Přejít na obsah

Superb 2 hmlovky (mlhovky) s denným svietením


jirkaLT

Doporučené příspěvky

Nasiel som to na ebay. Tam by som sa zaplatit nebal pretoze ak by to neprislo poda sa staznost cez paypall a oni stiahnu cinankovi z uctu spat popripade mu zamrazia konto. Takze tu by to slo len stoja 121 a 55 posta.

Skor by ma zaujimala vec ako ok zapoji sa to len by som chcel aby to fungovalo tak ze svetelny senzor na okne by to vypinal. Cize pocas dna je pekne tak svetelny senzor nebude robit nic pretoze svetla zdetekuju ze sa nastartovalo a ked sa zotmie aby svetelny senzor zapol xenony. Teda da sa nastavit svetelny senzor v rezime day aby nic nerobil?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No jestli jsou stejné se dá jednoduše zjistit v Etce, ale myslím že to tak bude...

čau, ty seš taky všude  :kol-28:

 

dal jsem sem v rámci osvěty ty videa od tebe,  jak rozeznat originální xeno výbojky. To je dost užitečná pomůcka pro ty, kterým na tom záleží.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Tak dnes proběhla změna. Led světla jsem sundal a namontoval mlhovky s denním světlem a místo žárovky mám ledky. Vzhledem k zapojení,nemám hlášku o prasklé žárovce a vše funguje jak má. Originál je originál a ta světla Led tam prostě neseděla.

Kluci,Já to udělal jednoduše. Sháněl jsem mlhovky s denním svicenim a ceny byly vysoke jak v inzerci tak na vrakaci. Nechtěl jsem už od zacatku kupovat jednotku ktera podporuje denní sviceni ani jsem nechtěl bastlit relatko. Bylo mi jasný ze i v případe koupě mlhovek s denním světlem budu potřebovat zapojení tak jako tak nové kabeláže a řídící jednotky (ne ŘJ v autě, ale ŘJ denního svícení) k tomu. Nakonec jsem koukal na LED denní sviceni na netu,ale 5-6K jsem dávat nechtěl. Koupil jsem si led denní sviceni od Philipsu s vlastní řídícíjednotkou,ktere pasuje zaoblenim přímo vedle mlhovek a výsledek je lepší a myslím že i viditelnější denní sviceni nez jsem puvodne chtěl do mlhovek. Funkce je jednoducha. Po nastartování jednotka pozná běžící motor a světla rozsvítí. Ve chvili vypnuti motoru světla zhasne stejne tak když rozsvitim svetla. Netřeba zadne relé ani spinane plus z klicku. Za dvě hodiny precizní prace bylo hotovo a za 1600,no nekupte to se zárukou.

Hlavně ted už ať v budoucnu seženu mlhovky s denním světlem,staci sundat ledky,zachovat vse a jen prezapojit do novych denních světel jakýchkoliv a o to mi jde... Kdyby někdo chtěl,mohu i namontovat či dodat. Kdybyste někdo chtěli,pište na mail tomashrabek1978@gmail.com a pošlu foto.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tomáši, dej se fotku, ať se podíváme.

Jinak originální mlhovku s denním svícením včetně osazení žárovkami se dá koupit levně např.: http://www.autodilyhh.cz/mlhovka-prava-superb-2-denni-sviceni-3t0941702a

Tak foto je asi zbytečné,všichni asi vědí,kterak to vypadá ;)

Co se týká těch nabídek levných mlhovek,si nejsem jist,zda je to origo. Totiž moje původní mlhovky i ty současný od člověka ze skodovky,mají šedý povrch. A ten černý povrch mají většinou čínské napodobeniny,kde to i píší,že to je čína. Tak nevím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nějaký takový levný objednával tatík na svého Supeba a jestli byly nebo nebyly originál jsem nepoznal, měl jsme je v ruce a vypadají kvalitě. (kupovány byly s tím, že by se mělo jednat o originální zboží, krabice byla klasicky s logy ŠA-VW-AUDI-SEAT).

 

 

Za ty prachy a jak ty světla vypadají bych to ani neřešil, navíc se žárovkama.
Ve ŠA koupil jen ty protikusy ke konektorům lampy s kablíky a za takový "nic" dal přes pětikilo :-D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Protikusy jsem neřešil záměrně ve škodovce kvůli nesmyslným nákladům. Stačilo mi pouze par konektorů za pár halířů,smršťovací bužírka a tavné černé lepidlo k utěsnění a zajištění konektorů ve světle a výsledek krasný za dohromady 10 Kč.... Rozpojit to také půjde na předchozí kabelážiz denního světla, kterou jsem zachoval. Výsledek výborný.

post-25579-0-87944700-1391963884_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Koukám že tam máš ledky, jak svítí ve dne?? Já mám také ledky, ale bohužel nejdou ve dne když svítí sluníčko vidět. Ještě se zeptám kde jsi je koupil?. Díky za odpověd

 Mě svítí i na slunci dobře, protože mám "LED žárovku" s více SMD LEDkami. Ono obecně na sluníčku jsou lépe vidět obyčejné 21W žárovky díky tomu, že ledka má světelné spektrum blíže dennímu světlu, stejně jak xenony. To vede k tomu, že obojí jmenované, není až tak moc ve dne na přímém slunci vidět.

Já je kupoval od člověka ze Škodovky za rozumnou cenu, kde mě pár nových vyšel na 600 Kč a svoje původní bez denního svícení jsem obratem prodal pánovi, který zrovna tyhle sháněl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Chlapci rozmyslam zeby som teda dokupil hmlovky s dierou na denne. Neviem ci mam bcm ktore to podporuje tak neni jednoduchsie napojit to cez rele na parkovacky? (Teda ak sa zapnu pqrkovacky vypne ledky v hmlokach) Teda otazka ake rele by bolo vhodne? A dalsia otazka je mozno nastavit automaticke svetla aby reagovali zapnutim xenonov ked je tma/sero podla senzora osvetlenia? Teda vypnut "denne" svietenie xenonom.

dikes

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

kerky18: připoj to přes relé na 12V+ po zapnutí zapalování , jak píšeš, napoj rozpojovací kontakt na 12V+ od parkovaček a je to. 

V maxidotu si vypni denní svícení (xenonem).

 

Zapneš zapalování a budou ti furt svítit denní světla, když zapneš světla (xenony) nebo mlhovky tak se ti denní světla vypnou....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 3 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...