martin8xf Vloženo 25. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 25. Prosinec 2020 mam možná blbej dotaz ale neporadí někdo kdo dělal vyměnu oleje svépomocí, je nutné demontovat kryt pod motorem při vyměně oleje a olej. filtru? jak jsem tak koukal je tam poměrně dost šroubu co drží ten kryt, mám ted najeto 5000km a trochu času tak jsem ho chtěl vyměnit. neporadí někdo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rapid1.0 Vloženo 25. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 25. Prosinec 2020 Ano, je to nutné. Ale sundání je hračka, stejně tak ho vrátit zpět. Toho se bát nemusíš a určitě bych se kvůli tomu nenechal odradit od výměny oleje 👍 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martin8xf Vloženo 26. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 26. Prosinec 2020 ok, děkuji předtím jsem měl yetiho 1,4 a tam to bylo naprosto v pohodě - filtr nahoře na motoru a šroub na vypouštění oleje mimo kryt motoru. tady jsem ten filtr ani nenašel předpokládám že je někde zespodu a kryt se musí demontovat. no nějak se stím asi zítra poperu, jenom ten přístup nic moc ale to mne určitě neodradí. olej a filtr jsem zakoupil jo a ještě přední stěrače, ty origo jsou fakt hrzný- koupil jsem BOSCH. snad budou lepší. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martin8xf Vloženo 29. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 29. Prosinec 2020 tak dnes vyměněno, vyměna v pohodě vypuštěno 4,3l oleje- nechal jsem to přes noc kapat- dáno zpět taktéž 4,3l oleje. filtr origo - přesně takový tam i byl z výroby. vypouštěcí šroub jsem dal puvodní, olej shell ultra professional av-l 0w20/vw508-509. najeto 5270km. spokojenost i se spotřebou - ted jsem to byl projet ujeto 73km spotřeba 5,9l/100km - cesta okrsky tak nějak na pohodu 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hophop Vloženo 30. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2020 Zdravím pánové , mám dotaz zda se dá na Karoqu vynulovat servisní interval bez diagnostiky , tlačítky jak na oct ll. Olej si měním sám. Nehodlám podporovat ty zlodějský ceny 5.000.- za výměnu oleje. Díky za radu . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Rušaj Vloženo 30. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2020 Asi ne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dafro Vloženo 30. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2020 (editace) Nulování ukazatele „Olejový servis“ – Stisknout a držet tlačítko -1- 0.0/SET na panelu přístrojů. – Zapnout zapalování. – Uvolnit tlačítko -1- 0.0/SET , na displeji panelu přístrojů se zobrazí následujicí hlášení: Vynulovat olejový servis? – Potvrdit vynulování tlačítkem -1- 0.0/SET . Na displeji panelu přístrojů se zobrazí následujicí hlášení: Servis vynulován Ukazatel „Olejový servis“ je vynulován. Nulování ukazatele „Prohlídka“ Poznámka ♦ Hlášení „Vynulovat olejový servis“ a „Vynulovat prohlídku“ následují bezprostředně po sobě. ♦ Pro vynulování je třeba vybrat správný ukazatel. ♦ Je-li třeba pro vybrání správného ukazatele postup znovu opakovat, je nutné po vypnutí zapalování počkat cca 60 s, než zhasnou údaje zobrazené na displeji -2-. Pak znovu stisknout tlačítko 0.0/SET. – Stisknout a držet tlačítko -1- 0.0/SET na panelu přístrojů. – Zapnout zapalování. – Uvolnit tlačítko -1- 0.0/SET , na displeji panelu přístrojů se zobrazí následujicí hlášení: Vynulovat prohlídku? – Potvrdit vynulování tlačítkem -1- 0.0/SET . Na displeji panelu přístrojů se zobrazí následujicí hlášení: Servis vynulován Ukazatel „Prohlídka“ je vynulován. POZOR! ♦ Vozy s proměnlivými servisní intervaly (QI6) z výrobního závodu se tímto postupem automaticky překódují na pevné servisní intervaly. ♦ Zpětné přékódování na proměnlivé servisní intervaly (QI6) je možné pouze pomocí -VAS • V případě výměny oleje je nutné vynulovat ukazatel servisních intervalů pro Olejový servis. • V případě Prohlídky je nutné vynulovat ukazatel servisních intervalů pro Prohlídku . • V případě Prohlídky spojené s výměnou oleje je nutné vynulovat oba ukazatele servisních intervalů. U vozů vybavených systémem KESSY: • zavřít všechny dveře • zavřít víko zavazadlového a motorového prostoru Editováno: 30. Prosinec 2020, autor: dafro 3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hophop Vloženo 30. Prosinec 2020 Sdílet Vloženo 30. Prosinec 2020 Super , díky za návod 👍, dřív to psali v návodu dnes by nejraděj i dofukovali pneu v autorizovaným servisu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
davi72 Vloženo 1. Únor 2021 Sdílet Vloženo 1. Únor 2021 (editace) Editováno: 1. Únor 2021, autor: davi72 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hophop Vloženo 2. Únor 2021 Sdílet Vloženo 2. Únor 2021 Teď je zajímavý článek ve Světě motorů co se týče specifikace motorových olejů do Škodovek a koncernových značek. Tak podle tiskového mluvčího ŠA se do návodu norma oleje nepíše záměrně protože bychom se v tom nedokázali orientovat a tak nám to ŠA chce zjednodušit. Skrátka z nás Škoda dělá blbce a nahání si dušičky do autorizáků. Všem doporučuji si článek přečíst a děkuji SM. 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
BoBo88 Vloženo 16. Únor 2021 Sdílet Vloženo 16. Únor 2021 dával někdo z vás přes výměnou oleje přísadu na pročištění motoru? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rapid1.0 Vloženo 17. Únor 2021 Sdílet Vloženo 17. Únor 2021 Při výměně oleje po 15tis km/1 rok takové přísady podle mého názoru postrádají smysl. Oleje sami o sobě obsahují aditiva, které rozpouští případné usazeniny a při pravidelné a včasné výměně na to olej stačí sám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo 9. Březen 2021 Sdílet Vloženo 9. Březen 2021 Je nutne pri vlastnej vymene oleja v motore DADA vzdy menit vypustaciu skrutku,alebo staci iba to tesnenie?Mam kovovu,nie plastovu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martin Rušaj Vloženo 10. Březen 2021 Sdílet Vloženo 10. Březen 2021 Myslím si, že je to jedno. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
davi72 Vloženo 10. Březen 2021 Sdílet Vloženo 10. Březen 2021 @Patrik1971 těsnění určitě dej nové.Šroub nemusíš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 10. Březen 2021 Sdílet Vloženo 10. Březen 2021 vzhľadom na to že sa nedá deliť tak N90813202 2 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
davi72 Vloženo 10. Březen 2021 Sdílet Vloženo 10. Březen 2021 TĚSNĚNÍ VÝPUSTNÉHO ŠROUB OLEJOVÉ VANY 14X20 ORIGINÁL Škoda CITIGO 10/2011- Škoda FABIA III 8/2014- Škoda KAROQ 7/2017- Škoda KODIAQ 10/2016- Škoda OCTAVIA II 11/2008-6/2013 Škoda OCTAVIA II 2/... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bumbisek Vloženo 8. Duben 2021 Sdílet Vloženo 8. Duben 2021 Ahoj, chtěl bych se zeptat jaký olej a filtr, nebo co vše vyměnit po 15 000, značka atd. Tuto výměnu si chci udělat sám, další až v servisu. KAROQ 1,5 TSI DSG 2020 děkuji moc :) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hophop Vloženo 8. Duben 2021 Sdílet Vloženo 8. Duben 2021 Já kupuji Castrol Edge 5w-30 LL (50400) , může být i řidčí 0w-20 (50800) , oba jsou schválený , vejde tam cca 4,3 l. Filtr Mann W712/95 , hliníkovou pdložku 14/2. Budeš potřebovat na povolení plastového krytu pod motorem dva torxy , myslím že 35 a 50 no a na výpustný šroub 19 ořech. Přístup k filtru je naprosto bez problému. A super je nástavec na povolení filtru . Je to hoďka práce i s čekáním než vykape starý olej a ušetříš tak 3500.- V servisu je to za 5000.- Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bumbisek Vloženo 25. Duben 2021 Sdílet Vloženo 25. Duben 2021 V 8. 4. 2021 na 21:26, Hophop napsal: Já kupuji Castrol Edge 5w-30 LL (50400) , může být i řidčí 0w-20 (50800) , oba jsou schválený , vejde tam cca 4,3 l. Filtr Mann W712/95 , hliníkovou pdložku 14/2. Budeš potřebovat na povolení plastového krytu pod motorem dva torxy , myslím že 35 a 50 no a na výpustný šroub 19 ořech. Přístup k filtru je naprosto bez problému. A super je nástavec na povolení filtru . Je to hoďka práce i s čekáním než vykape starý olej a ušetříš tak 3500.- V servisu je to za 5000.- děkuji moc ☺️ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marhor Vloženo 12. Červen 2021 Sdílet Vloženo 12. Červen 2021 V pátek jsem byl v servisu na prohlídce 30.000 km plus výměna oleje. Od návštěvy servisu jsem ujel asi 40 km. V menu Servis mi svítí Příští výměna oleje 26.700 km. Tušíte někdo, proč tam není 29.960 km?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 13. Červen 2021 Sdílet Vloženo 13. Červen 2021 Protože je to proměnlivým interval, takže je to 15-30tis. podle toho jak se jezdí, auto proste vyhodnotilo, že bude třeba výměna o něco dříve. Nejezdíš třeba více krátkých tras? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marhor Vloženo 13. Červen 2021 Sdílet Vloženo 13. Červen 2021 Jezdíme kolem komína, ale to nemohl za 40 km od vynulování počítadla poznat. Vypadá to, že SW používá pro stanovení příští výměny dlouhodobou historii. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 13. Červen 2021 Sdílet Vloženo 13. Červen 2021 Však před výměnou jsi taky s autem jezdil, ty data se použijí, výměna a reset intervalu neznamená, ze auto zapomene jak se jezdilo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MIREC66 Vloženo 22. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 22. Říjen 2021 Servis 60000 km,1,5TSI,02/2018, olej OW 20 4,3L ,výmena brzdovej kvapaliny,filter olejový,4ks sviečka, diagnostika OK. , interval Long Life 30000km , material 190euro(4800CZK),práca 91euro(2300CZK), AUTO-CENTRUM Dubnica nad Váhom. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.