Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Ta ztráta záruky jsou jenom hloupé kecy částečně tupých ovcozaměstnanců autorizovaných servisů a částečně Škodovky vykládající si zákon tak, jak se jim hodí do krámu.

Nedávno na mě v autorizáku zkoušeli, že když si vyměním sám autobaterii za koupenou mimo autorizovaný servis (rozuměj tu samou, ale 2x tak drahou), že přijdu o záruku na celé auto. Asi tak jako když si vyměním baterku v ovladači na televizi a přijdu tím o záruku na televizi.

V případě vypnutí kessy se bavíme o té samé situaci, jako když si na koupeném notebooku v biosu zakážu např. čtečku otisků prstů. V případě reklamace servis v prvním případě obnoví počítač do továrního nastavení a teprve když tohle nepomůže, hledají hardwarové chyby, ale podobnou argumentaci jako autorizák Škodovky nebo Škodovka sama by si dovolil málokterý prodejce čehokoliv.

• Líbí se mi 2
  • Díky 1
Vloženo

@superb66 - tvoje opakované příspěvky s odkazem na určitý produkt bereme jako nepovolenou reklamu: jeden, který jsi napsal již dříve, musí stačit, ostatní byly odstraněny, včetně reakcí na ně.

• Líbí se mi 3
  • Díky 1
Vloženo

@vsetci: jasne, nemyslim si, ze je auto bez kessy nedobytne ;) Ale hovorim si, preco to este ulahcovat ;)

SW vypnut KESSY - myslim ze som niekde hore pisal, ci neviete, ci sa toto zaznamenava nezvratne do pamate, ako root-nutie androidu, aj ked vratis system spat, je preukazatelne, ze bol pozmeneny v minulosti

Puzdro funguje fajn - asi najjednoduchsi, aj ked otravny kompromis ;)

Oki, myslim, ze povedane bolo dost - dakujem vsetkym

Vloženo
V 13. 2. 2019 na 21:11, zbek napsal:

Pouzdro je lepší volba než davat do KESSY pohybove čidlo

Uvediem aj v poistke v polozke zabezpecenie - puzdro na KESSY za $5 z Ciny .... :)))))))

Vloženo

Inak vcera som bol testnut este kombinaciu 4x4, 110kW, 7 DSG. Predajca mi tvrdil, ze zacinaju ist na dracku SuperB s 1,5 TSI, 7 DSG. Mate to niekto? Nepremyslam nad tym, ale ak mate skusenost, podelte sa

Vloženo (editace)

Nie som si isty,ale tusim od 2016 sa da KESSY deaktivovat prilozenim prstu k snimacu na klucke dveri do 5 sekund po uzamknuti.Po odomknuti sa potom nasledne aktivuje.Mam MR15 a tuto funkciu mi nevedeli v autorizaku spojazdnit aj ked si mysleli,ze sa im to podarilo.Na kontrolu deaktivacie treba pockat 10 sekund a az po uplynuti tejto doby treba potiahnut za klucku a dvere musia ostat zablokovane.Hned som ich vyviedol z omylu,kedze dvere som otvoril po uplynuti tych 10 sekund a páni "odbornici" to skusali pred uplynutim tejto doby,ked dvere boli este zablokovane.Takze mam to bez,tak ale VAM v zaklade R1 + odtah to hadam isti.A neberte to ako PR,proste kludnejsi spanok nicim nenahradis ?

20180623_110455.jpg

Editováno: , autor: ritch
Vloženo

Tá dočasná deaktivácia je údajne od výroby až od MR2018 (ja mám MR2017 a nejde mi to). Tu je pdf s TPI ohľadom možnej aktualizácie a aj popísaný postup deaktivácie: 

https://forum.skodahome.cz/topic/132302-kódování-funkcí-na-superba-iii-vcds/?page=26&tab=comments#comment-2340406

Sú tam spomínané O3 a S3, ale pevne verím, že to pôjde aj na F3, ktorá má rovnakú jednotku kessy ako O3.

Vloženo

Je to tu o niekoľko príspevkov vyššie a bolo to tu dokonca opakovane a Pawouk to tu čistí ako reklamu v rozpore s pravidlami...

Mne osobne sa to zas až tak nepáči v porovnaní s dodatočným systémom ako sky brake, pandora alebo VAM. Nerieši to scenár, keď sa na teba zavesí zlodej v nákupnom centre (keďže kľúč je v pohybe)

Ideálnym riešením je asi spôsob, ktorý používa Jaguar kedy "kessy" meria čas odpovede a vie tak odfiltrovať preposlaný signál...

Vloženo (editace)

To neni reklama, nemuzeme tu diskutovat imaginarne o konkretnim zpusobu zabezpeceni  :)) Ale ze to tu bylo jsem uz zapomnel :(

Jasne, neresi to, kdyz se za tebe nekdo povesi, ale myslim, ze u nakupaku se fakt krade malokdy, kdyz se vziju do role zlodeje, urcite mensi riziko je v noci u baraku. A zaroven to nevyzaduje zadnou dodatecnou montaz do auta jako jine systemy. A Jaguar system je super, ale to mi nepomuze, kdyz vlastnim Superba :))

Jsem nalomeny to vyzkouset, ale u jednoho auta mam dva klice a u druheho uz tri, tak to je samozrejme draha sranda.

P.S.: uz to vidim, zaniklo to tam v nejakych narodnostnich hadkach a nedoslo mi, ze to je cech :-)

Editováno: , autor: Plzeňáček
Vloženo

Klíč si doma mohu dát tak, že ho nikdo nepřečte(tím vyřeším klidový stav), problém je v případě velkých parkovišť, kde si nemohu být nikdy jist, jestli ten pán vedle s kufříkem či baťohem nedokáže udělat to samé.....jsem v pohybu = klíč stále vysílá(řešení = zamknout dálkou a do 5 sekund se dotknout z venku opět kliky a tím vyřadit kliky do dalšího odemčení, lze u všech vozů platformy MQB).

Nic není dokonalé, ale ukradené koncernové auto s kessy je dle mého použitelné jen směrem na východ a tam asi úplně poptávka po autech značky Škoda v tomto segmentu není tak velká, proto je na všech videí BMW...jen můj názor.

Vloženo (editace)

Navštívit servis a požádat je o provedení aktualizace jednotky kessy pro Superba3 - kód zásahu: 33D8 a u Octávie3: 340C nebo jsou i jiné cesty.

Editováno: , autor: ferda25
Vloženo

Užívejte si tento pohodlný odemknuti a startu, nepremyslejte o zlodejich. Nová auta jsou pojištěna a 4 roky stare mrchy nikdo s drahou rusickou krást nebude.

Tyto paranoidní nesmysly se řešily i před 12 lety,kdyz sem kupoval Renault Espace s Kessy ovládáním odemknuti a startu.

Všichni mi radili

Tohle s kartou ti někdo ukradne není nad klasickém klíček. (U Skodovek byl v te době vrcholem sklopný klíček)

Nikdo mi ho neukradnul(kdo by kradl Renault)

Jak mi říkal kamarad z kriminálky,kdyz si zloděj profík vyhlídce auto tak s nim odjede,at je zabezpečeno jakkoli.

Nov

• Líbí se mi 1
  • Pozitivní 6
  • Negativní 1
Vloženo (editace)

Byl jsem se poptat v jednom nejmenovanem znamem autorizovanem servise na Jarove ;-) na aktualizaci jednotky kessy pro Superba - kód zásahu: 33D8. Vubec nevedeli na co se ptam...  :-) Nicmene prislibili, ze se zeptaji ve Skodovce co s tim a daji mi vedet...

Takze nejjistější asi bude zajet do Strakonic :-)

Edit 4.3. - tak i pres prislib se z AS samozrejme nikdo neozval.... :-(

Editováno: , autor: Martin Bednář
Vloženo

Klasická odpoveď autorizovaného servisu. Mal si so sebou aj vytlačené to TPI? Ja ho už mám v aute, keď pôjdem najbližšie otravovať mojich servismanov, rovno im ho ukážem. Som zvedavý, či to opäť nebudem musieť riešiť cez slovenského importéra ako škoda surround minulý rok.

• o 2 týdny později...
Vloženo
V 30. 1. 2019 na 20:52, Aleš_BX napsal:

samé pí-árko, stejně tak jako ten příspěvek před tebou @PistaTT - s paranojou se musí těžko žít... 

Alesi myslis, ze som PR? :-) Takto jak pravil Feliz Holzmann: "No kdyz tomu verite, proc bych Vam to vyvracel pane." 

• o 4 týdny později...
Vloženo

Tak ja jsem prijal do klicku ten cip co ho uspava po 3 minutach a druhy doma dal do toho odruseneho pouzdra ....vim ze to neresi vse ale aspon to ze kdyz su klicky doma nebo v praci tak nepujdu zesilit....vse co aspon trochu zneprijemni nebo zamezi  odcizeni  ma smysl

Vloženo

Pekne.. potom sem hoď skúsenosť, ak budeš niekde stáť 5-10min.. napr. na železničnom priecestí alebo budeš len niekoho čakať. Zaujíma ma, či sa kľúč zobudí, ak sa v aute trochu pomykáš, alebo ho budeš musieť chytiť do ruky. Čiže ak ho niekto má vo vrecku vetrovky, ktorá je v kufri alebo na zadných sedadlách, či nebude musieť kvôli tomu vystupovať z auta, aby naštartoval.

Vloženo

Ahoj mam to tam mesic  klicky mivam u sebe nebo ve stredovem tunelu v drzaku na napoje ano parkrat sa stalo ze kdyz delsi dobu stojis napise klicek nezisten tak snim pohnu a vse ok nepripada me ze by me to nejak omezovalo na komfortu v aute su 1xaz 5x denne a za ten mesic sa me to stalo 3x a jednu byly klice v kufru to jsem musel vylest a vzal jsem si je

• o 3 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...