Červenec 17, 20196 r Konečně jsem ji potkal v provozu a rovnou 2x....jen je naprd, že u první (Šumperk), která jela proti mě, jsem si myslel, že jde o facelift Fabie 3 a v druhém případě (ze zadu, Frýdek Místek) jsem myslel, že jde zase a jen o další Fiat Tipo....ach jo. Ale jinak auto z venku povedené....
Červenec 19, 20196 r @PetriCZECH No, tak to vypadá, že Tipo asi dobře neznáš. To má vzadu úplně jiný tvar horní poloviny zadních dveří. Scala to má celé ze skla a to je jakoby obdélníkové (jasně skoro rovné hrany) a to až k zadním svítilnám. A Tipo má sklo jakoby vsazené, přičemž svislé hrany jsou dosti zakulacené. Sklo se ani zdaleka nepřibližuje ke svítilnám.
Červenec 19, 20196 r na druhou stranu, ani Scala nemusí mít okno až ke světlům: Ale musí se nechat, že ty světla se zahnutým okrajem dolů jsou dnes docela populární a má to hodně automobilek (WV, Audi(to už se od tohoto řešení odklání), Škoda, Fiat, (BMW má ohyb nahoru), Toyota, hyundai (nová Elantra), Kia (v určité obdobě na nové Optimě)...)
Červenec 22, 20196 r @Joscer myslím, že @Martab to tady názorně předvedl, takže si myslím, že jsem se "až tak moc nesekl". Taky berte v potaz, že na silnici jedete a auto si neprohlížíte jak tady u monitoru. Prostě pudlo problému je v tom, že u Scaly postrádám originalitu a pozoruji jen opis od jiných značek, což mě právě u Stafaniho vůbec nepřekvapuje. U nás prodávaný Kamiq bude ten samý případ, tam pro změnu okopíroval Hyundai a Citröen....
Červenec 23, 20196 r Pro mě názorně předvedl právě to, že kdo zná obě auta (a především, kdo zná Fiat Tipo), nemůže napsat "...jsem myslel, že jde zase a jen o další Fiat Tipo". Prostě zasklení zadních dveří jsou jiná a rozeznatelná. To je prostě můj názor.
Červenec 23, 20196 r Taky to považuju za potřebu si rejpnout. Stejně jako použití slova okopíroval Hyundai a Citroën. Výrobci mobilů potom taky kopírují jeden od druhého a co bylo dřív, slepička nebo vajíčko? Nadávalo se na Kabáňe, nadává se na Stafiniho, nadávat se bude na kohokoliv dalšího...
Červenec 23, 20196 r To samé bylo a psalo se o tom v 2007 u Fabie 2, střecha HB naprosto stejný nápad, jako už u rok na trhu Suzuki Swift.
Červenec 24, 20196 r Vývojový cyklus auta trvá i čtyři roky. Od zmrazení designu většinou uběhnou dva roky.
Červenec 24, 20196 r Porovnàní Scala/Kamiqhttps://m.autorevue.cz/skoda-kamiq-ma-kompletni-technicka-data-srovnani-se-skodou-scala
Červenec 24, 20196 r Tak on ve finále kopíruje každý. Argument, že to není možný protože atd atd je hezký, ale ve skutečnosti se automobilky mezi sebou slušně šmírují odjakživa jen v poslední době bohužel pro konečného zákazníka více. Takže se dost často stává, že se během chvíle objeví stejné rysy u různých značek automobilů.
Srpen 1, 20196 r Modrá titan metalíza v konfigurátoru již "v barvě". Jen zobrazení na autě ještě nešlape... Upraveno Srpen 1, 20196 r od Michal Tvrdík
Srpen 1, 20196 r před 2 hodinami, Michal Tvrdík napsal: Modrá titan metalíza v konfigurátoru již "v barvě". Jen zobrazení na autě ještě nešlape... Šlape na Kamiqu, ale odtud se taky bude stahovat. Měla by být k dispozici zase pro oba v týdnu 48.
Srpen 1, 20196 r sem zvědav https://www.novinky.cz/auto/clanek/i-nejnovejsi-skodovky-scala-a-kamiq-budou-odkazovat-na-slavnou-rallye-40291839
Srpen 1, 20196 r Recenze od Novinek.cz Podle této recenze neprodávanější verze bych jako nový zákazník ke Škodě nešel.https://www.novinky.cz/auto/clanek/test-skody-scala-10-tsi-velke-male-auto-40291844 v srpnovém Auto7 skončila třetí 1. Ceed 2. Mazda3 3. Scala mínusy uvádí - laciný strop, nejhlučnější uvnitř, užší vzadu i v oblasti ramen, krátké opěráky plusy - zastavení na 35,83m, motor 1.0 4. Focus 5. Corolla jo, Velvet ji sluší TOP verze i se střešním oknem, také před Globusem Čakovice ? Upraveno Srpen 2, 20196 r od Jan R.
Srpen 2, 20196 r V 1. 8. 2019 na 10:38, Yogg napsal: Šlape na Kamiqu, ale odtud se taky bude stahovat. Měla by být k dispozici zase pro oba v týdnu 48. Nejsou k dispozici pro Style volitelně zrcátka v barvě karoserie tak, jako to dřív šlo např. u OIII Scout, která měla standardně stříbrná?
Srpen 2, 20196 r před 15 hodinami, Jan R. napsal: Recenze od Novinek.cz Podle této recenze neprodávanější verze bych jako nový zákazník ke Škodě nešel.https://www.novinky.cz/auto/clanek/test-skody-scala-10-tsi-velke-male-auto-40291844 Pán se trochu odkopává tímto: " Tato kombinace motoru a převodovky tak sotva stačí na prázdné auto, pokud nechcete být brzdou provozu."
Srpen 2, 20196 r Ono asi záleží, co má redaktor doma v garáži, pokud vlastní třeba nějakou V6 BMW, pak to vysvětluje.Sent from my iPhone using Tapatalk
Srpen 2, 20196 r Ještě k těm fotkám. Zdá se mně to a nebo jsou snad všechny Scaly strašně vysoko? Už jsem se díval v salonu, ale přešel jsem to s tím, že asi budou mít zvýšený podvozek. Ale tohle už by bylo hodně podezřelý.
Srpen 2, 20196 r Takto vysoký jsou všechny, co jsem vypozoroval. Ono asi, jestli jsou vzadu slabší pružiny, když je auto laděno na komfortní jízdu a pak dá někdo na kouli kola 75kg, dozadu 3lidi a metrák krámů do kufru, to budou kola skoro v podběhu.
Srpen 4, 20196 r Přemýšlel jsem že bych téměř nového Rapida poslal do světa a pořídil Scalu, ale nakonec mě to přešlo. Na design si hold budu chvilku zvykat . Nepřišlo mi to pocitově nijak zvlášť větší uvnitř než Rapid. Hlavně ty Bulharský litry v kufru ? Vždyť je snad stejně velky... Co je měřitelný rozdíl je šířka interiéru v předu, ale o kolik ? O 4 cm ? Líbí se mi kvalitnější materiály, to je fakt super. Co ještě hodně oceňuji je šířka exteriéru v předu. To auto vypadá výrazně mohutněji a oproti tomu "čumáčku" u Rapida, ale v podstatě nic kvůli čemu bych si řekl joo tak to musím mít.
Srpen 4, 20196 r Bych si Rapida určitě nechal, 7 let výroby bude znát, dětské nemoci atd. už jsou dávno vychytané.
Srpen 4, 20196 r To by člověk měnil prakticky neustále a byl by akorát ve ztrátě. Tohle není pro normálního smrtelníka únosné a už vůbec ne rentabilní, co se finanční stránky týče. Scala je prostě dále, jelikož vývoj nezastavíš. To je prostě bez debat. Rapida si pár let nechej a třeba následně potom můžeš pouvažovat o Scale FL, či něčem jiném. Co se týče výše podvozku. Napadlo mě, zda-li to nemají prodejci vystavené s přepravními podložkami, které zvyšují světlou výšku vozu...?
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.