Prosinec 25, 20204 r mam možná blbej dotaz ale neporadí někdo kdo dělal vyměnu oleje svépomocí, je nutné demontovat kryt pod motorem při vyměně oleje a olej. filtru? jak jsem tak koukal je tam poměrně dost šroubu co drží ten kryt, mám ted najeto 5000km a trochu času tak jsem ho chtěl vyměnit. neporadí někdo?
Prosinec 25, 20204 r Ano, je to nutné. Ale sundání je hračka, stejně tak ho vrátit zpět. Toho se bát nemusíš a určitě bych se kvůli tomu nenechal odradit od výměny oleje 👍
Prosinec 26, 20204 r ok, děkuji předtím jsem měl yetiho 1,4 a tam to bylo naprosto v pohodě - filtr nahoře na motoru a šroub na vypouštění oleje mimo kryt motoru. tady jsem ten filtr ani nenašel předpokládám že je někde zespodu a kryt se musí demontovat. no nějak se stím asi zítra poperu, jenom ten přístup nic moc ale to mne určitě neodradí. olej a filtr jsem zakoupil jo a ještě přední stěrače, ty origo jsou fakt hrzný- koupil jsem BOSCH. snad budou lepší.
Prosinec 29, 20204 r tak dnes vyměněno, vyměna v pohodě vypuštěno 4,3l oleje- nechal jsem to přes noc kapat- dáno zpět taktéž 4,3l oleje. filtr origo - přesně takový tam i byl z výroby. vypouštěcí šroub jsem dal puvodní, olej shell ultra professional av-l 0w20/vw508-509. najeto 5270km. spokojenost i se spotřebou - ted jsem to byl projet ujeto 73km spotřeba 5,9l/100km - cesta okrsky tak nějak na pohodu
Prosinec 30, 20204 r Zdravím pánové , mám dotaz zda se dá na Karoqu vynulovat servisní interval bez diagnostiky , tlačítky jak na oct ll. Olej si měním sám. Nehodlám podporovat ty zlodějský ceny 5.000.- za výměnu oleje. Díky za radu .
Prosinec 30, 20204 r Nulování ukazatele „Olejový servis“ – Stisknout a držet tlačítko -1- 0.0/SET na panelu přístrojů. – Zapnout zapalování. – Uvolnit tlačítko -1- 0.0/SET , na displeji panelu přístrojů se zobrazí následujicí hlášení: Vynulovat olejový servis? – Potvrdit vynulování tlačítkem -1- 0.0/SET . Na displeji panelu přístrojů se zobrazí následujicí hlášení: Servis vynulován Ukazatel „Olejový servis“ je vynulován. Nulování ukazatele „Prohlídka“ Poznámka ♦ Hlášení „Vynulovat olejový servis“ a „Vynulovat prohlídku“ následují bezprostředně po sobě. ♦ Pro vynulování je třeba vybrat správný ukazatel. ♦ Je-li třeba pro vybrání správného ukazatele postup znovu opakovat, je nutné po vypnutí zapalování počkat cca 60 s, než zhasnou údaje zobrazené na displeji -2-. Pak znovu stisknout tlačítko 0.0/SET. – Stisknout a držet tlačítko -1- 0.0/SET na panelu přístrojů. – Zapnout zapalování. – Uvolnit tlačítko -1- 0.0/SET , na displeji panelu přístrojů se zobrazí následujicí hlášení: Vynulovat prohlídku? – Potvrdit vynulování tlačítkem -1- 0.0/SET . Na displeji panelu přístrojů se zobrazí následujicí hlášení: Servis vynulován Ukazatel „Prohlídka“ je vynulován. POZOR! ♦ Vozy s proměnlivými servisní intervaly (QI6) z výrobního závodu se tímto postupem automaticky překódují na pevné servisní intervaly. ♦ Zpětné přékódování na proměnlivé servisní intervaly (QI6) je možné pouze pomocí -VAS • V případě výměny oleje je nutné vynulovat ukazatel servisních intervalů pro Olejový servis. • V případě Prohlídky je nutné vynulovat ukazatel servisních intervalů pro Prohlídku . • V případě Prohlídky spojené s výměnou oleje je nutné vynulovat oba ukazatele servisních intervalů. U vozů vybavených systémem KESSY: • zavřít všechny dveře • zavřít víko zavazadlového a motorového prostoru Upraveno Prosinec 30, 20204 r od dafro
Prosinec 30, 20204 r Super , díky za návod 👍, dřív to psali v návodu dnes by nejraděj i dofukovali pneu v autorizovaným servisu.
Únor 2, 20214 r Teď je zajímavý článek ve Světě motorů co se týče specifikace motorových olejů do Škodovek a koncernových značek. Tak podle tiskového mluvčího ŠA se do návodu norma oleje nepíše záměrně protože bychom se v tom nedokázali orientovat a tak nám to ŠA chce zjednodušit. Skrátka z nás Škoda dělá blbce a nahání si dušičky do autorizáků. Všem doporučuji si článek přečíst a děkuji SM.
Únor 17, 20214 r Při výměně oleje po 15tis km/1 rok takové přísady podle mého názoru postrádají smysl. Oleje sami o sobě obsahují aditiva, které rozpouští případné usazeniny a při pravidelné a včasné výměně na to olej stačí sám.
Březen 9, 20214 r Je nutne pri vlastnej vymene oleja v motore DADA vzdy menit vypustaciu skrutku,alebo staci iba to tesnenie?Mam kovovu,nie plastovu.
Březen 10, 20214 r TĚSNĚNÍ VÝPUSTNÉHO ŠROUB OLEJOVÉ VANY 14X20 ORIGINÁL Škoda CITIGO 10/2011- Škoda FABIA III 8/2014- Škoda KAROQ 7/2017- Škoda KODIAQ 10/2016- Škoda OCTAVIA II 11/2008-6/2013 Škoda OCTAVIA II 2/...
Duben 8, 20214 r Ahoj, chtěl bych se zeptat jaký olej a filtr, nebo co vše vyměnit po 15 000, značka atd. Tuto výměnu si chci udělat sám, další až v servisu. KAROQ 1,5 TSI DSG 2020 děkuji moc :)
Duben 8, 20214 r Já kupuji Castrol Edge 5w-30 LL (50400) , může být i řidčí 0w-20 (50800) , oba jsou schválený , vejde tam cca 4,3 l. Filtr Mann W712/95 , hliníkovou pdložku 14/2. Budeš potřebovat na povolení plastového krytu pod motorem dva torxy , myslím že 35 a 50 no a na výpustný šroub 19 ořech. Přístup k filtru je naprosto bez problému. A super je nástavec na povolení filtru . Je to hoďka práce i s čekáním než vykape starý olej a ušetříš tak 3500.- V servisu je to za 5000.-
Duben 25, 20214 r V 8. 4. 2021 na 21:26, Hophop napsal: Já kupuji Castrol Edge 5w-30 LL (50400) , může být i řidčí 0w-20 (50800) , oba jsou schválený , vejde tam cca 4,3 l. Filtr Mann W712/95 , hliníkovou pdložku 14/2. Budeš potřebovat na povolení plastového krytu pod motorem dva torxy , myslím že 35 a 50 no a na výpustný šroub 19 ořech. Přístup k filtru je naprosto bez problému. A super je nástavec na povolení filtru . Je to hoďka práce i s čekáním než vykape starý olej a ušetříš tak 3500.- V servisu je to za 5000.- děkuji moc ☺️
Červen 12, 20214 r V pátek jsem byl v servisu na prohlídce 30.000 km plus výměna oleje. Od návštěvy servisu jsem ujel asi 40 km. V menu Servis mi svítí Příští výměna oleje 26.700 km. Tušíte někdo, proč tam není 29.960 km??
Červen 13, 20214 r Protože je to proměnlivým interval, takže je to 15-30tis. podle toho jak se jezdí, auto proste vyhodnotilo, že bude třeba výměna o něco dříve. Nejezdíš třeba více krátkých tras?
Červen 13, 20214 r Jezdíme kolem komína, ale to nemohl za 40 km od vynulování počítadla poznat. Vypadá to, že SW používá pro stanovení příští výměny dlouhodobou historii.
Červen 13, 20214 r Však před výměnou jsi taky s autem jezdil, ty data se použijí, výměna a reset intervalu neznamená, ze auto zapomene jak se jezdilo.
Říjen 22, 20213 r Servis 60000 km,1,5TSI,02/2018, olej OW 20 4,3L ,výmena brzdovej kvapaliny,filter olejový,4ks sviečka, diagnostika OK. , interval Long Life 30000km , material 190euro(4800CZK),práca 91euro(2300CZK), AUTO-CENTRUM Dubnica nad Váhom.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.