Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)

Chtěl bych se zeptat na možnost dodělání PŘEDNÍCH parkovacích senzorů (nejlépe origo)

Mám MR2014 pouze se zadními senzory (origo z výroby). Nikde jsem zatím neviděl prodávat samostatně ty přední (ani "příslušenství", ani "výroba")  Ani netuším, jestli by stačily jenom senzory a kabeláž, nebo jestli by se musela měnit i řídící jednotka za novou (v etce je u MR2015 uveden typ 5Q0919294)

Nevíte, nemáte někdo přesnější informace nebo osobní zkušenost ?

P.S. to Pawouk: úmyslně jsem to oddělil od toho vlákna kde se diskutují zadní senzory. Ale jestli je nutno šetřit vlákny, tak pak nezbude než sloučit. (jinak je možno to P.S. smazat)

Editováno: , autor: Zavoznik
Vloženo (editace)

Ahoj, ja som ich dorábal. Nám MR2015. Musíš mať sadu 4ks predných aj s kabelážou, 1ks zadného a novú riadiacu jednotku na parkovaky. Musíš dorobiť aj tlačidlo na zapínanie. Cena cca 350€ Foto:

post-89656-0-51633100-1447888555_thumb.j

post-89656-0-06081400-1447888676_thumb.j

post-89656-0-77278100-1447888748_thumb.j

Editováno: , autor: Maco123
Vloženo (editace)

Nárazník je v mojom vlákne. Kedže som už mal zadné 3 musel som dať túto variantu. Alebo meniť nárazník a to som určite nechcel.

post-89656-0-93339600-1447971613_thumb.j

Vloženo

Můj puvodní dotaz byl na možnost jak to dodělat u MR2015. Chapu to správně, že by bylo potřeba

- 4x přední senzory  +  příslušné kablíky

- tlačítko

- novou řídící jednotku (919 294e (k))

- nějakou aktivaci přes VAG (?)

Vloženo (editace)

Musíš ešte domontovať štvrtý zadný senzor. Kódovanie bol problém, pretože Rapid má iba zadné a preto nechcel zobrať predné senzory. Stále preskakoval obraz ( na Bolere). Preto musíš úplne odkódovať senzory ako keby tam žiadne nikdy neboli a až potom nakodovať nové. Neviem, čo to bude robiť so swingom.

Vloženo

prosím tě, ještě k tomu tlačítku - co tě přimělo k tomu dát ho na panel vedle ruční brzdy ?

Není možné přidat tlačítko na ten panel pod klimatizaci tak, jak je to v origo výbavě (mám tam jednu volnou pozici) ?

post-95687-0-94229300-1448706877_thumb.j

• o 4 týdny později...
Vloženo

Šikovná práce.Mně hlavně zajímá  jak jsi demontoval  přední nárazník,jestli je tam nějaký fígl.Chci si tam dát tahokov (proti poškození chladičů, možno i na soukromý email ať tady neotravuji, dík).

• o 4 týdny později...
Vloženo

Zpět k tématu - respektivě sám si odpovím na svůj původní dotaz

v Polsku už lze koupit kompletní "upgrade kit" http://www.carsystems.pl/new-skoda-rapid-park-pilot-front-w-ops-5q0919294b-upgrade-kit,id2092.html. Alternativně lze samozřejmě s trochou štěstí a odvahy na vrakáči koupit stejné komponenty (většina viz etka 919-50), rozebrat půl auta, vyvrtat, nalakovat, pozapojovat, složit zpět (a patrně nakodovat)

Vloženo

Myslim si ze ti to tam nepůjde jelikoz mas jinou jednotku,ty mas 5jj a polaci to maj na 5q0 a ta je v fabii3

Zjistil sem ze ty jednotky nejsou mezi sebou kompatibilní jsou vázany na správnou gateway k nim

Tvoje řešení bude zrejme 4+4 pokud chceš to mit na radiu pohromadě....

Vloženo

Poláci to hlavně maj za pro mne odrazující cenu. Jinak už @ferda25 tady psal, ze je potřeba mít novou elektriku z F3.

Jenom se už neobtěžoval vysvětlit, co konkrétně myslel slovem elektrika (evidentně hodně přecenil moji znalost :-).

Vloženo

jo clovek se porad uci :) takze mas moznosti

nechas tam co je

nebo si tam dodelas extra dopredu s tlacitkem

nebo tam das sadu 4+4 treba z octavky 2fl

kazdopadne 5q0 tam nedostanes aspon ne na ty jednotky co tam mas ted

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...