Přejít na obsah

Kontrolka (CHECK)


John36

Doporučené příspěvky

Hledal jsem všude, našel jsem spousty témat na internetu i taky na fóru, ale nikde mi ještě nezodpověděly mou otázku.

Díval jsem se do příručky vozidla a píše se tam že kontrolka je u vozidel se speciální výbavou, moje otázka je dá se tato kontrolka (kontrolka výfukového systému) nějak aktivovat Vagem a nebo co mám udělat pro to aby mi fungovala? Přidávám fotku jak kontrolka vypadá. Děkuji všem předem za jakoukoliv radu.

post-87375-0-44127500-1437946083_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám 1.4 MPI typ AZE, mě se právě nerozsvítí ani při zapnutí zapalování, led dioda pod kontrolkou je napájena a dočetl jsem se že motory typu AZE tuto kontrolku měli, ale byla jen za příplatek v návodu na auto mám tuto kontrolku označenou hvězdičkou tzn. vozidla s mimořádnou výbavou, zdrojem signálu by měla být ŘJ motoru takže buď tam nemám něco zapojený a nebo se dá kontrolka nakódovat v ŘJ motoru ale od toho jsem nenašel nikde kódování.

Ještě bych poprosil jestli někdo nemáte kódování ŘJ motoru fabia, ve VISu nic není.

Editováno: , autor: John36
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V ŘJ motoru se dá kódovat výbava ale nevím čeho přesně se týká, u některých aut jsem viděl kódovat např: automatická převodovka, manuální, typ vozu, atd... tak si říkám jestli tam nebude i tohle, budíky jsem projel ale na kontrolu akčních členů se ta kontrolka nerozsvítí pokud není aktivovaná a ani nevím jestli je vůbec do akčních členů zahrnuta. Jinak v budíkách se dají kódovat kontrolky jen tři a tahle mezi něma není.

Dají se nějak přes Vag rozsvítit všechny zapojené kontrolky?

Editováno: , autor: John36
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím co tam máš u motoru za kodování,ale motorizaci v budíkách koduješ,ale jen u budíků 6Y1/6Y2. NE 6Y0! Nikdy jsem ti nenapsal,že CHECK jde kodovat. Na to zapomen. A žádným Vagem ji nerozchodíš. Bud  ji vážně nemáš sčímž jsem se nesetkal,nebo je nějak přerušený přívod.

Editováno: , autor: Mirek 835
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rok 2000, výbava classic

Mirku to s tík kódování kontrolky mě jen tak napadlo, typ řj motoru by to měl umět ještě mě napadlo nemůže to být tím že v této výbavě je pouze jedna lambda sonda a ne dvě, kamarád co tu kontrolku má tak má myslím dvě lambda sondy, nejspíš to bude tím že neni něco zapojeno v ŘJ motoru např. Ta druhá lambda sonda.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já vím ale emisní norma byla v té době příplatková výbava tento motor byl standardně EURO 2 (1 katalizátor, 1 lambda sonda) a za příplatek EURO 4 (2 katalizatory, 2 lambda sondy) tak si říkám jestli to neni tím že nesvítí jinak motor je stejnej. A pokud odpojím baterku a připojím tak se mi navíc rozsvítí jen ABS a ASR ale z mého zkoumání vím že tyto budíky umí rozsvítit víc kontrolek. Jenže dokud ŘJ motoru neodešle signál pro tuto kontrolku tak nebude fungovat a pořád nevím co udělat aby fungovala.

Editováno: , autor: John36
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak vám nevím,ale kamarád má 1 lambdu,euro 2 a tato kontrolka se mu rozsvítila už párkrát. Poprvé to bylo kvůly špatnému ventilu na odvětrávání paliva (nebo tak nějak) a teď se mu naposledy rozsvítila kvůly špatnému vytápění lambdy. Takže si myslím že kontrolka není jen na kontrolu splodin. Mě na mém autě když tato kontrolka začala svítit,tak mi odešla 2 lambda,mám euro 4.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To s odpojením lambdy zkusím, jen si říkám proč se mi nerozsvítí při otočení klíčku jak by měla.

Hledal jsem, hledal a nakonec jsem kódovací tabulku ŘJ motoru našel ale Mirek měl pravdu tato kontrolka se tam na kódovat nedá

pro zajímavost posílám kódovací tabulku.

Kódovací tabulka:
00001 mechanická převodovka
00011 mechanická převodovka + ABS
00021 mechanická převodovka + Airbag
00031 mechanická převodovka + ABS + Airbag
00041 mechanická převodovka + klimatizace
00051 mechanická převodovka + klimatizace + ABS
00061 mechanická převodovka + klimatizace + Airbag
00071 mechanická převodovka + klimatizace + ABS + Airbag
Editováno: , autor: John36
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zjišťoval jsem v DP a v DP motoru jsem našel že ŘJ motoru porovnává hodnoty mezi dvě lambda sondami, pokud nějak neodpovídají tak se kontrolka rozsvítí, takže to nejspíš znamená jedno, dokud nezapojím do ŘJ motoru druhou lambda sondu, tak ta kontrolka nebude fungovat, zkusím sehnat druhou lambda sondu z havarované fábky, připojím a uvidím, pokud to vyjde tak to sem napíšu, aby další co to budou hledat věděli, díky všem za rady.  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no tak to si nejsem jistý. U aut, kde ta kontrolka funguje, stačí utržený drát na lambdě a už to svítí. Takže odpojením lambdy se to rozhodně nedeaktivuje. Vlastně nechápu, proč o tu kontrolku tak stojíš, když ti stejně nemá, co kontrolovat. To je jako, kdyby jsi chtěl aktivovat kontrolku ABS bez ABS. Momentálně  i nefunguje Etka, takže nemám možnost to ověřit, ale nemá ten motor náhodou jinou ŘJ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Právě známej má stejný označení ŘJ a funguje mu, takže tam musí mít něco navíc aktivované nebo nevím, mě jen ta kontrolka zajímá proč mi nefunguje, nevím jestli ji tam budu dodělávat jen mě zajímá v čem to může být že někomu funguje a někomu ne. Wittman kontrolka ABS se dá aktivovat i pokud nemáš ABS zkoušel jsem to u fabky bez ABS a jde to ale pokud to nerozpozná ŘJ ABS tak ta kontrolka svítí pořád. Ono je taky možný že tam třeba chybí zapojit nějakej drát od ŘJ jednotky motoru, nevím jestli mám nebo nemám ŘJ zapojenou na CAN-BUS takhle určitě mám protože přes to jede víc kontrolek ale tahle může jet třeba přes komfort CAN-BUS a ten nevím jestli tam je zapojenej, když to v roce 2000 bylo za příplatek tak by to mohlo jít přes komfort CAN-BUS.

Editováno: , autor: John36
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

CHECK nejde nijak aktivovat -kodovat. Musí to podporovat ŘJ motoru. A pravděpodobně v tomhle případě určité číslo a rok výroby ŘJ. Nenapadlo tě od známého pučit řj motoru dát si práci a zkusit přehodit? Nenastartuješ,ale kontrolka by se měla rozsv. jestli je taky samozřemě dotažen drát z ŘJ do příčné stěny. A od ní zase do budíků. To že ti tu kontrolku budíky podporují nic neznamená. Já si myslím,že by drát natažený mohl být. V roce 2000 ještě tak automobilka nešetřila.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...