csabac Vloženo 19. Listopad 2020 Sdílet Vloženo 19. Listopad 2020 2,5hustim po cely rok. A kedysi, ked este neboli v mode zimne a letne, som bezne na zimu prehustoval. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keras Vloženo 24. Červenec 2021 Sdílet Vloženo 24. Červenec 2021 Raději se ještě přeptám. Tomino S psal, že Scala má měření tlaku nepřímo. Budu pořizovat zimní sadu, stačí tedy obyč ventilky? Snímá to přes abs? Diky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slapnahrabe Vloženo 24. Červenec 2021 Sdílet Vloženo 24. Červenec 2021 Ano, stačí obyčejné ventilky. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
touareg3 Vloženo 24. Červenec 2021 Sdílet Vloženo 24. Červenec 2021 Áno, samozrejme, to už RAPID mal meranie akože tlaku cez ABS. V skutočnosti nemeria tlak, ale počet otáčok kolesa, ak sa zmení tlak, zmení sa počet otáčok kolesa a systém ABS vyhodnotí podhustenú pneumatiku. Ventily obyčajné. Kupoval som vlani na zimu sadu plechových diskov a pneu a ventily sú klasické. Aj na originálnych pneu + elektróny sú obyčajné ventily. Neprehusťovať pneu! 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keras Vloženo 24. Červenec 2021 Sdílet Vloženo 24. Červenec 2021 Chlapi díky moc. Jen jsem se chtěl ujistit. Princip znám, už jsem to tak měl na S2. Zaplať pánbůh, že koncern šel tímhle směrem😉 Ekoteroristi všivácký. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keras Vloženo 24. Červenec 2021 Sdílet Vloženo 24. Červenec 2021 (editace) Odpo jsem dovezl kola. Arva, vap, hydroxid, vap... Šestnáctky i s docela dobrýma zimákama Bridgestone za 2,5tis. No nekupte to😀 Ještě tyhle pokličky a bude z ho*na bič 🤣 Edit: a tady komplet... Editováno: 28. Červenec 2021, autor: keras Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Scala2021 Vloženo 28. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 28. Říjen 2021 Mám jednu technickou... Šrouby z origo ALU jsou vhodné i na plechové disky (mám z Alcaru, ale měli by odpovídat origo plechovému disku)? Ne vždy to tak je... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Patrik1971 Vloženo 28. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 28. Říjen 2021 Ano Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keras Vloženo 28. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 28. Říjen 2021 (editace) Pokud je šroub z alu tak na plech jde... Některé starší alu můžou mít více "masa" a šroub z plecháčů může být krátký a držet jen na pár závitech. Tady dávám foto lowcost zimáků na autě. Editováno: 28. Říjen 2021, autor: keras Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 28. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 28. Říjen 2021 Škodovky měly vždy stejné šrouby jak na plech tak na Alu, aspoň u origo. Strč si do díry v alu šroub a určitě nebudou trčet jen 2 závity. Jde spíše o tvar dosedací plochy u šroubu a disku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodi 15 Vloženo 28. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 28. Říjen 2021 @keras Náhodou za mě dobrý, to znám jiná zvěrstva :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Scala2021 Vloženo 28. Říjen 2021 Sdílet Vloženo 28. Říjen 2021 Je to z origo ALU, které jsou k autu z výroby, takže podle toho co píšete, by neměl být problém 👍 Všem moc diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jura24 Vloženo 5. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2021 Zdravím, chtěl bych se vás zeptat. Mám ojetou Scalu 2019 1,6 TDI Style manuál (ze Škoda PLUS, bez havárie). Má najeto přes 42 tis. km. Poslední víkend v říjnu jsem přezouval na nová zimní kola (205/55 R16 91 H Bridgestone Blizzak LM-005 na plecháčích 6Jx16 ET40). Jízdní vlastnosti se mi zlepšily. Aute je hezky přibyté a řekl bych, že má i větší odpich :-) Všiml jsem si ale jedné změny, která né že by mi vadila, ba spíš naopak více se mi to líbí :D -> motor je více hlučnější (má až sportovnější zvuk), zvláště při 2200 otáčkách to jde znát. Jezdím na individuální drive mod, kde mám pohonu režim Sport (možná to je tím, zkusím to i na Normal nebo Eco a pak bych dal vědět). Tak se chci zeptat, jestli se mám něčeho bát, je to normální? Není to nějak nebezpečný pro motor? P.S. Spotřebu mám skoro stejnou jako na letních, někdy je nepatrně o 1 až dvě desetiny větší. Jezdím s ní do práce (hlavně dálnice), za den najedu tak 95 km. Díky za odpověď. Ať to jezdí :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
slapnahrabe Vloženo 5. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2021 Ano, s plechovými disky může znít auto opravdu jinak, už se to tu u pár jiných modelů řešilo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Scala2021 Vloženo 5. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2021 Nevím jestli zní jinak, určitě cítím větší hluk, ale to je dáno zimní pneu. Ty Plecháče se mi jeví skoro lépe, než origo hliníky, jsou daleko lehčí a je to cítit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
keras Vloženo 5. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2021 Daleko lehčí??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bouchy Vloženo 5. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2021 před 2 hodinami, Jura24 napsal: motor je více hlučnější (má až sportovnější zvuk) Ano, obzvláště na plecháčích. Kdoví, čím to je, o něco pružnější materiál, "bariéra" pro zvuk od motoru, jiné přenášení vibrací ze/na silnici. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Scala2021 Vloženo 5. Listopad 2021 Sdílet Vloženo 5. Listopad 2021 před 27 minutami, keras napsal: Daleko lehčí??? Ano, řekl bych tak o 25 % Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fuzo Vloženo 16. Červen 2022 Sdílet Vloženo 16. Červen 2022 Zdravím, Jsem nový (šťastný) majitel Scaly 1,5 7°A chtěl bych si na ní pořídit zimní výbavu. Plechové disky ( řetězy možná 1x za rok) a pneu. Disky asi tyto https://www.mojepneu.cz/skoda-scala-6x16-5x100-et40 od KFZ, jsou o litr levnější než originál tak mě zajímá, jestli má někdo s nimi zkušenosti. A pneu asi MICHELIN ALPIN 6205/55 R16 91 H . Dle TP je to v pořádku, Ale štve mne, že na 205 prý nejdou řetězy a užší tam nechci dávat kvůli jedné nebo dvěma jízdám. Má hlavně někdo zkušenosti s těmi KFZ disky? Dík Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
touareg3 Vloženo 16. Červen 2022 Sdílet Vloženo 16. Červen 2022 Mám presne tieto isté plecháče už druhú zimu. Bez problémov. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fsociety19x Vloženo 10. Prosinec 2022 Sdílet Vloženo 10. Prosinec 2022 ahojte, mate tu niekto v TP zapisane 205/55 R16 ale 94V? ja som bol celkom nateseny, ze mi budu stacit 91V alebo 91H hlavne podla foto na zaciatku tohto vlakna, kde dvaja ludia zdielali svoje TP a mali tam napisane len 91V a 91H. Z mne nejasneho dovodu mam v TP este samostatne pridane M+S gumy coz je znacenie pre celorocky pripadne zimne. podla toho mi vychadza ze si zimne pneu budem musiet kupit 94ky zatazovy index? Je to dalsich min 40 eur naviac za sadu coz ma teda moc nepotesilo. Jediny dovod by mohlo byt tazne zariadenie, resp vozik? Lenze ja ho tam nemam, mam len predpripravu+ pokial viem tak spravne oznacenie zimenj pneu + od roku 2024 jedine mozne bude 3PMSF a nie M+S ako je to v TP... len pochybujem ze by som s tymto argumentom u policajtov/poistovni uspel. STretol sa uz s tymto niekto a ako ste to riesili? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr L. Vloženo 11. Prosinec 2022 Sdílet Vloženo 11. Prosinec 2022 Já mám taky v TP zapsané 205/55 R16 94V M+S, tažné zařízení mám. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bennoch69 Vloženo 15. Únor 2023 Sdílet Vloženo 15. Únor 2023 (editace) Já mam na Scale Monte Carlo zimní pneu - VEGA 18 - 205/45 R18 90H XL - Goodyear Ultragrip Performance a jsem spokojený. Zakoupena byla celá sada 4ks na e-shopu Škoda Editováno: 15. Únor 2023, autor: bennoch69 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Černohorák Vloženo 8. Říjen 2023 Sdílet Vloženo 8. Říjen 2023 Zdravím, zkoušel jste někdo dávat řetezy než na ty dva rozměry na který to je povolený? máme 205/55 a nemyslím si že by to tak extrémně snižovalo mezery v podběhu že by to nešlo... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
yetys Vloženo 18. Říjen 2023 Sdílet Vloženo 18. Říjen 2023 Po dlouhém rozhodování jsem nakonec koupil na zimu 18" disky Blade. Přidávám i foto kdyby někdo potřeboval vidět jak vypadá Scala s diskama Blade. Já jsem na netu takovou fotku jen těžko hledal. 😊 V reálu je to ještě hezčí než na fotce. Nelituju toho, že jsem šel do 18". 1 3 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.