Rypicong Vloženo 24. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 24. Červenec 2014 mám ještě jeden dotaz, od té doby co jsem se vracel ze Špindlu ( necelé 2 týdny ), mi při nezapnuté klimatizaci jde z výdechu smrad - přesně to smrdí jako blitky. Pokud zapnu klimatizaci, smrad přestane. Netuší někdo, co to může způsobit u fungl nového auta ? ( krom toho že by tam vlezlo nějaký zvíře, nebo tam něco zateklo ). Což nevypadalo při prvním ohledání... Nechce se mi nasávání rozebírat, tak se dopředu ptám, jestli to nemůže něco jiného způsobit... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 24. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 24. Červenec 2014 Klimatizace občas smrdí, řeší se to desinfekcí/čištěním výparníku. Ale že by to smrdělo u nového auta? Já to dělám tak, že pár km před skončením jízdy klimatizaci vypnu, aby se "vysušila". Ještě mě napadá - zkus zkontrolovat kabinový filtr, jestli náhodou není mokrý. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 24. Červenec 2014 Autor Sdílet Vloženo 24. Červenec 2014 něco jsem četl o nějakém odtokovém kanálku a že může být ucpaný, nevíš kde je u Rapida ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vormen Vloženo 25. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2014 Pokud vypínáš klimu až po zastavení, tak se není čemu divit. Jak je psáno výše, pár km před dojezdem vypnout a otevrit okýnka a tu vlhkost vyhnat, já ještě k tomu někdy pouštím topení naplno. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mkaba Vloženo 25. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2014 Přesně tak, jak klimu vypneš až po zastavení a nenecháš jí aspoň trochu vyvětrat tak začne smrdět. Jak napsal vormen, tu vlhkost je třeba vyhnat pár km před dojezdem. Pokud to dělat nebudeš tak si časem koleduješ, že se ti dřív začne usazovat na výparníku plíseň. Vzduch to pak strhává sebou a ty to dejcháš. http://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/auto/vite-jak-pouzivat-klimatizaci-jen-zapnout-nestaci/r~i:article:671652/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 25. Červenec 2014 Autor Sdílet Vloženo 25. Červenec 2014 na plíseň jsem alergickej jak kráva, no dobrá no, zkusím vypínat, ač se mi to nelíbí, lítáme do vesmíru a já budu vypínat klimošku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mkaba Vloženo 25. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2014 tak ono to dělat nemusíš, ale je jasný, že to pak chce častěji čistit ;-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 25. Červenec 2014 Autor Sdílet Vloženo 25. Červenec 2014 no dobrá, ale né že to začne smrdět u měsíc starého auta... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mkaba Vloženo 25. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2014 Jde o to, jak ti to smrdí. Mě to taky trochu smrdí, když jí vypnu, ale hned to zmizí. Podle mě je to normální, ta vlhkost někudy musí pryč. Ale pokud ti to smrdí hodně tak bych nečekal a odvezl to do servisu. Rejpat se v tom nemá smysl, když to máš nový. Samozřejmě ti to nejdřív asi vyčistí, ale pokud to bude smrdět dál tak snad si poraděj Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 25. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2014 Protože se zápach z klimy už netýká původního problému, oddělil jsem to do samostatného vlákna. Ono by se to tady stejně časem objevilo, tak jako u jiných typů škodovek. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 25. Červenec 2014 Autor Sdílet Vloženo 25. Červenec 2014 @Pawouk jo v pohodě no, ukrutný smrad to vyloženě není ( na stupnici od 1 - 5 bych dal 2 - 3 , ale třeba včera jsem ještě večer se s tím sral, filtr není vlhký, odtokový kanál jsem nenašel tak jsem zapnul topení a vyfoukal, dnes ráno jel do práce a bez klimatizace a žádný zápach. Zkusím to nějak vysledovat - vypínat před dojezdem jestli to pomůže. Já vím že je to nové a mohl bych to dát do servisu, ale pokud to bude prkotina, tak si to radši udělám sám, dát do servisu znamená nechat tam auto, to se mi nehodí... I když možná když se to nezlepší tak to tam stejně dám, protože mi i vydává podivné zvuky a překontrolování směsi, oleje a těsnosti nepomohlo. Tak je to prý na delší zkoumání a to znamená to tam nechat několik dní... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 25. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2014 Podle mě bys zápach stejně nevyreklamoval (pokud je způsoben vlhkostí na výparniku). Oni ti to za nějaký bakšiš tak maximálně vyčistí. A k vysušování před dojezdem - to má ještě druhou stránku, postupné vyrovnání vnitřní a vnější teploty. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
molczik Vloženo 25. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2014 Máme na Rapidu puštěnou klimu v režimu AUTO v zimě, v létě a nikdy jsem jí před dojezdem nevypínal. Po 13 měsících používání auta nic nesmrdí a vše maká OK. (preventivně jí ale necham teď někdy v létě dezinfikovat) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M_ike Vloženo 25. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2014 Tady se jedna o manualni klimatizaci, nikoliv o automatickou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fotrik Vloženo 25. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2014 A neni to jedno? Pokud mam na automaticke trvale nastavenych 19 a venku je 35 (to je prikad), tak budu mit casem stejny problem, ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 25. Červenec 2014 Autor Sdílet Vloženo 25. Červenec 2014 ntj, ale já řeším to, že mi to začalo smrdět u auta co jsem měl necelé 3 týdny... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mkaba Vloženo 25. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2014 Ale to že to nesmrdí, neznamená, že z výparníku nejde do auta všelijakej bacil. Pokud výparník zůstane vlhkej tak se tam plíseň časem prostě vytvoří. Takže je dobře, když se to pravidelně čistí ;-) Možná automatická funguje v určitých režimem a za určitých podmínek se vypíná a odvětrává, možná má lepší filtr a ty nic necítíš, ale to nevím pouze hádám :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 25. Červenec 2014 Autor Sdílet Vloženo 25. Červenec 2014 jinak jsem teda přešel na režim vypínání před koncem trasy a zatím nic, tak uvidím, ale moc nadšený z toho nejsem... To vědět, tak přepadnu benzínku ať mám i na automatickou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mkaba Vloženo 25. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2014 Jak říká pavouk, ber to tak, že se tvoje tělo lépe adoptujte na venkovní teplotu a nebudeš mít v krku knedlík :-) já po městě klimošku nepoužívám, u nás je to samej kopec a žere to pak jak prase. Navíc těch pár kilometrů co ujedu to vůbec nemá efekt. Ale dálky to je super, výkonově a na spotřebu paráda. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 25. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2014 Jestli už ti na výparníku roste plíseň, tak vysušování asi nepomůže. To bylo myšleno jako prevence. Ovšem je divné, že ti to zapáchá tak brzo. Na soukromém autě to tak praktikuji a klima za tři roky ještě nezasmrádla. Na služební Fabii na to kašlu a musí se kvůli zápachu nechat čistit minimálně jednou ročně. Zrovna nedávno jsem "nafasoval" nějaký sprej na čištění, jenže to byl ten, co se vystříká do interiéru a nechá se prohnat vnitřní cirkulací, což zrovna není to pravé ořechové. Prozatím to přestalo smrdět. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 25. Červenec 2014 Autor Sdílet Vloženo 25. Červenec 2014 (editace) je to divný no, hele kde má Rapid ty odtokový kanálky ? je dost možný, že to je nějakým záhadným způsobem zanešený... PS: zima v autě mi nevadí, jsem podivín, v zimě potřebuju maximální horko a v létě zase zimu, tyhle přechody mi nevadí Editováno: 25. Červenec 2014, autor: Rypicong Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 25. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 25. Červenec 2014 jj, s někým to ovšem zamává. Odtokový kanálky nevím. Pokusím se něco zjistit. Úspěch nezaručuji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rypicong Vloženo 25. Červenec 2014 Autor Sdílet Vloženo 25. Červenec 2014 ok, díky... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 30. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 30. Červenec 2014 tak Pavle síce neskoro,ale predsa ... ...i keď som si to vyskúšal nájsť naživo na vozidle a poviem,že to je dosť obtiažne 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 30. Červenec 2014 Sdílet Vloženo 30. Červenec 2014 Já věděl že nezklameš. Dík. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.