Přejít na obsah

Škoda Octavia III facelift


schimmer

Doporučené příspěvky

Myslím, že ŠA případ to nebude. Podle mého jde ekonomika zase nahoru, takže je to jen navýšení zisku firmy, aniž by utrpěl zákazník navýšením ceny. Kupující sice dostane "méně", ale za stejné peníze. Je to jako všude jinde. Kofola taky nezdražila, ale prodává se v 1,5 litru (například). :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdo kdy pracoval v automotive, tak se nikdy ničemu ohledně šetření nediví, Cost saving programy běží každý rok a uspořit byť 5 centů znamená na milionu kusů už velké peníze, kusová výroby je něco jiného. A aux... asi není co napsat...
To není jen v automotive. Každé odvětví šetří jak se dá. Nejhorší na tom ovšem je, že se drtivá většina odvětví snaží namluvit, že díky těmto úpravám je daný výrobek kvalitnější a lepší.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak novy konfigurator uz jede, v nabidce je nove Cervena Velvet, jen se nezobrazuje.

 

ale stale mi vrta hlavou jedna vec (kterou jsem doufal, ze v novem konf. opravi) - dokazete mi nekdo rict, proc nejde k Paketu RS Challenge vybrat Columbus?

vzdyt tam neni zadna "nekompatibilni" polozka...nebo ano?

 

Paket RS Challenge obsahuje:
- Kola z lehké slitiny Gemini 7,5J x 18", černá
- barevný Maxi Dot s funkcí Lap Timer
- Performance Mode Select včetně Soundactor - generátor zvuku motoru
- černý designový paket
- ozdobné lišty prahů dveří Challenge

Editováno: , autor: Drahosh
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Všiml jsem si změny u OIII FL v konfigurátoru konkrétně u výbavy Fresh. Nyní již není možné objednat 8" infotainment Bolero a k tomu SmartLink. Touto kombinací se dalo výrazně ušetřit pokud by jste využili navigaci z mobilního telefonu. Nyní zbývá varianta zůstat u menšího 6.5" Swingu a připlatit si 3500,- za SmartLink a nebo zvolit 8" Amundsen s navigací (vč. integrovaného SmartLinku) za 17800,-  :wacko:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě se facelift líbí, reálně o něm uvažuji. Na fotkách vypadá opravdu hůře než ve skutečnosti. Majitelé FL jaké máte zkušenosti, jak dlouho auto máte, nějaké problémy? U faceliftu bych předpokládal, že bude vylepšovat minulou verzi vozu a opravovat jeho chyby / nedostatky. Jinak co se týče znevýhodnění Fresh výbavy o Bolero bez navigace, nyní bude opravdu zajímavé jaký bude po slevách finální rozdíl ceny Fresh - Style. Předpokládám hodně podobné, ne-li stejné částky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U výbavy Fresh je největší problém nemožnost objednat si motor 1.8TSI / 2.0TDI. U motorizace 1.4TSI Man6/DSG7 je to srovnání Fresh vs. Style docela zajímavé.

 

Cenový rozdíl je dle ceníku 73 tis. CZK.  Z toho 25tis dělá LED packet, 18tis Climatronic, 10tis Kessy - po objednání těchto položek je Fresh o 20tisíc levnější. Pak už je rozdíl mezi těmito výbavami převážně v drobnostech v řádu stokorun, paradoxně nejdražší položka mezi těmito drobnostmi je rezervní kolo, která je u Fresh v ceně. Style má zase vkládané koberce. Za těch 20 tisíc se dá k Fresh vybavě dokopit ještě Amundsen za 17tis., poslední 3 tisíce je Smartlink+ (u Style je v ceně).

 

Dá se tedy říct, že za stejnou cenu můžete mít Style s 8" Bolero nebo stejně vybavený Fresh s 8" Amundsen. Pokud něco nepotřebujete, vyjde Fresh levněji, ale zase některá dražší příplatková výbava k Fresh nejde vůbec.

Editováno: , autor: j57
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V mém případě uvažuji o motorizaci 1.4 TSI s manuální převodovkou, zkusil jsem si nakonfigurovat Fresh a Style s defakto stejnou výbavou. Rozdíl ceny dle ceníku tam je, ale pokud předpokládám u Style větší slevu od prodejce, u Fresh menší (akční nabídka), tak se dostanu +/- na stejnou cenu v obou konfiguracích. Nicméně u Style se mi nelíbí budíky a Kessy. Jinak co se týče Amundsena k Fresh výbavě, v případě jeho dokoupení je SmarLink součástí. Netřeba dokupovat za 3 tisíce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

KESSY bych taky rád oželel. Máčknout tlačítko na dálkáči mě fakt neuráží...

A mačkat tlačítko, namísto otočení s klíčkem při startování? co je na tom za úlevu?

 

Jediné, co je na kessy fajn, že lze nakódovat možnost zamknutí vozu i když je motor nastartovaný :-). Když ráno zastavím 10 metrů od trafiky a jdu si koupit noviny, je fajn, že na tu půl minutu nemusím chcípat motor :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

3 hours ago, RadimX11 said:

.... Nicméně u Style se mi nelíbí budíky a Kessy. Jinak co se týče Amundsena k Fresh výbavě, v případě jeho dokoupení je SmarLink součástí. Netřeba dokupovat za 3 tisíce.

 

Před faceliftem byl ten výběr u Style bohužel lepší. Kessy byl volitelný za 0, dneska je povinně. Totéž platí o chrompacketu, který se zas nelíbí mě. Totéž platí o budících, které jsou navíc nepraktické (hůř čitelné), a vadí mi i ten nový povinný dekor v lesklé černé barvě na středové konzoli, ovládacím panelu a dvěřích.

 

K výbavě Fresh bohužel nejde objednat barevný maxidot, ani sportovní třiramenný volat. Ten se dá koupit zvlášť a vyměnit, ale vyjde na cenu okolo 12tis, místo 3 tis příplatku v konfigurátoru. Zbytek toho co nejde objednat je pak drahá příplatková výbava.

 

Další alternativou je Golf Variant Maraton Edition. Oproti O3FL Fresh/Style nabízí v podobné cenové relaci navíc ještě víceprvkovou zadní napravu, 8" composition media automaticky, výborné ErgoActive sedačky, mezipodlahu v kufru a 5let/100.000km záruku. Nevýhodou je snad jen míň prostoru na zadních sedadlech a omezení ME variant na manuální převodovku. (Fresh umí i DSG)

Editováno: , autor: j57
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přesně jak píše Clerfayt, KESSY nepotřebuji a navíc je to prý výhoda pro zloděje...

j57 tak to mě mrzí, že jsem ten výběr nestihl před FL. Jak píšeš, ty budíky jsou opravdu nepraktické, nechápu jak v nejvyšší výbavě mohou být nejhorší budíky... A černý lesklý dekor se mi také vůbec nelíbí. Co se týče barevného maxidotu a sportovního tříramenného volantu, to jsou věci, které nepotřebuji, takže mě to netrápí a pokud vydrží současná nabídka Fresh do jara, tak bude asi mým favoritem... Jinak Golf Variant v této výbavě je poměrně zajímavý, ale nelíbí se mi vzhledem a reálnější je pro mě liftback.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...