Martab Vloženo 1. leden 2019 Sdílet Vloženo 1. leden 2019 Budeš dělat přestavbu? Ono se to dá koupit jako modul? (tak jako třeba Xeony se dají koupit celý projektor)? Pokud ano, můžeš dát odkaz (klidně SZ)? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
plasmo Vloženo 1. leden 2019 Sdílet Vloženo 1. leden 2019 (editace) Bi-led dobrý, ale přeci jen xenon už je ověřená technologie a nemyslím, že by byli za zenitem, viz moje poslední přestavba (světla musím ještě seřídit) jinak bi-led bych použil tehle - https://autotechnik.sk/nhk-g5-bi-led-projektor-typ-hella/p15051c5947 a tohle jse Hella G5 s cobaltovou vrstvou a křišťálovou optikou, výbojky D1S 4300k, 2 roky staré originály Editováno: 1. leden 2019, autor: plasmo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 1. leden 2019 Sdílet Vloženo 1. leden 2019 Díky. ono jde hlavně o to, že Xeon musí mít ostřikovač i nivelaci, u LED stačí jen nivelace (aspoň co jsem vypozoroval FIII, Leon a další s LED mají povinně jen nivelaci a nemají ostřik). Neříkám, že je to výhra, ale o starost méně to je (pokud už to na autě někdo vše má, tak pak je to nepodstatné). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jandysss Vloženo 1. leden 2019 Sdílet Vloženo 1. leden 2019 To co mám je projektor z mazdy CX-3. Ne že by VW systém byl špatný, ale je to CAN záležitost. Kdežto Mazda má analog. Do jednotky navedu +-, na clonku + a šlape to. Teď to jen naroubovat do lampy. Problém LED projektorů je v chlazení a snímání teploty čipu. Mám doma několik projektorů s vadným tepelným senzorem a kvůli tomu jednotka omezuje proud pro čipy (svítí na 25%). Chlazení je dost velký problém, ty čipy fakt topí a potřebují chladit. Což v uzavřeném světlometu je velký problém. K ostřikům, tento světlomet má 1,8x větší světelný tok, než xenonový. Takže ostřik je opravdu podmínka. Jen strčení ruky do paprsků je k vydržení jen na 10 sekund. Takže fakt netuším, jak dlouho přežije plexi. Sent from my iPhone using Tapatalk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Georgerob Vloženo 1. leden 2019 Sdílet Vloženo 1. leden 2019 Povedená přestavba na bixenon. Vlastně by se mi něco podobnýho dost líbilo, mám sice 2 roky "starý" nový komplet lampy včetně výbojek, ale ta svítivost i tak není žádná hitparáda. Jak je to cenově? :) Klidně do zprávy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ka_r_los Vloženo 2. leden 2019 Sdílet Vloženo 2. leden 2019 před 16 hodinami, Martab napsal: Díky. ono jde hlavně o to, že Xeon musí mít ostřikovač i nivelaci, u LED stačí jen nivelace (aspoň co jsem vypozoroval FIII, Leon a další s LED mají povinně jen nivelaci a nemají ostřik). Neříkám, že je to výhra, ale o starost méně to je (pokud už to na autě někdo vše má, tak pak je to nepodstatné). Jen technická, nemotáš si to trošku? Jinak se rád přiučím a chci vidět ty auta co mají LED světla bez osřiku a mají to továrně homologované Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 2. leden 2019 Sdílet Vloženo 2. leden 2019 (editace) @ka_r_los Nevím přesně jak to je, ale třeba Fabia III Fl Monte carlo má jen nivelaci a nemá ostřik: Stejně tak Ibiza, Leon, Arona mají LED světla ale ostrikovače světel jen jako volitelnou výbavu. Nejspíš tam bude nějaké omezení výkonu/světelného toku, něco jako má Rapid u LowXeonů, ale upřímně, i tyto LED co nemají ostřikovače tak svítí mnohem lépe než ty Xeony na Rapidu (které by se dali použít na přestavbu halogenu -> xeon). Obdobně Scala bude mít v základu LED potkávací světla a za příplatek BiLED a minimálně ta základní verze nemá ostřikovače. EDIT: Pro tu Fábii Fl to platí mimo náš trh, v ČR jsou ostřikovače v základu, ale sama ŠA kdesi prohlásila, že to není kvůli legislativě. Editováno: 2. leden 2019, autor: Martab Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Twisted Vloženo 2. leden 2019 Sdílet Vloženo 2. leden 2019 @Martab to omezení světelného toku musí platit pro LED stejně jako pro xenony, ale LED světlomety si s tou hranicí z nějakého důvodu poradí lépe. Podle jedné teorie, kterou jsem četl, produkuje LED dioda světlo jednosměrně a světlomet ho efektivněji přenese na silnici. Podle jiné teorie (ale už ani nevím, odkud ji mám) to souvisí s počtem jednotlivých světelných zdrojů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martab Vloženo 2. leden 2019 Sdílet Vloženo 2. leden 2019 @Twisted Je to možné, každopádně výsledek je takový, že i relativně dobré LED se nejdou do omezení kdy ostřikovače být nemusí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
plasmo Vloženo 8. leden 2019 Sdílet Vloženo 8. leden 2019 (editace) Tak světla seřízena a dány nové výbojky 6000k, svítí to jak blázen, řekl bych i lépe jak spousta moderních aut :) Ještě mě čeká na jaře výměna za nová plexi, což světelné vlastnoti o dost zlepší, ale na zimu dávat nové plexi nechci. Ještě někde spáchám fotku proti bílé zdi za naprosté tmy :) Měřeno apkou v jablku, nevím jak moc přesný údaj to je :-D Tak dneska foto za jízdy Editováno: 9. leden 2019, autor: plasmo Přidání fotek 1 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
plasmo Vloženo 2. Únor 2019 Sdílet Vloženo 2. Únor 2019 Povedlo se mi trefit zvířátko, světla přežili a předělávám čumák na face, kdyby někdo měl zájem jsou kompletní na prodej, dohoda na ceně možná, ke světlům přiložím i hezká nezničená skla :-) https://www.sbazar.cz/plasmo/detail/63839317-skoda-octavia-2-bixenon-kompletni-predfacelift Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hlídač Vloženo 24. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 24. Listopad 2021 Ahoj, oživím staré téma: chci se zepat jaký rozměr xenon projektoru mám shánět na O2 pred fl.? Na netu jsou rozměr 2"; 2,5" a 3 palce.. Jestli to budou bixenony nebo xenony to mi je jedno. Rád bych světla rozlepil a dal tam nové čočky s projektory. Ta stará už jsou vysvícená. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.