Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

• o 3 týdny později...
  • o 2 týdny později...
Vloženo

Tak před hodinou mě někdo bouchnoul a ujel, řidičové dveře vržou, světlo praskle, blatník u světla ohnutý a poškozený narazník.Už teď se obávám co na to pojištovna protože už letos je to po třetí co jsem hlásil pojistnou událost a za čtyři roky je to už šest pojistných událostí druhou hrůzu mám ze škoda servis že opět něco poser... 

20190627_210148.jpg

20190627_210140.jpg

20190627_210238.jpg

20190627_210247.jpg

20190627_210256.jpg

20190627_210901.jpg

• o 3 týdny později...
Vloženo

Brzdná dráha 300m, to u průměrného vlaku znamená rychlost něco kolem 80km/h. Je to strašná tragédie, bohužel při srážce s vlakem je to téměř vždy velmi špatné...

@Znedlob Panoramu neměl, Je to Scout a má na střeše anténu, tedy klasická pevná střecha.

Vloženo
před 10 hodinami, MilanHos napsal:

Takový to “to ještě dám, jezdím tu každej den a vždy to trvá než jede vlak”... 2 dospělí, 2 děti 

?

No Bože, tak mu to jednou nevyšlo... 

Vloženo

Protoze zastavit pred prejezdem a rozhlidnout se je projev slabosstvi. Uz se mi parkrat stalo, ze ten za mnou se sel posrat, kdyz jsem jen pribrzdil pod pade... 

Vloženo

Tak mi se taky s tatikem uz jednou stalo v Ove na Zarubku, ze zastavime na STOPku pred tramvajovym prejezdem a auto za nama duplo na plyn a rovnou protismerem pres prejezd. K jeho smule, ale byli vedle schovani policajti a tak nez dojel na most pres Lucinu u hradu, tak ho zastavili a spocitali mu to:)

Vloženo

Ťažko súdiť, keď nevieme presné okolnosti... každopádne to je jedno z najhorších železničných priecestí, aké som kedy videl - nielenže koľajnice idú cez križovatku, ale navyše je tam aj naozaj blbý výhľad. Otázne je, či svetelná signalizácia fungovala ako mala.

https://www.google.sk/maps/@50.3146653,15.8692934,3a,75y,59.63h,76.12t/data=!3m6!1e1!3m4!1sYEnBO9TWJLf6YTSS0vepZA!2e0!7i13312!8i6656

Vloženo

I kdyby nefungovala, ukládá zákon řidiči povinnosti:

Železniční přejezd

§ 28

(1) Před železničním přejezdem si musí řidič počínat zvlášť opatrně, zejména se přesvědčit, zda může železniční přejezd bezpečně přejet.

(3) Ve vzdálenosti 50 m před železničním přejezdem a při jeho přejíždění smí řidič jet rychlostí nejvýše 30 km.h. Svítí-li přerušované bílé světlo signálu přejezdového zabezpečovacího zařízení, smí 50 m před železničním přejezdem a při jeho přejíždění jet rychlostí nejvýše 50 km.h. Při přejíždění železničního přejezdu nesmí řidič zbytečně prodlužovat dobu jeho přejíždění.

§ 29

(1) Řidič nesmí vjíždět na železniční přejezd,

a) je-li dávána výstraha dvěma červenými střídavě přerušovanými světly signálu přejezdového zabezpečovacího zařízení,

b) je-li dávána výstraha přerušovaným zvukem houkačky nebo zvonku přejezdového zabezpečovacího zařízení,

c) sklápějí-li se, jsou-li sklopeny nebo zdvihají-li se závory,

d) je-li již vidět nebo slyšet přijíždějící vlak nebo jiné drážní vozidlo nebo je-li slyšet jeho houkání nebo pískání; toto neplatí, svítí-li přerušované bílé světlo signálu přejezdového zabezpečovacího zařízení,

e) dává-li znamení k zastavení vozidla zaměstnanec dráhy kroužením červeným nebo žlutým praporkem a za snížené viditelnosti kroužením červeným světlem,

f) nedovoluje-li situace za železničním přejezdem jeho bezpečné přejetí a pokračování v jízdě.

Dodržují to všichni? Ani náhodu, vidím to každou chvíli... Pak se nemůžete divit, že to takto dopadá.

Vloženo

Jasně, jenže když nedáš blinkr, obvykle nepotkáš rozjetý rychlík... A teď to zase rozeběhlo kampaň o jakýchsi nebezpečných přejezdech, i když přejezd sám o sobě ještě nikomu neublížil. Dělají si to ti adepti na Darwinovu cenu sami. Stejný přejezd jako z té výše zmíněné nehody a na něm jiný idiot. A toto je prosím pěkně zabezpečený přejezd, které podle kampaně redaktorů masmédií mají být všude za obrovských finančních nákladů, přitom většinou stačí dávat pozor a používat selský rozum...

Vloženo

@Pawouk .... tak ten Nemec to mohl mit pekne spocitany teda, stacila sekunda a byl tam. Asi takhle nejak to probihalo nejspis o cem se tu diskutuje. Pritom rozhlednuti nikoho nic nestoji a lidi presto budou takhle riskovat se zivotem. To mi hlava fakt nebere no :( 

Vloženo

Dnes me (opet) predjizdel tesne pred zatackou pitomec v OIIIC Amb 4x4 s hradeckou znackou. Predjel jsem ho na dalnicnim privadeci u Jihlavy, kde se bal vozu s oranzovymi majaky na strese a jel tam stovkou. U Jihlavy nedal prednost nakladak a nasledne ridic na motorce. Prehlednuti beru, kazdy se nekdy splete. Ale pokud nekdo umyslne vjede na prejezd a zabije tam spolu se sebou celou rodinu, to me hlava nebere.

Dodam, ze napr. v Rakousku znam prejezd, na kterem nejde videt vubec. Je obalen protihlukovou stenou a clovek se tam MUSI spolehnout na semafor. U nas jsou oproti tomu jeste ok ruzne budky, pres ktere nekdy nejde videt.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...