Goril Vloženo 11. leden 2016 Sdílet Vloženo 11. leden 2016 Ahoj, měl bych dotaz, od kdy se do Roomstera 1.4 TDI zacalo montovat DPF? A je to velký problém? Chtěl bych koupit rok výroby 2009/2010 s nájezdem do 60-80 tisíc. Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misha83 Vloženo 11. leden 2016 Sdílet Vloženo 11. leden 2016 čau bude lepší, když ho tam mít budeš. přece nechceš, aby tě každý předjížděl jen proto, že smrdíš Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarda-k Vloženo 11. leden 2016 Sdílet Vloženo 11. leden 2016 Verze 1,4 TDI PD s DPF je třetí variantou tohoto motoru. Prostě se vyráběly 1,4 TDI 51 kW, 1,4TDI 59 kW a 1,4 TDI 59 kW s filtrem. Osobně bych se filtrový verzi vyhnul, ušetříš si problémy s jeho regenerací se kterou má systém vstřikování PD trochu problémy. Jinak filtrová verze je na první pohled jiná. Hned jak otevřeš kapotu, tak si všimneš, že víko hlavy válců je jiný, turbo je orientovaný nahoru a v motorovým prostoru je spoustu věcí navíc, nebo jinak než v normální 1,4 TDI. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 11. leden 2016 Sdílet Vloženo 11. leden 2016 Podle Etky by se mělo jednat o motor s kódem BMS. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Goril Vloženo 16. leden 2016 Autor Sdílet Vloženo 16. leden 2016 Děkuju za odpovědi. Nevidíte v tý vaší etce, nebo jak se tomu říká), jak je to s rozvodama u motoru 1.4 TDI 59 kW BNV r.v. 02/2010? Interval by měl být 120 tisíc nebo nějaký léta a právě ty by mě zajímaly. Díky, nemůžu to najít..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Goril Vloženo 16. leden 2016 Autor Sdílet Vloženo 16. leden 2016 Jinak auto má najeto 60 tisíc, tak nevím, jestli měnit.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 16. leden 2016 Sdílet Vloženo 16. leden 2016 Etka je katalog dílů, servisní instrukce najdeš obvykle v dílenské příručce. Rozvody viz obrázek: Ale to všechno už je v tomto tématu off topic. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kaniiisek Vloženo 2. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 2. Listopad 2016 Zdravím, mám Fabii II 1.4 TDI, 59 kW, BMS, rv 2007, najeto 82 000km. Chci se zeptat, má někdo již zkušenosti s výměnou filtru pevných částic? Po kolika km mu odešel, kolik vyjde pořízení nového. Děkuji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TOMUS Vloženo 2. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 2. Listopad 2016 Ahoj. Dpf jde repasovat. proč chceš měnit dpf ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kaniiisek Vloženo 3. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 3. Listopad 2016 (editace) No chtěl bych být v předstihu a už se připravit na možnost výměny až mi odejde .... nejlevnější nový jsem našel tento: http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/6q0254700ax-filtr-pevnych-castic-dpf-walker-cordierite-29105.html ale i tak se mi to zdá celkem pálka do malá fábky. Máte někdo zkušenosti s repasem? Editováno: 3. Listopad 2016, autor: Kaniiisek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
e1. Vloženo 12. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 12. Listopad 2016 Ak s tým budeš jazdiť normálne (pravidelne dlhé trasy a nie iba okolo komína), tak ti ten filter bez problémov vydrží ešte raz toľko km. To, že koľko DPF vydrží záleží práve od spôsobu akým sa auto používa. Krátke jazdy v meste so studeným motorom ho zničia rýchla, naopak dlhé jazdy po okreskách alebo po diaľnici filtru vyhovujú, lebo má príležitosť sa pravidelne a včas vypáliť. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrkiller Vloženo 19. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 19. Listopad 2016 Koukal jsi přes diagnostiku jak na tom je ten DPF? Já osobně těm kilometrům vůbec nevěřím. Pokud by měla ta fabia takový nájezd tak ten dpf musí být před smrtí. Řekl bych že má tak o 100 000 km více. A to by byl dpf tak za půlkou života. Já mám sice jiný motor ale s DPF a při 165 000 stále bez potíží. Řekl bych že při normálním stylu jízd a kombinací dálnic, okresek a města ti dpf vydrží těch 250 000km.. Ale jestli už to ta fabia nemá jednou najeto. Rozhodně bych před uvažováním o novém prohlédl diagnostiku dpf. A vyčištění stojí nějakých 8000kč při repasu tlakem a při vysoké teplotě dělá to co vím firma DPF tech. Koukni na jejich stránky. A rozhodně mě příjde za 28 000 nehorázně drahý tento dpf když není oreginál. Já našel na 1,6 TDI za 13 000 s dph na netu .. Samozřejmě otázkou je, kolik vydrží . Dal bych přednost čištění a rozhodně si o tom něco prostuduj než se pro něco rozhodneš. Já bych určitě nevolil lití chemie do motoru nebo nádrže na vyčištění DPF.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kaniiisek Vloženo 22. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2016 Ta fabia opravdu takový nájezd má .. přes diagnostiku jsem koukal a měl jsem 40% opotřebení filtru. Opotřebení DPF filtru je závislé pouze na najetých km, nebo aj na stáří vozidla? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petrkiller Vloženo 22. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 22. Listopad 2016 Nevím jak by mohlo mít vliv stáří je to keramické sítko. Zanáší se jízdou a motohodinami. 40% by odpovídalo asi i nájezdu ale po městě. Tak nevím proc bys chtěl měnit dpf. Ohlídej si to a až budeš mít najeto třeba o 30 000 km víc, zkontroluj si DPF kolik má. Ať víš jak se rychle zanáší. Podle mě je dost pozdě řešit závadu až se rozsvítí kontrolka. To by taky mohlo ten filtr tak zanést že už nepůjde vyčistit. Když by tě to třeba potkalo na dovolené a tisíce km domů.. Ale poté až bude mít chvíli před plným zaplněním, tak ho necháš vyčistit a bude .. Žádný nový filtr nedávej pokud nebude poškozený a půjde vyčistit. Popřípadě jde sehnat druhovýroba za nějakých 10-15 000 co jsem koukal .. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kaniiisek Vloženo 24. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 24. Listopad 2016 OK, díky za rady....máš pravdu ohledně převážné jízdy předchozího majitele po městě a na kratší vzdálenosti. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pávek.. Vloženo 5. Červenec 2017 Sdílet Vloženo 5. Červenec 2017 (editace) Zdarec, lidi, chtěl bych se zeptat jak se přes vag com diagnostikuje dpf, děkuji za případné odpovědi, myslím v jakých skupinách jsou Měřené hodnoty DPF a tak. Editováno: 7. Červenec 2017, autor: pávek.. Doplnění Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.