Únor 4, 20214 r Vzhledově na fotkách to vypadá velmi dobře, otázkou je, jaká bude technika a hlavně jak nastaví cenu... Narazil jsme na docela zajímavý test RS vs Cupa iV, iV očividně funguje, ale není to pohod do sportovního auta, a upřímně ty spotřeby jsou vyloženě zklamání... (pokud tedy nejeli celou dobu v režimu SPROT, to by to potom vysvětlovalo).
Únor 4, 20214 r Autor Líbí se mi ten displej v palubce. Ty 2 víčka bude k hybridu, zprava benzín, 2. elektro https://www.autorevue.cz/nova-ds-4-je-tady-okouzlit-chce-diodami-i-podvozkem-ktery-cte-povrch-silnice
Únor 8, 20214 r Škodovka v poslední době v Číně s prodeji nových aut rapidně klesá, to je všeobecně známo Píše se o tom , že hlavně kvůli znovu zavedené levnější značce koncernu VW tj. značce Jetta. Zde je i další možná příčina a to je jeden z čínských konkurentů Octavie IV, který se prodává za míň, než 1/2 ceny Octavie a to už je setsakra rozdíl. Navíc domácí automobilky, již prý dávno nejsou to, co dříve bývaly a úrovní výbavy a kvality produkce, se blíží celosvětovým značkám. Jo cena stále hodně rozhoduje. https://www.autoforum.cz/predstaveni/levny-cinsky-souper-skody-octavia-je-hit-original-porazi-na-hlavu-pri-jeho-cene-neni-divu/ Upraveno Únor 8, 20214 r od DušanV
Únor 16, 20214 r https://www.autoforum.cz/predstaveni/nemci-srovnali-skodu-octavia-rs-a-ford-focus-st-skodovka-pry-zdegenerovala/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=Uu8cYPotFsD-202102161344
Únor 20, 20214 r Pro zajímavost jsem zabrousil (pro někoho) k "úhlavnímu" nepříteli a .... No kdybych si za tu cenu měl vybrat mezi O IV a i30 tak by to nejspíš vyhrálo auto vyrobené v Nošovicích : i30 N line SW.pdf
Únor 20, 20214 r Autor JJ vy výbavách vychází daleko levněji. Před Vánoci jsem se svezl až na to otravné modré podsvícení to jelo hezky.
Březen 1, 20214 r Tak tady už máme oficiální výsledky novinářské ankety "Evropské auto roku 2021": 1.) Toyota Yaris 2.) FIAT 500e 3.) Cupra Formentor 4.) VW ID3 5.) Škoda Octavia 6.) Land Rover Defender 7.) Citroen C4 Tak zase to nevyšlo, možná příště, i tak je 5. místo pěkné, k čemuž Škodovce gratuluji.
Březen 1, 20214 r V 20. 2. 2021 na 16:33, stanmar napsal: Odjezdil jsem toho v I30 a I40 docela dost. S I40 asi 120 tis. I40 stála stejně jako Octa v podobné (mírně horší výbavě). Pak se změnila politika firmy a 3 roky trpím v O3 FL. Pokud bych měl volit pro soukromé účely mezi I30 a Octou je volba jasná, tedy vlastně není asi bych vybral ProCeed :D
Březen 1, 20214 r V první chvíli jsem se lekl - ale on to není můj příspěvek, pouze reakce na něj. Jinak třeba v dnešní době vzhledem k ceně benzínové verze 2,0 tsi 4x4 style s nějakou tou výbavou nad rámec by klidně mohl být konkurenčním vozem Opel Insignia GSI...
Březen 1, 20214 r před 4 hodinami, DušanV napsal: Tak tady už máme oficiální výsledky novinářské ankety "Evropské auto roku 2021": 1.) Toyota Yaris 2.) FIAT 500e 3.) Cupra Formentor 4.) VW ID3 5.) Škoda Octavia 6.) Land Rover Defender 7.) Citroen C4 Tak zase to nevyšlo, možná příště, i tak je 5. místo pěkné, k čemuž Škodovce gratuluji. Tipoval jsem Cupru. No nevadí, třeba příště :-).
Březen 15, 20214 r Zajímavá hlavně 3. čtvrtina videa kde mluví o infotaimentu, zasekávání a i jakou má zkušenost z jiných značek: https://www.televizeseznam.cz/video/meziplyn/renault-megane-grandtour-nenapadna-avantgarda-64138217
Březen 16, 20214 r Tak Renault Megane a jeho infotaintment se taky seká, no asi bohužel poplatné dnešnímu překotnému zavádění el. systémů do aut. Musím říci, že umístění a zakomponování toho středového displeje se mi velmi líbí a ta fyzická tlačítka ovládání topení a kĺimatizace tak to je paráda. Je vidět, že některé automobilky se začínají obracet z toho systému ala vše na dotyk na displeji a slyší i na prosby zákazníků. Takže vida, někde to jde celkem rychle a někde jsou zase pomalejší, nebo mají větší setrvačnost ve vývoji. Ten systém z Renaultu bych si dokázal představit u nových Škodovek, bohužel asi si nějaký rok počkáme, nebo taky vůbec ne. V tomhle dávám Renaultu jedno velké plus.
Březen 16, 20214 r Tak nevím jestli u Meganu jde zrovna o nějaké obracení, konstrukčně je to rok 2015/2016 (tedy asi stejně jako Kodiaq, který má taky zatím "staré" řešení ovladačů) tomu odpovídá interiér a všechno a zatím u něj k plné digitalizaci nedošlo, co přinese nová generace se teprve uvidí... Nevím jak moc udělali změn v infotaimentu, ale co jsme měl zkušenost s tím z roku 2017 (na pohled uplně stejně řešené) tak ten v OIII/Golfu/Leonu byl povedenější. EDIT: Když se na to tak dívám (je to stejné jako u verze před "FL", takže žádné obracení se nekoná), tak to ovládání ventilace v Meganu FL stejně nemá tlačítko na vypnutí AC (resp. vypnutí ventilátoru), to je asi jediné mechanické tlačítko (dvě věci) co na ovládání Automatické AC používám (teplotu si člověk jednou nastaví a většinou do ní nechytá (max přechod léto/zima), vypnutí AC se hodí těsně před příjezdem, aby se odvlhčil systém a vypnutí ventilátoru teď v zimě na krátké popojíždění). Takže bych řekl, že z hlediska používání je to uplně stejně "na nic", jako OIV, i přes to, že to má fyzická tlačítka a otočné ovladače... Upraveno Březen 16, 20214 r od Martab
Březen 16, 20214 r To beru, já jsem se tak podrobně na to ovládání nedíval, jen jsem tak trochu střelil od boku , to uznávám. Pro mne když už displej, tak tenhle u Megane zakomponovaný do přístrojovky je mi vždy milejší, než vystrčené tablety. Pro mne je to jako pěst na oko a ačkoliv jsem nikdy nějak podstatně neřešil vizuální stránku auta, tak tyhle ala vystrčené tablety přímo nesnáším a bylo by to u mne dost podstatné hledisko při rozhodování při koupi auta. Kastli vidím vždy jen při nástupu do auta, ale na tohle bych se celou jízdu prostě nemohl dívat.
Březen 17, 20214 r Navazuji na svůj předchozí příspěvek ohledně mé averze k dotykovému ovládání všeho možného nejenom na OIV, ale i u jiných jejich konkurentů, Tak možná se blýská na lepší časy a třeba si EU jednou připíše zase nějaký (aspoň pro mne) plusový bod. I jí se prý začíná silně nelíbit to soustředění ovládání automobilu do displeje obrazovky. Hlavně ten poslední odstavec v článku viz. odkaz, tak za ten se plně stavím a podepisuji. https://www.autojournal.cz/eu-chce-prisne-testy-dotykovych-displeju-jsou-pry-prilis-slozite/
Březen 18, 20214 r Nový Peugeot 308 teď už oficiálně. Vyrostl, je luxusnější a sází na dva plug-in hybridy | auto.cz
Březen 18, 20214 r Peugeot dělá v posledních letech designově zajímavá auta, jediné ale na co si musím zvyknout jsou ty nové znaky - ty mi zrovna po gustu nejsou..
Duben 8, 20214 r Autor Tři verze i30 FL https://www.televizeseznam.cz/video/test/hyundai-i30-fastback-n-line-1-5-t-gdi-48v-im6-64108982?dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=sznhp.vidpbox&dop_req_id=PuFqRuVSEes-202104080759&dop_id=64108982&utm_campaign=_var&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Duben 16, 20214 r Najdi pět rozdílů, aneb poznáte, kde udělali soudruzi ze Škodovky chybu? Malé porovnání praktičnosti s Renaultem Megane...
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.