Přejít na obsah

Škoda Octavia III facelift


schimmer

Doporučené příspěvky

Hosi tak jsem vcera mel moznost po okreskach kolem Olomouci prohnat Octavii III FL s LEDkama. Nevim uz kdo si to tady tak vychvaloval ale na zaklade Vasich komentaru strasne zklamani. Cekal jsem buhvi co po precteni. Neda se to bohuzel vubec s srovnavat s LEDkama, ktere ma napriklad Passat (o Audi ani nemluvim, to by bylo nefer). Nicmene bohuzel i Peugeot na me udelal vetsi dojem. Zaroven strasne zklamani, ze dalka nema modul, jako u Passiku a nebo mimokoncernove konkurence. Proste nejlevnejsi reseni - LEDka a reflektor. Dalka rovnez tim padem neni adaptivni, jak v jedne z recenzi z Portugalska uvadeli. Za me to svitilo sice lepe, nez LED Leon predFL ale Xenon v Superbu III je jinde a oproti Octavii III predFL jsem nezaznamenal nejaky posun. Docela me to mrzi. Jinak vesmes dobre pocity, byl to viceprvek. Infotainment hezky plynuly, nicmene ty otisky jsou strasne. Opet levne reseni Skodovky. Asi by stalo moc penez to oleofobne osetrit, jak ma napriklad Apple na iPadu. Tot me pocity z jizdniho setkani.

 

Mimochodem vsiml si nekdo, ze v Zeneve ma jedna RS stribrne 19" Xtremy? To je nejaka novinka ne? [emoji3] a nevypada to tak zle, jak bych rekl.

 

Jinak Hurikane, to ses asi o sva auta moc nestaral :p Corridu jsem mel na predchozi RS a byla moc cucava vzdy po umyti. A bez myti nevypadala o nic hur, nez treba soucasna race blue, kterou mam. Spinave auto je nehzke vzdy. Na udrzbu a lesteni je nejvetsi zahul bila laser.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Apple u svých produktů uvádí, že jedna z vlastní displeje je: "Fingerprint-resistant oleophobic coating". Je otázka nakolik je to jejich technologie a nakolik je to integrované v tom skle. Ale tohle je OT...

 

Tím článkem jsi asi myslel tenhle: http://www.auto.cz/xenonove-svetlomety-vs-led-jsou-diody-opravdu-lepsi-103658 Já jsem na ty světla strašně zvědavej. Předfaceliftové Xenony byli naprosto super, jestli ty LED světla nebudou alespoň stejně dobré, tak to budu nést těžce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@kokta7: ano, ale to je ted od FL nejaka novinka [emoji4] predtim se stribrne Xtreme nikdy nedelaly. To je ted zaklad? 18" uz v nabidce nejsou?

 

@Ales_BX: Alesi vis co je to modul? Dalka opravdu modul nema. Modul ma potkavacka. O jakych segmentech dalky mluvis? To neni Matrix. Proste Octavia FL nema adaptivni dalkova svetla.

Nevim o jake kopirovani tu mluvis. GorillaGlass a olephobic coating jsou na sobe nezavisle "upravy skla" (trida "gorillaglass" - vlastne je to marketingovy pojem, proste to pouze udava tvrzeni skla) a povrchova oleofobni uprava na sobe nezavisi. Takze v tom mas zmatek asi jako v tech svetlech. Moc dobre jsi vedel, co chci rict. Proste totozna oleofobni uprava, jakou ma Apple na iPadu by se hodila i u noveho infotainmentu Skody. Tohle jsem chtel rict. Nevim, proc tu tahas co kdo od koho okopiroval.

A k tem LEDkam. Ano, postesk smerem k Passatu je mozna trochu nefer. Nicmene kdyz se podivas, jak to resi konkurence ve stejnem segmentu (napriklad Opel Astra, ostatne ale i napriklad modely Peugeotu), tak toto velmi levne reseni Skodovky zamrzi.

Proste jsem za sebe napsal, ze jsem byl plny ocekavani a bohuzel jsem zklaman. Nic vic. Nebyla to takova katastrofa, jak LED u predFL Leonu, nicmene slabsi prumer mezi LEDkama v tom segmetu, ktere jsem mohl zkusit.

Nevi nekdo, jak je to s LEDkama u Kodiaqu? Jsem ted trochu OT, nicmene by me zajimalo srovnani s Octavii FL [emoji4] diky

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, ze ma modul potkavaci svetlo vidim. Ale kde ma prosim modul dalkove svetlo? Ja vidim pouze diodu, ktery je reflektorem (parabolou) odrazena do, jak rikas, cca 90°. Nad nim je pouze svisle dolu "cumici" dioda. Modul tam nikde nevidim.

 

Jinak modulem nazyvam tu "reflektorovou cocku" - ne uskupeni SMDledek, coz asi myslis ty. Proste je to uplne ubycejna "odrazena" dalka :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano tak tady doslo k zamene terminu. Samozrejme ze LED modul vim co je, konec koncu jsi prave citoval prispevek, ve kterem to sam zminuji. Ja celou dobu ale mluvim o modulu, jako projektoru (modul to nazyvaji i vyrobci svetel, takze to je vhodnejsi pouziti). A ten proste dalka u LED OIIIFL narozdil od konkurence nema. To je to, o cem tu celou dobu mluvim. Je to proste uplne obycejna "reflektorova" dalka (skoro jako u halogenu).

Souhlasim s koncem diskuse a preji dobrou noc

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 13 hodinami, Aleš_BX napsal:

mě spíš mrzí to, že jsou tu stale tací, kteří nepochopili, ze Škodovka nemůže mit to co VW a už vůbec né na O III

 

Sice nechápu, proč by nemohla, ale budiž. Na druhou stranu by ale neměli mít ceny jako VW, když je to ochuzený starší brácha VW. Dokud bude mít OIII FL smutnější výbavu než Golf, tak budou lidi nadávat, protože za stejné peníze mohou mít něco navíc. Ale to je jedno, Čech si auto koupí, protože „ŠKODA PYČO“,  nadnárodní firmy budou razit motto, že jsou přeci „české“ firmy a budou se hnát za tím, aby svůj vozový park co nejdříve obměnili. :)

  • Pozitivní 1
  • Negativní 1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bohužel vše nakupuju v detailingshopu takže vím...

 

před 16 hodinami, iphonik4 napsal:

Jinak Hurikane, to ses asi o sva auta moc nestaral :p Corridu jsem mel na predchozi RS a byla moc cucava vzdy po umyti. A bez myti nevypadala o nic hur, nez treba soucasna race blue, kterou mam. Spinave auto je nehzke vzdy. Na udrzbu a lesteni je nejvetsi zahul bila laser.

 

 

 

Jinak na tom videu ta modrá RS není 245 co tam ten patlal vysílal...

http://www.auto.cz/skoda-v-zeneve-facelifty-vetsi-medvedi-rodinka-a-novy-motor-104151

Editováno: , autor: Hurikan88
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jen pro info A8 MAtrix ma 966 milionů kombinací, na sobě 4 řj a v sobě 29 metrů drátu. V jednu chvíli umí 8 stínů. V A6 jsme více ekologicky odpovědní a jsou použity jen 3 řj., zas na druhou stranu je tam 43,6 m kabeláže.  :-)

 

A abych nezapoměl O3II má v halogenu 2 funkce :-D tlumené a dálkové, k tomu teda denní svícení a blinkr. 

Editováno: , autor: Krenstik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

O3 - Auto Light Assist

Asistent dálkových světel samočinně zapíná a vypíná dálková a potkávací světla podle aktuální dopravní situace. Vnější zdroje světla rozpoznává prostřednictvím kamery umístěné v patce vnitřního zpětného zrcátka.

 

S3 - Smart Light Assist s multifunkční kamerou

Smart Light assist: 
Díky systému Smart Light Assist je možné maximalizovat dobu, po kterou vůz osvětluje prostor před sebou dálkovými světlomety. Kromě plynulého přepínaní mezi dálkovými a tlumenými světly chrání ostatní řidiče před oslněním i aktivním proměnlivým cloněním dálkových světel.
Prostřednictvím informaci z multifunkční kamery systém ví, kdy a jaký prostor má zaclonit, aby ostatní řidiče ochránil před oslněním. Funkce je aktivní mimo obec; pokud systém rozpozná, že se vůz pohybuje v obci, resp. do ní vjel (snížená rychlost, zvýšená intenzita okolního osvětleni, rozpoznané pouliční osvětleni), automaticky přepne na tlumená světla.

Pro přehrání produktového videa systému Smart Light Assist prosím klikněte zde

 

 

Takze ne, tunel to u O3 fakt nedela.

Ja jsem teda ale celou dobu mel za to ze tu resite, zda se dalkovy svetla budou natacet dle volantu, nebo ne..

Editováno: , autor: M_ike
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...