Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Taky mi to dělá.. a je pravda, že O3 to nedělá :lol:

@ČudlR - Bohužel ne, skřípe to buď někde u čelního skla, nebo v uchycení panoramy ke kastli. Asi budu muset sundat stropní tapece a podívat se, odkud to přesně jde.. ?

taky mám rok 2015. Jak to dopadlo v Opatu? Vrže palubka nebo něco poškrábané? 

Dobre, vše ok a bez problému.
  • 5 týdnů později...

Superb 2019, 2,0 tsi LK, pri poklese otacok v sport rezime nieco rezonuje u spolujazdca, nie je to klucka. Co to moze byt? 

Může být přihrádka u spolujezdce. Dělalo mi to taky a na dvou místech jsem musel nalepit filcové podložky co odtlačují přihrádku od stěn.

Jojo,u mna to iste.

• 3 měsíce později...
V 4. 5. 2017 na 7:30, NikolasCZ napsal:

Docela mne mrzí, že jsem po přečtení celého tématu jediný se zvláštním "pazvukem". Asi před týdnem se začal objevovat zvuk, co mě přivádí k šílenství - jde o zvuk, jako by v plechovém prostoru pod zadním sedadlem byla fazole a při každém podélném nebo příčném zrychlení rachotí po plechovém dně a to docela daleko. Jde o sedan vyrobený 2/2017. Ve vaně náhradního kola není nic, opravdu se to ozývá z prostoru pod zadními sedadly.

Budu to samozřejmě reklamovat, jsem zvědavý, jak se tam dostanou a jak to vyloví, protože jde podle zvuku docela o dlouhou dráhu, kterou tam ten předmět má k dispozici.

U mne zatím (8 tis. km) další zde běžné zvuky

• vrže levé zrcátko při sklápění
  • hodně vrže plast středového panelu v místě styku se sedákem blízko západky pásu - v zatáčkách, při nastupování
  • Asi od 120 km/h mi aerodynamicky píská pravé zrcátko.

Ničeho dalšího jsem si zatím nevšiml. Nicméně ta "fazole v plechové bedně" mi bohatě stačí. Je vůbec možné se do toho prostoru v servisu dostat?

ASi mám fazoli taky. Našel si tu fazoli nakonec? Nebyl to "jen" kamenek co se časem vyklepal?

• 1 měsíc později...
V 15. 10. 2017 na 21:04, Greeg napsal:

ja tedy řešil vrzání plastu kolem budíku, výdechů klimatizace, rádia a sředové konzole... Na všechny ty zvuky jsem strašně náchylný :D a nejvíc mě naučil passat B7 kde to byl vyloženě orchestr a tam jsem rozebíral a tlumil snad všechno.... Superb je na tom o něco lépe... a lépe se rozebírá :D 

1. Plast kolem budíku je asi nejhorší - dá se celkem jednouduše celý vymáčknout a sundat . Pomuže podlepení těch plastových zobáčků a celý jsem to podmazal vazelínou ( nebo nějakou hmotou co se za tepla nerozpouští) věc se tím vyřešila

2. Rádio a plast kolem něho se dá taky celkem snadno sundat. Od výroby už tam něco namazaného pod tím bylo ale jen tak trochu, pomohlo zase podlepení a vazelína už to nevrže a nepraská v tom, to samé plast kolem ovládání klimatizace a plast kolem voliče převodovky.

3. Výdechy klimatizace se dají opravdu snadno vyndat a také pomůže promazání 

4. Loketní opěrka vrzala trochu méně než v passatu ale když jsem na ní měl ruku tak na každe nerovnost mi pod ní vrzlo. Takže pomohlo stejné řešení jako u passata : celý ten plast pod opěrkou jsem urval a vrzání přestalo...

5. pak jsem ještě promazával výdech pro zadní cestujíci na středovém tunelu ( také se dá snado vyndat)

6. A pak mně přišlo že trochu vrzal i plast co kryje ofuk předního okna a středové repro ( kdo mám Canton) ten se dá taky lehce vycvaknout a promazat

Občas mi přijde že na kostkách pořád někde něco drnčí ale na to už asi nemám sílu... :D

prosimtě jak vyndat kryt kolem ovládání klimatizace ? A jak vycvaknout plast výdechu čelního okna ?

A ja ešte doplním otázku - ako prosím ťa vycvaknúť ten kryt stredového repro pri Cantone? Píšeš síce, že to ide ľahko, ale nikdy som plasty v aute nerozoberal, tak netuším ani ako začať. Treba na to nejaké náradie?

• 1 měsíc později...

Ahoj, řešil někdo vrzání řidičovy sedačky?Repektive krycího toho plastu kde je ovládání a paměti sedačky? Dnes mi v servisu bylo řečeno ze o problému vědí, z

že nejsem první ani určitě ne poslední a že zatím neví co s tím.

Pokud vrže sada tlačítek a plast, stačí vyndat box tlačítek prostříknout  sprejem a u mne bylo již na dva roky klid. Krytox je ten originál sprej G052172M2, nebo G052172A2 (nejsem si jistý aktuálním číslem ) už ho mám dlouho a stále funguje na různé plastické vrzání, loketní opěrka, různé nacvaklé kryty apod. Mému S3 teď bylo 5 let, z toho 4roky u mne .

Pokud vrže "kůže" sedačky a plast , je na to prostředek na vrzání kůže , ale je to koženka tak mi fungoval taky Krytox sprej , když jsem odklonil sedačku , něčím si kryl bok sedáku a nanesl na styčnou plochu.

Je to suché mazivo , vhodnější pro automotive plasty apod než teflon.

Sami výrobci je používají, autorizované servisy minimálně.

• 1 měsíc později...

Ahojte, objavil sa mi už raz spomínaný problém. A to vŕzganie klapiek po štarte elektriky, motora. Prišiel nejako niekto ako sa to dá vyriešiť, prípadne či pomôže premazanie motorčekov v kastlíku?... Pripadne či by nešlo streknúť niečo mazlivé cez otvori ventilácie?...Uvítal by som také najlogickejšie, najľahšie riešenie aby som auto nemusel dávať celé rozoberať? A tak spôsobiť ešte ďalšie problémy? Obzvlášť keď vozidlo už nie je v zárukě Je to neskutočne vtipné a docela otravné pri každom štarte keď sa klapky nastavujú do základnej polohy. Po nastavení, je všetko bez problémov. Auto má 96 500 km a rok výroby je 2017 v L&K, ale je to docela otravné, obzvlášť keď sa na to neustále pýtajú ľudia ktorých veziem po prvý krát ?. Budem rád za každú pomoc! 

Upraveno od Spidmax

U mne taky řešeno výměnou celého dílů ventilace, nakřivo zpátky namontovaná přihrádka u spolujezdce byla v ceně , ale taky pak vyřešeno.

Po demontáži a montáži celé palubky se žádné nové zvuky neobjevily, což je dobré, takže finální vysledek z akce pozitivní ??.

Co vím tak problém nelze vyřešit mazáním atp., jde o fyzický problém konkrétního dílu . Pro představu, něco jako kdyby stále hledal výchozí pozici.

Máte nejakú predstavu o cene danej opravy? Či sa to vôbec oplatí opravovať z finančnej stránky, aj kvôli tomu risku že za zle niečo namontuje a ďalšie nutné riešenia zviazané s tým. Auto nemá žiadny problém, žiadne pazvuky. Iba jediný tento a to s klapkami od ventilácie, čo aktuálne riešim tým spôsobom že si zapnem nezávislé vetranie a násle kvôli tomu pri štarte už klapky majú svoju pozíciu ??‍♂️

Upraveno od Spidmax

• 1 měsíc později...

Ahojte, měsíc zpět jsem převzal S3 Sportline limuzínu a hned od startu mám problém s klepáním z levé zadní části vozu... vůbec nemůžu přijít na to, o co jde.. ozývá se i při nepatrných otřesech, houpání nebo jen při prudším kývání ze strany na stranu. Zkusil jsem to natočit https://www.youtube.com/watch?v=AIZLz-SqfUc Nejzřetelnější je to cca kolem 18 - 22 sekundy. Podezíral jsem zadní lištu na kufru, nebo jak se ten bazmek jmenuje, jezdil bez toho, se sklopenými sedačkami, všemožně prohmatal.. prostě nevím. Nesetkal se někdo s podobnou věcí?

Mas roletku v platu ? Jestli jo koukni jestli je zespoda dakovej kovovej dekl docvaknutej do plata a jestli se to tam jen tak nepohupuje 

Zavřít kámoše do kufru a trochu to projet, aby zjistil, odkud to jde.... 

Zdravím, mám Superb III FL, najeto cca 11 tisíc a v poslední době mi začalo něco klepat/vrzat/vibrovat v B-sloupku spolujezdce, vždycky při cca 2300 otáčkách a až při delší jízdě. Nesetkal se s tím někdo? Ten zvuk je poměrně hlasitý, nejdřív jsem si myslel, že to jde ze dveří, ale manželka vyposlouchala, že asi z B-sloupku. Zřejmě mě teda reklamace nemine, i když představa, že to někdo rozebírá, se mi moc nelíbí.

Nemáš jen málo utažené dveře ?

Jak to poznám? 

Klepanie a drcanie mi robil destnik,povodne som tiez myslel,ze B stlpik.

To byl můj první tip - ale dělalo to i po vyndání. Dneska jsem ale absolvoval delší cestu a před tou jsem zkusil pojezdit s výškovým nastavením pásu u spolujezdce a zvuk se po cestě neozval ani jednou, a to jsem jel 5 hodin. Tak doufám, že se to tím vyřešilo, každopádně uvidíme. Na nějaké to vrzání (z přístrojové desky, z loketní opěrky) jsem si už u Superba zvykl a moc mi to nevadí, ale tohle bylo nepříjemné. Snad je to teda pryč. 

• 2 týdny později...

Ahoj, uvažuji o koupi Superba 3 1.6 TDI 88 kW, rok 12/2015, najeto 70 000 km. Dvakrát jsem v tom jel, ale po sešlápnutí plynu (skoro na podlahu) ve spodní části otáček to cca od 1700 do 2000 otáček začne někde v interéru rezonovat, takový plastový zvuk. Směre někde zhruba v okolí volantu, možná jakoby za ním, je to malilinko tlumené.

Dá se to nějak vyřešit? Je to závada jen kosmetická nebo by mohla nějak ohrožovat motor?

Díky moc!

Jde to z oblasti budiku. Nekde tady ne navod na domacke tlumeni. Mne to dela obcas taky, ne porad a zatim jsem to neresil. 

Vyzkousej taky pritlacit drzak na parkovaci listky. Taky sem myslel ze to jde nekde od budiku a pak sem patral a kdyz sem pritlacil ke sklu drzak na park. listky tak to prestalo ?

To by bylo super, jenom ale prave ten drzak nemam. Zrejme ztracen pri vymene celniho okna.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.