Přejít na obsah

1.5 TSI 110 KW SPOTŘEBA


Doporučené příspěvky

@boban1108 Jako srovnávat to, že si člověk myslí, že v severských státech udělal nějakou spotřebu a v ČR mu to nejde, je úplně zcestné... Každá trasa, která není stejná, bude mít prostě jinou spotřebu (a i stejna trasa ji může mít jinou). Jak psal @hamoun... Prostě jsou úseky (stejné), které ujedu v určitou hodinu za 6 litru s 206 kW a jindy je ujedu za 9 litru... Není to žádná raketová věda. 🙂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale já psal: "při stejném jízdním stylu a profilu tratě". Jízdní styl zohledňuje provoz. Délka tratě nemůže mít na spotřebu na 100km na dálnici vliv. Je jedno jestli jedu 70 nebo 700 km. Ještě u nás může být horší benzín. Nechápu proč se @ztr00 čílíš. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

najväčší rozdiel, ktorý určite robí spotrebu medzi SE a CZ je, že v SE mi nikto za celú cestu nevpálil do ľavého pruhu rovno pred nos rýchlosťou 80kmh keď som mal na tacho 130. Taký väčší rešpekt alebo ohľaduplnosť, každý skôr pribrzdí než myšičku pred nos.

 

V ČR (ale už aj DE) je myšička pred nos bohužiaľ úplne bežný jav - kolona 10 áut, som posledné auto č.10, za mnou 5km nikto. Auto z pravého pruhu mi vypáli do medzery medzi mnou a autom č.9, často bez smerovky. Podčiarkujem za mnou nič, no on musel o 10 sekúnd byť v ľavom pruhu skôr.

Takže brzdy na 80kmh. Za chvíľu na zadnom nárazníku visí borec, ktorého som predbehol pár kilometrov dozadu a jazdí konštantne 110 - či je tam "neobmedzených 130" alebo 80kmh v zúžení. 80-nik predo mnou po pár minútach zápasu s kamionmi ktoré idú 78kmh zmizne do pravého pruhu a ja potrebujem akcelerovať, lebo hrozí že maník na zadnom nárazníku to už nevydrží.

toto sa opakuje na 300km medzi Bratislavou a Prahou tak 10-15x.

Pokiaľ je vláčik v ľavom pruhu a za mnou je niekoľko áut kľudne uberiem a vytvorím medzeru aby aj ten 80-nik mohol predbehnúť kamiony, ale pokiaľ sa musí niekto vtesnať pred posledné auto v rade tak to nechápem.

 

Druhý argument k spotrebe je, že hustota a tým aj nervozita, hlavne vzhľadom na to, že D1 v ČR je "nekonečný vláčik kamionov v pravom pruhu" je v SE úplne iná. Áut nie je úplne málo ale v podstate je možné prejsť 200-300km s tepomatom (neadaptívnym) nastaveným na 120kmh.

 

Nejako tí škandinávci žijú kompletne kľudnejšie.

 

 

Editováno: , autor: OpelIns1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...