Přejít na obsah

Ztráta výkonu a špatné startování


Doporučené příspěvky

Ahoj, potřeboval bych radu či odsouhlasení diagnózy. Mám octu 2001 TDi PD 74kW. Zničeho nic během jízdy došlo k poklesu výkonu, přestala být živá. Po zhasnutí motoru a opětovném startu bylo vše v pořádku. Po ujetí 100km se závada se sníženým výkonem opakovala, jen po opětovném startu již nevymizela a trvá stále. Navíc při startování nenaskočí motor ihned jako tomu bylo dříve, ale trvá asi 3s. Mám podezření na váhu vzduchu. Na fóru jsem četl, že je možné ji vyčistit. Nebo je lepší pořídit novou? Nemůže být závada i v turbu či řídící jednotce? Za rady, popř. návod jak váhu vyčistit nebo vyměnit děkuji.

Bušek

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem byl na výpisu závad, bylo jich tam požehnaně. chyby překročení plnícího tlaku, chyba snímače a elektromagnetických ventilů N75 a N18. Chybnou váhu vzduchu to nehlásilo, serviceman navíc tvrdil, že u TDi PD už váhy vzduchu neodchází. Ještě dodal, že chyba může být i v podtlakových hadicích. Oprava s komplet diagnostikou by viděl kolem 5000 v případě výměny pouze ventilů, s váhou je prý nutné vyměnit ještě spodní kryt vzduchového filtru a filtr cca 1500. Váha cca 3000. Co Vy na to? Za názory a rady jak to zkusit opravit ručo dík.

Martin

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 let později...

zdar tak to te chce nekdo epkne natahnout. ja kdybyhc ti to zpravoval,tak ti nauctuju tak o tretinu min. vahu vzduchu tak za 2500 bez marze pro me. cidla okolo 1200 kus prace  vpodstate zadna to bych udelal tak za 200 kc. no a filtr vzduchac za 15. nic jinyho bych nemenil jake kryt proboha co to mele.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...