Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Koupil jsem ojetou Octavii II s motorem 1.6 MPI rok 2004. Přešel jsem na ní z jedničkové Octavie se stejným motorem. Má najeto dle tachometru 140.000. Podle prověření by to mělo tak nějak sedět. Problém je v tom, že oproti jedničce je to strašně líný. Především do kopce se to strašně trápí. A dost to žere. Trasu Praha - Hradec Králové po okreskách jsem s jedničkou jel do 6 litrů a teď to jezdí za 8 a víc. Máte někdo nějaké postřehy, co by mi pomohli, než s tím zajedu do servisu?

Vloženo

Ahoj,

partnerka má Octavii 2 Tour, MR 2011, se stejnou motorizací.

Srovnání s O1 nemám. Ale obecně mohu říct, že O2 není do kopce a zvlášť naložená žádný závodník.

Co se týká spotřeby, je to auto hodně citlivé na plyn. Podle PP umí jezdit jak za 6.1 (když řídím), tak za 8.0 l (když řídí partnerka). Pokud v autě ještě nemáš, doporučuji dodělat tempomat. 

Vloženo

Rocker: Já vím, že to není závodník...ale to co jsem s jedničkovou octou se stejným motorem vyjel na 5, tak tady na 4 a někdy i trojku....jinak jezdím pořád stejně. V autech se vůbec nevyznám, on se tam nechá dodělat tempomat? Co stojí taková sranda? 

Vloženo

Evidentně ti auto jezdí, takže název " nejede to " je trošku zcestnej. Lepší by třeba " oproti OI netáhne, nemá výkon a tak.

Jinak co čekáš že auto udělá až namontuješ tempomat? Že pojede líp? Nebo ti klesne spotřeba?

Vloženo (editace)

Luďa: Nevím co mám čekat. Reaguji na radu Rockera, pokud sis nestačil všimnout. Nedělej ze mě laskavě de.ila, fakt to nemám rád. 

Editováno: , autor: Didaktis
Vloženo

Didaktis: Tempomat se tam dá dodatečně domontovat. Vzhledem k tomu, že máš poměrně staré auto, bude pravděpodobně stačit vyměnit jen levá páčka a nikoliv celé soupáčí jako u mladších ročníků Octavia 2. Na druhé straně je vysoce pravděpodobné, že možná budeš muset také vyměnit podvolantovou jednotku a možná doplnit ještě nějakou kabeláž. Přesně Ti to ale neřeknu, protože já to řešil u MR 2011 a tam je situace jiná.

Takže hledej tady na fóru. Tedy až začně vyhledávání zase fungovat, což bude, jak se zdá, Bůh ví kdy.;)

Pokud se tady budeš ptát konkrétně těch zkušenějších, snaž se na první pokus "trefit" do správné podpoložky v dané sekci, aby z toho někteří jedinci neměli smrt.:t

S tempomatem by Ti podle mé vlastní zkušenosti měla klesnout spotřeba.

Vloženo

Luďa: Fakt je ten, že v souvislosti se spotřebou jsem našel x příspěvků s radou: zkus tempomat. Jelikož jsem laik nechám si poradit. A jelikoš jsem línej, nechtělo se mi projíždět mraky vláken a příspěvků. Díky za odkaz...mrknu se :-) 

Vloženo

Na montáž tempomatu tady téma taky je, ale vyhledávání momentálně nic moc, tak pojeď sekci elektrika.

Pro Rocker: nejde o smrt, ale sám viíš že tady je teď "trošku" chaos a bordel, takže co nejpřesnější název tématu a vhodná sekce hodně pomůžou, když je teď vyhledávání naprd. 

Vloženo

Pokud tedy nemáš zájem o řešení tvého problému, tak to řekni rovnou. Zamáznu to tady a bude klid.

Rozšířené vyhledávání ovšem funguje. A samozřejmě můžeš procházet přímo sekci elektrika. Tímto tuto debatu končím.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...