Přejít na obsah

Motor 2.0 TDI CR vymena a odvzdusnenie palivoveho filtra cez VCDS

Doporučené příspěvky

Vloženo

Skusal som teda v vcds prve naplnenie palivom aby to odvzdusnil a nic pokazde mi vypisalo volaku chybu ze neboli splnene podmienky, co je divne skusal som rozne sekundy ako 15s alebo 30s a rozne mnozsto paliva zadat 15 az 30 l a nic, nadz som mal do polovice plnu. Ako na to teda ?

Vloženo

Len pre info chalani cena filta v skodovke 46 az 55 e a vymena 20e a to pytali vin ked som im ho dal mi povrdali, ze tam mozu byt 2 modely filtrov co je blbost pri vin ti ukaze typ motoru co je cffb kde.je filter bez sosaku na odvzdusnenie.A povedali ze potrebuju to fyzicky skontrolovat.No nemam dobry pocit z nich.Ku.va som laik mechanik domaci majsterko a viem lepsie co tam ide a aj to ze filter stoji najdrahsi 19e neratam tie smiesne predrazenw ceny v eshope ked si date od najdrahsieho.

Vloženo

Ak je v dielenskej, prípadne inej servisnej dokumentácii poznámka „nutná fyzická kontrola dílu “ tak inú možnosť nemajú. Tým netvrdím, že nie si domáci majsterko.

Vloženo

To chapem len mi to pripada divne v dnesnej dobe elektroniky a vin kodov, aby nevedeli co presne.Som zvedavy ako to budu odvzdusnovat, no opytam sa ich, ak mi povedia ze nie cez software berem auto prec do druheho servisu

• o 10 měsíců později...
Vloženo
V 30. 12. 2019 na 18:58, Jarda-k napsal:

Ostatní položky mě v tu chvíli nezajímaly, takže nevím jestli jsem tam měl stejnou nabídku jako ty. Musel bych se podívat.

A filtr jsem nezaléval. Nevidím k tomu důvod. Při prvních 30 vteřinách chodu čerpadla je slyšet jak tam ještě cvrliká vzduch, ale po dalším spuštění už vrní jen čerpadlo. Následný start na otočení a chod motoru bez jakéhokoli zakolísání.

Pokud to tedy chápu správně , tak u těch neotvíratelných filtrů se jen přehodí filtr bez jeho naplnění a přes VCDS se spustí první naplnění filtru ? u EN verze to je tuším ,,Transfer Fuel Pump,, nebo  ,,Fuel Supply Pump Activation,, . 

Vloženo

?? a to jako proč?Měníme paliváky asi 2x do týdne,naposledy dnes a nikdy -nikdy neodvzdušňuji!!

Jediné co odvzdušňujeme jsou rotačky a z cizích mondea,focusy-co mají filtr pod kufrem vzadu

Vloženo

To odvzdušnění by mělo právě proběhnout tím VCDS 🤷🏻‍♂️. Jen mě zajímá , zda ten filtr přes hadičku naplnit když to není ten otvírací typ s vložkou . Nebo ho jen přehodit a přes VCDS se naplní i odvzdušní . Čerpadlo by mělo natlačit naftu do filtru a pak pak přes vratku vytlačit vzduch do nádrže. Ale nejsem si jistý .

Vloženo

cosby - a štartuješ to ako ? či točením do mrte kým to chytí ...

taký čo nemá diag aspoň zaleje  , prípadne odsaje odsávačkou prepad ... ofiko riešenie je odvzdušnenie cez diag

ak sa teda bavíme o koncerne , nie o iných značkách čo majú hore odvzdušnovák alebo pumpu 

Vloženo

Odvzdušnění diagnostikou je předepsáno proto,aby v soustavě nebyly bubliny,které způsobují rázy a nadměrné opotřebení

všech dílů vstřikování.Naši sociálně vzdělaní opraváří se tu vytahují jak to neodborně dělají.

Vloženo (editace)
před 27 minutami, tažak napsal:

Odvzdušnění diagnostikou je předepsáno proto,aby v soustavě nebyly bubliny,které způsobují rázy a nadměrné opotřebení

všech dílů vstřikování.Naši sociálně vzdělaní opraváří se tu vytahují jak to neodborně dělají.

Ty jsi taky sociální opravář a víš o tom asi hodně. a můžu ti garantovat,že co se bavím s páru kamarády,co dělají ve škodovce tak to nedělá ani jeden.Takže počítám,dalších 90% v celé republice to dělat nebude.To jen pisálci na fórech to dovedou rozebrat na pěti stránkách

Editováno: , autor: cosby
Vloženo

je to smutné ak ani tam kde by to mali robiť to nerobia ... u nás máš taký postup ak nie si lempl , dáš diagnostiku , aj tak musíš vymazať interval a pri tom dáš odvetrať systém po predošlej výmene , medzitým vymeníš napríklad peľový filter alebo zmeriaš baterku ... potom štartuješ na ťuk

na prvú tvoju odpoveď som reagoval lebo vyznela tak že tam ten filter vrazíš a točíš kým to nechytí , nakoniec s teba vypadne to že ho zalievaš ... čo je tiež pekná robota , určite o moc rýchlejšia ako to urobiť tak ako sa to má ... 

to že každý na to serie a potom študuje po forach témy s pilinami vo filtri ma nezaujíma , to že väčšina používa šmejd filtre alebo ani starú naftu neodsaje a neutrie ma tiež nezaujíma ... ale najviac ma zaujíma keď príde dobrý kšeft ako si chlap doma vymenil comline filter a sekol gumičku ... skočený rozvod , plochý remeň všade , a ventily ohnuté ... potom je to konečne zaujímavá oprava pre mňa 

Vloženo
V 30. 12. 2020 na 9:06, Davidos90 napsal:

Mě jde o to , zda se tím odvzdušněním zaleje i celý filtr nebo zda se musí zalít napřed ručně a pak spustit odvzdušnění přes diagnostiku.

Není třeba nic ručně zalévat. Mám vyzkoušeno, že když to spustím 2x po 30 sekundách, tak následující start je zcela normální jako každý jiný.

• o 2 měsíce později...
Vloženo

Čau @blazen10, můžeš napsat jak se odvzdusnuje filtr přes aplikaci CarScanner a jestli to vyžaduje speciální OBD krabičku nebo stačí obyčejný ELM327?

Dělá se to přes nějaké "kódování" nebo je tam na to dedikovaná funkce?

Hledám nějaký SW na odvzdusneni (případně i  "vycouvat" el. ruční brzdu) a asi nechci kvuli toho kupovat speciální kabel a VCDS nebo Obdeleven

Dik

• o 11 měsíců později...
  • o 2 týdny později...
Vloženo (editace)

Minulý týždeň som vymenil palivový filter. 

Vybral som starý, založil nový, zalial ho naftou, vymenil tesnenie na veku a prišróboval. 

Štartoval som s miernym stlačením plynového pedálu. 

Už týždeň jazdím a všetko bez problémov. 

Toto bola už moja druhá výmena s rovnakým postupom, keďže mám už cez 180t km. 

Tak ako písal Cosby. CR motory s tým nemajú problém. 

Editováno: , autor: r_e_n_e
  • o 2 roky později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...