Přejít na obsah

Rozšíření android pro originální infotainment

Doporučené příspěvky

Prvním problémem kterým jsem v autě chtěl řešit byl chybějící "smartlink" to mě mrzelo, hlavně kvuli navigaci ale nedalo se nic dělat. Dlouho jsem uvažoval co s tím a měl několik možností ... 

1) modul Adaptiv

2) výměna Bolera

3) rozšíření android

4) výměna celého radia

Po zvážení jsem se rozhoupal a objednal "3) rozšíření android" pro originální infotainment.... níže tedy pár informací a postřehů které po pár dnech používání mám. Protože nemám v Boleru smartlink, byla to zajímavá možnost jak zprovoznit navigaci a trochu zvýšit užitnou hodnotu bez výměny celého rádia. Vzhledem k "akční ceně" jsem objednával u 2din.cz. Vše mi bylo předem předvedeno a vysvětleno na jejich služební Fabii. V ceně je zahrnutá montáž narozdíl od levnější varianty, kterou nabízí srncuvkram.cz. Jedná se o krabičku připojenou k infotainmentu, takže rádio neztrácí žádné originální funkce ani možnosti nastavení.

Android vyvolám stiskem tlačítka hlasového ovládání na volantu, tažením 2 prstů po displeji nebo přidržením tlačítka "menu" na Boleru. Zvuk z navigace se mixuje do zvuku z radia popřípadě BT, SD, AUX... pokud chci hrát hudbu z androida musím aktivovat Media -> AUX. Posouvání skladeb na androidu funguje klasicky přes MuFu volant. Zvuk z rádia případně hudbu nic neomezuje je tedy možné hrát rádiem a při tom volně listovat v androidu. 

Krabička jako taková má 2 sloty na SIM karty ze kterých by mělo být možné vytvořit přes android WiFi hotspot pro zařízení ve voze. To se mne netýká, jelikož mám Chytré auto s WiFi, je tok dat opačný. Rozšíření nemá ale BT, tedy mám telefon připojený k originálnímu zařízení v autě. Nicméně BT v androidu nepotřebuji, hudbu mohu hrát tak, jak jsem byl zvyklý. Současně mám v přihrádce spolujezdce vyvedené 2 USB sloty pro připojení externího úložiště. Aplikace je možno dostahovat na známém Google Obchod dle libosti :-) 

Navigace - používám Google Maps, díky propojení s účkem Google poskytuje spoustu možností. :-) signál i přesnost jsou pro navi v autě dostatečné. 

Tolik zatím "první dojmy" ... :-) 

received_651841428546317.thumb.jpeg.8e23f2fba628d445bf77003a4c275140.jpegreceived_2283157975050286.thumb.jpeg.7a18f7084e0a381d45ae17641e598a26.jpegreceived_358344858317450.thumb.jpeg.96342e8facf7dd339c6a4f81b9370ff3.jpegreceived_375918816496419.thumb.jpeg.bbabcf80d472130b70704e1622f979ef.jpeg

Editováno: , autor: smekac
  • Díky 3
  • Pozitivní 4
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Palec hore za odvahu :) , to máš tu 1GB RAM verzi? Stačí to, není to pomalé?

Mohl bys prosím vyzkoušet Waze, zda také mixuje zvuk do klasického rádia/BT/SD atd.? (není mi moc jasný proncip na jakém to mixuje navigaci do rádia, ale hudbu ne, ale to bude nějaká má neznalost :) ). Už delší dobu o tom uvažuji, je to zajímavá alternativa, ale chyběli reference.

Odkaz ke komentáři

To je pozitivní, 2DIN právě píše ve specifikacích 2GB nebo 1GB RAM, tak v tom aby se čert vyznal :D (resp. mají na stránkách "RAM :1Gb nebo 2Gb", což by znamenalo 125MB nebo 250MB, což je snad chyba :D )
Nemáš vyzkoušený ten Waze, nebo jinou navigaci než od Googlu? zda přehrává zvuk?

Odkaz ke komentáři

Díky, tak to je příjemné překvapení. Právě že mám 1GB tablet, a to je skoro nepoužitelné, takto to je aspoň slušné :) Určitě bude zajímavé porovnat s tím co dodává SrncůvKrám.

Editováno: , autor: Martab
Odkaz ke komentáři

Hlas z navigace jde jen do repráku u řidiče, hádám nějaké zapojení přímo na repro, v tu chvíli ze zvuk z něj přeruší a mluví navi (možná jsem to prvně špatně popsal... :-) ). Pokud hraju hudbu z androida, tedy přes AUX, tak navigace mluví do všech repro v autě a zvuk se přeruší také. Jsou tam nějaký možnosti nastavení ale ještě jsem to podrobně moc nezkoumal. Video zkusím udělat. 

Odkaz ke komentáři

Stáhnul nejsem konečně Waze a vyzkoušel .... vypadá to že Waze opravdu mluví jen při zapnutém Média - AUX narozdíl od Google Maps.... A celkově se mi teda Google líbí víc. No nechám obojí a uvidíme. Třeba je tam někde nějaká volba nastavení. Musím to ještě projít. Každopádně toť jen první výsledky testování....:huh:

Odkaz ke komentáři

Díky, Waze na v nastavení zvuku možnost přepnout mezi repro a zařízením (u mobilu to funguje tak že přepínám zda mi to mluví z mobilu nebo z repro v autě přes BT). V podstatě hlavní důvod proč nepoužívám Google je, že neukazuje rychlost aktuální ani maximální povolenou v daném úseku...

Odkaz ke komentáři

Dnes jsem narazil na docela zajímavou aplikaci: https://forums.androidcentral.com/android-auto/722092-android-auto-your-tablet.html

Trial: https://play.google.com/store/apps/details?id=gb.xxy.trial

Full: https://play.google.com/store/apps/details?id=gb.xxy.hr

Podle všeho by to k tabletu/Android modulu mělo umožnit připojit telefon jako Android Auto zařízení.

Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...

Tak uz to mam doma  modul s 2 GB ram..este to musim dat dakde nahodit..len ma zaujima ..aku parkovaciu kameru mozem nainstalovat na dany modul ? samozrejme aby nepadla zaruka na auto...kedze mam 5/100 000 ...to by som veru neriskoval ..diky 

skoda fabia monte carlo combi 2018..1.0 TSI 81 kW

20190124_175838.jpg

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...