Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo
před 2 hodinami, rkonf napsal:

Ono to není jen o SW povolení, ale i o úhradě licenčních poplatků.

Licenční poplatky, že si pustím obraz z mého mobilu na displej auta?

• o 4 týdny později...
Vloženo

Na mapy.cz pro AA jsem se moc těšil. Ještě jsem nezkoušel, ale prý to není žádná hitparáda. Google vývojářům neumožňuje naprogramovat téměř nic. Takže nejde např. posouvat mapou, nejde zoomovat, v historii může být max. 6 položek a z AA se nedá dostat ani do naplánovaných tras v Moje mapy (je potřeba si trasu otevřít v telefonu a až pak připojit k AA).

• o 2 týdny později...
Vloženo
V 20. 4. 2021 na 11:40, slapnahrabe napsal:

Mi ty mapy.cz navíc docela i padají, máte s tím také někdo problém? Google mapy, Waze a Sygic bez problému.

Tak jsem mapy.cz na AA krátce vyzkoušel, nic mi nepadá. 

• o 1 rok později...
Vloženo

Zdravím všechny kdo pomůže v android autorádiu deaktivovat zpátečku. Vždy při zařazení zpátečky se rádio přepne a chce asi couvací kamerku vše přestane hrát - to fakt nepotřebuji. Prostě poradí někdo jak vypnout tu zpátečku ?  Předem děkuji.

Vloženo

Podla mna skor vec Android Autoradia. Dotycny predpokladam myslel androidove (cinske) radio a nie Android Auto (ktore patri pod Smartlink). 

Pri beznom AA sa predsa caka len na senzory alebo kameru automaticky, podla toho, co je vo vybave. Este som sa nestretol s tym, aby sa spustala kamera samovolne namiesto senzorov. Navyse kamera nevypne zvuk uplne, ako uvadza jira486, len ho stlmi. To iste senzory. 

Chcelo by pockat na odpoved a pripadne presunut. Idealne keby bol uvedeny typ radia, ci niekto nema take iste v aute

• o 2 roky později...
Vloženo

Připojím můj postřeh a další příjemný posun v konektivitě mého vozu Rapid MR 2019. Delší dobu jsem si lámal hlavu, proč mi v Android auto (AA) většinou nejde hlasové ovládání zadávání cílů v App mapy.com (dříve mapy.cz), ale občas sporadicky to jde 🤔. Dnes jsem měl čas se tomu věnovat a trochu popřemýšlet. Aby to jelo, potřebuje to v první řadě připojení k webu, toť můj selský rozum (víc do hloubky jsem v tomhle už negramotný 😆). Mobil mám Samsung Galagy A52S 5G (Android 14), infotaiment Amundsen+ (5Q0 035 874C, aktualizovaný SW naposledy 07/2022). V mobilu jsem měl nastálo zaplý příjem Wi-Fi a mobilních dat. Po nasednutí do auta většinou není dostupná žádná Wi-Fi + jsou zaplá mobilní data. Za této kombinace se hlasové ovládání v AA sice aktivuje, jakoby i detekuje hlasový pokyn, ale poté hned vypadne bez výsledku. Napadlo mě zkusit vypnout příjem Wi-Fi a jet jen na mobilní data. Ejhle, hlasové ovládání perfektně funguje a nejen mapy.com, ale stejně dobře i např. hledání ve Spotify 😀. Prostě to nějak bralo jako prioritu tu nedostupnou wifinu a ne v tu chvíli dostupná mobilní data.

Zkusil jsem googlit, zda by nešlo nějaké automatické vypnutí příjmu Wi-Fi po spojení mobilu s AA. Nějaké složité návody jsem našel, přes nějaké další pofiderní App nebo přes Samsungácké App s nimiž nejsem zrovna kamarád (ani tam nemám registraci), což se mi moc nezdálo a ani mi to nešlo. Googlil jsem dál a zjistil, že přímo v Androidu lze nastavit, aby se příjem Wi-Fi automaticky vypínal, když není v dosahu žádná síť z těch co mám uložené v mobilu. V mém mobilu se to skrývá v nastavení Wi-Fi pod položkou "Intelligent Wi-Fi" a zde jsem aktivoval položku "Autom. zapnout/vypnout Wi-Fi". Otestováno a vše funguje aniž bych musel myslet na ruční zapínání/vypínání Wi-Fi, tj. v autě mimo Wi-Fi funguje hlasové ovládání a když přijdu třeba domů nebo do práce, jsem automaticky připojený k Wi-Fi. Navíc bych takto měl šetřit energii baterie v mobilu 🙂.

A proč mi dříve hlasové ovládání v autě sporadicky šlo? Asi to bylo za situace, kdy i do auta dosáhla signálem některá z v mobilu uložených Wi-Fi. Toto zkusím ještě někdy otestovat, ale jde už o drobnost.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...