tohle jaksi není oficiální vylepšení vozu. O záruku přijdeš jen na tu část, která souvisí s tou přebastlenou.

Vloženo

V autorizovanem servisu, kde mi oktu prodali (predvadeci vuz po roce), uznali, ze se spetli (spletr si pry destovy senzor se sensorem vlhkosti), ale ze pry jsme jen lidi a chyby dela kazdy a stejne to pry dodelat nejde

Vloženo (editace)

muzu se zeptat a to jsi si dodelaval sam nebo ti to delali ve skodovce, pripadne na kolik to tak vyjde, dik

Editováno: , autor: Pawouk
Odstraněna citace.
Vloženo

Ok, dik za info, je to tedy tak, ze destovy senzor jde vpohode dodelat, staci dodat senzor do zrcatka, napojit na existujici kabelaz a preprogramovat ridici jednotky. Ve skodovce mi to asi neudelaj, takze nejlepe sehnat nekoho, kdo to umi, nejlepe zde na foru :), jeste jedou dik za info

Vloženo

Pokud jen chceš nahradit senzor(tj. nechat současné zrcátko) tak ten vyměníš kus za kus a jen ho pak správně nakóduješ, pokud budeš chtít coming a leaving home a automatické přepínání světel je nutné vyměnit vypínač světel a mezi ním a jednotkou BCM natáhnout jeden drát. To je celé.

Vloženo

Jen se jeste zeptam, kdyz se vymeni kus za kus, tedy cidlo vlhkosti za destovy a svetelny senzor, nebude tam pak chybet to cidlo vlhkosti? nebo ho destovy senzor ma taky nekde u sebe?

• o 2 týdny později...
Vloženo (editace)

Ahoj, co vsechno je nutne udelat, abych mohl mit asistenta dalkovych svetel? Je nutne vymenit cele zrcatko nebo jen spodni cast krytu? Musi se dotahnout i nejaky drat? Ted mam samozatmavovaci zrcatko s destakem a senzorem vlhkosti. Diky.

Editováno: , autor: tomina
  • o 1 rok později...
Vloženo
V 1. 6. 2015 at 20:03, ferda25 napsal:

Pokud jen chceš nahradit senzor(tj. nechat současné zrcátko) tak ten vyměníš kus za kus a jen ho pak správně nakóduješ, pokud budeš chtít coming a leaving home a automatické přepínání světel je nutné vyměnit vypínač světel a mezi ním a jednotkou BCM natáhnout jeden drát. To je celé.

Ferdo, prosím Tě, rozumím tomu dobře tak, že pro dodělání dešťového a světelného senzoru u O3 Style stačí namontovat namontovat 5Q0 955 547 A,  dokódovat a pro přepínání denního a normálního svícení vyměnit ovladač světel s polohou AUTO a od někud někam natáhnout drát?

Díky

• o 3 měsíce později...
Vloženo (editace)

nemám ani čidlo vlhkosti bo mám jen manuální klimu, ale budu muset měnit sklo a tak asi nechám dát sklo pro auta s čidlem.

Prosím někoho o potvrzení toho, že to pak půjde dodělat případně o čísla dílů co budou třeba....zrcátko, kryty okolo senzoru, senzor a přepínač světel s polohou auto, že bych to začal pomalu shánět....díky :-)

edit 14.5.

tak to šlo....

senzor 5Q0 955 547 A

samostmívací zrcátko 7N0857511L 

spínač světel  5E0 941 431D

Editováno: , autor: cz pida
  • o 2 měsíce později...
Vloženo

ahoj . vedeli by ste mi poradiť jak nakodovat dažďovy   senzor  ( vymenil som senzor vlhkosti za senzor 5Q0955547 dazdovy + svetelny ) a zatiaľ chcem len ten dažďový a pák jak bude čas aj ten svetelný ...

Dakujem :)

Vloženo
V 5. 6. 2017 na 17:01, cossie05 napsal:

ahoj . vedeli by ste mi poradiť jak nakodovat dažďovy   senzor  ( vymenil som senzor vlhkosti za senzor 5Q0955547 dazdovy + svetelny ) a zatiaľ chcem len ten dažďový a pák jak bude čas aj ten svetelný ...

Dakujem :)

zistil som ze senzor funguje aj bez kódovania :D 

• o 2 týdny později...
  • o 9 měsíců později...
Vloženo

Pánové takže, když mám automatickou klimu a stmívací zrcátko tak stačí dokoupit senzor 5Q0955547A a spínač 5E0941431D a pak jen dokódovat ano? už se nemusí tahat žádná kabeláž - do které nechci zasahovat v žádném případě. Děkuji

• o 3 měsíce později...
Vloženo (editace)

Ahoj chlapy,mám octavii 3 2013 obyč.zpětny zrcátko.měl jsem zde v zrcátku senzor vlhkosti,ktery se nahradil druhym stím senzorem deště a vlkosti .dešťak maka.koupil jsem vypínač světel

s automatikou (4 polohovy)ale když jej vymění za ten puvodní (3 polohovy) tak my svíti pořad hlavní světla a na palubce hlasí zavada osvětlení!!

nevíte někdo prosím jak to nakodovat_!

děkuji za připadné odpovědi

Editováno: , autor: pajka

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...