Přejít na obsah

přečipování 1.4 mpi


luckyluck

Doporučené příspěvky

Tak pořád přemýšlím, jestli se vyplatí seřízení řídící jednotky (třeba od Cimbu) u Fábky 1.4 MPI 50 KW.

Deklarujou zvýšení na 57kw, lepší krouťák, atd.. a co mě překvapuje, tak deklarujou nižší spotřebu o cca 0,5 litru. Jednou jsem se ptal známého, co má známého..hi.. co tohle dělá taky, a prej to je blbost, že spotřeba u tohodle motoru spíše vzroste..

Máte někdo zkušenost nebo tušíte jak to tedy opravdu je..?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám Fábii 1.4MPI 50KW chip na 58KW CIMBU....no řekl bych je to trochu znát..hlavně při vyších otáčkách...kolem 3000ot....líp táhne...testoval jsem z z jinou Fábii do kopce jely jsem stejně a moje Chip..Fábii jela líp..a lépe táhla..možná spotřeba ..nevím..normální..kombi...na mojí Fábi kolem 7....když jsem jel mimo...delší trat...tak dokonce pod 6...!!!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

a když už jsme u toho, projeví se takováto úprava třeba na větším opotřebení nějakých dílů v autě, nebo třeba něco může až odejít...?

..já vím že jde o nějakých deset koní, ale i tak..

Jinak poměr výkon/cena? ..zatím jsem si neudělal názor, přijde mi to dost drahé, ale pohledem jinak, tak pět tisíc nechá člověk v servisu kolikrát a ani nemrkne.. tak já nevím :unsure:

Já se bojím hlavně té spotřeby, abych nejezdil s pocitem většího výkonu o litr zdáž :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Brácha si nechal přečipovat 1,4/50 kW u Sportmotoru a je to velmi znát. Jel jsem s jeho Fábkou před čipem a po čipu (ve stejný den) a můžu s klidem napsat, že auto jde o mnoho lépe "za plynem", taktéž lépe táhne "od spodu", i ve vyšších otáčkách je živější. Kromě toho má i sportovnější zvuk. Kdybych s tím autem nejel, tak tomu neuvěřím a mektal bych tu něco o placebo efektu jako ostatní teoretici :D

Celkové hodnocení - před čipem to byla líná lemra, (alespoň v porovnání s tou mojí), po čipu jede líp než sériová 1,4 16V/55 kW.

Od čipu uplynuly 2 roky, najel cca 35 t km a motor je pořád v pohodě (teď má najeto 80t km).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

njo, jestli nejsi agent sportmotoru, tak je to docela přesvědčivé.. a netušíš ještě, jak je na tom se spotřebou?

Agent Sportmotoru určitě nejsem ;) Sám jsem čipoval jinde. Se spotřebou je na tom stejně blbě, protože jezdí jako prase. Tebe ale asi zajímá, zda spotřeba klesne o těch deklarovaných 0,5 litru/100 km. Tomu bych moc nevěřil, protože oni to uvádějí: při stejném stylu jízdy... Ovšem Ty (tím myslím bežného zákazníka) si na zvýšený výkon motoru snadno zvykneš, takže v praxi se sníženou spotřebou nepočítej. Ale současně bych to řekl tak, že samotným přečipováním Ti spotřeba nevzroste.

Editováno: , autor: Milan
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jj, to chápu, zajímalo mě spíš jestli spotřeba nevzroste..

je ještě nějaká rozumná alternativa, kde přečipovat?

Sportmotor příp. Cimbu

Prospekty od Cimbu mají ve vetšině autosalonů a Cimbu pak drží záruku na motor. Alespoň tak je to proklamováno. Tomu však odpovídá zejména cena úpravy :( .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem to dal do servisu byly to ty klapky! Byly zadelane ze spatneho benzinu a pry nemam tankovat na levnych benkynkach napr. ONO, Hpernova, Globus a u pochybnejch levnejch benzinek. Jsem s Usti nad Labem!

Tady se pohybuje benzin Od 25,60 az 29,90l/Kc

Tak jakej si date????

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já tankuji to co mám v podpisu, ale nechci se o tom rozepisovat, bo hodně lidí říká, že utrácím zbytečně...

obycajne tankujem zasadne Shell, kvalitny benzin nie tie sracky od Slovnaftu alebo riedene z diskontu. Motor sa podakuje. Jo a sem tam V power racing. nie je to len reklama, ten benzin je fakt spickova kvalita a je to poznat, teda ak ten motor poznate a aj ho citite tak viete porovnat tu zmenu. ako je to u vas s benzinom, lebo u nas klesa cena uz asi mesiac, az sa cloveku nechce verit

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 roky později...

Měl bych dotaz na zkušenější :) přemýšlel jsem o chipu na mojí Fábku a chci se zeptat-má to vůbec smysl??Motor má najeto 150000 ale čekl bych že je v dobré kondici,nehoním ho za studena atd. a nikdy s ním nebyl žádný problém(ťuk,ťuk).Má cenu tam něco takovýho dělat nebo se na to mam vykašlat.Jiný úpravy jako vačka,hlava a tak určitě dělat nebudu,šlo by čistě jen o čip.Našel sem tuhle firmu http://www.chiptuner.cz/ kde mají docela dobrou cenu,a přesvědčivý kecy okolo(nejvíc se mi tam líbí to pojištění odpovědnosti) a v referencích maj uvedenej i Octavia-club.Je mi jasný,že to není žádnej Dieselpower nebo TDIfun ale tak tam by stejne asi MPIčko nedělali.Tak co si o tom myslíte a co mi radíte?Je mi jasný že to neni žádný terno a čipovat atmosféru je více méně blbost ale u tohohle motoru by to bylo celkem si myslim i poznat.......??

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já sice nemám chip, ale měl jsem na zkoušku sportovní filtr. Výkon nepřidá, ale i tak to bylo znát, takže chip poznáš bych řekl určitě. Co jsem se tu dočetl tak ti zmizí prodleva plynu a auto bude o něco živější. Když přečipuješ, koupíš sportovní vložku do filtru tak se ti určitě pojede líp :-) A jestli máš 150 000 a motor v dobrý kondici, udržovanej, tak bych do toho šel ;-) protože tu někteří maníci mají MPI a najeto přes 400 000, takže ten motor vydrží když bude majitel chtít. Chipem motoru neublížíš, to záleží jen na stylu jízdy a údržbě

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No já čip mám od Cimbu od loňska 1,4 50KW AQW . Je to poznat , ale zázrak od toho nečekej . Zlepšil se krouťák líp to táhne od spodu a i ve vyšších rychlostech to jde ještě za plynem což seriovka ne . Spotřeba je stejná , ale když šlapeš tak je vyšší . Mě to stálo 3000 víc bych za to nedal to nemá smysl . Na čip jsme se domluvily tady na foru a Cimbu dá slevu , když je víc lidí .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mam čipnutu 44-ku od cimbu, určite je to poznať, bez čipu to bol neskutočný lekvár, teba ale zauijíma spotreba, išla naozaj dole, len má to jeden háčik, na čip si rýchlo zvykneš a začneš chodiť svižne, takže sa vrátiš na pôvodnú hodnotu, ja jazdím v rozsahu 2000-3000 otáčok a spotrebu mám 6,5

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No já teda nevim,odevšad slyšim,že Cimbu je nalejvač atd. ale nevim jestli jinde kde by delali MPIčko by to bylo jinak...našel sem tuhle stránku http://chiptuner.cz/ dělali tam auta pár lidem z octavia clubu, ale zase jinde sem cetl nejaky afery s touhle firmou,nejspis nejaky nalejvaci?? 3000 je pekna cena ale zase nevim no,nestoji to za zkurveni motoru...diesela bych tam teda na 100% nedal ale tak MPIčko?? slibují po čipu hodnoty jako vesměs jinde:49KW a 132Nm a ten kroutaky si myslim uz docela jde ne?? navíc píšou pojištění odpovědnosti a záloha původních map...nemá někdo s touhle firmou nějakou zkušenost??? možná kdyby do toho šel ještě někdo tak o tom začnu vážně uvažovat...nebo se na to rovnou vys*at a prostě se smířit s tím že to je prostě lenochod a zůstane lenochodem???

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...