Přejít na obsah

Teplota motoru


Smejky

Doporučené příspěvky

Dobrý den, někdy po nastartování a jízdě i 50km se ručička teploty chladící kapaliny zvedne jen o cca 1mm. Pomůže vypnout motor a otočit klíčkem na pozici 2 nebo nastartovat. Pak vyleze o 1mm - 2mm, na chvilinku zaváhá cca 0,5 sekundy a normálně se vyšplhá do středu ukazatele ( pozice 12 hodin ). Málokdy ovšem překročí středovou tučnou čáru na budíku, ikdyž jedu po lesní cestě do kopce na chatu. Po vypnutí motoru se spouští asi tak na 2 minutky větrák chladiče, ovšem ručička na budíku je jen ve středu. Je potřebné vyměnit snímač teploty u termostatu nebo je v pytli budík? A je normální pouze dosažení středové čárky budíku teploty? Mám motor 1.4 MPI 50KW OHV. Díky za radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To ze ti rucicka nevyleze pres 12 hodin je v poradku, protoze budik nekopiruje presne teplotu motoru. Neco je spatne, kdyz prave tech 12 hodin rucicka preleze.

Jinak, to ze se rucicka po startu a zahrati motoru nehyba je celkem bezna zavada, prosim, pouzij funkci "Hledat", je toho tady k tomuto tematu vic nez dost.

Nicmene, velmi pravdepodobne je to teplotni cidlo.

Editováno: , autor: Maverick
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...